Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Πλούσιοι και διάσημοι γονείς που δεν θα αφήσουν περιουσία στα παιδιά τους

Ένας εξ αυτών είναι και ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Ποιοι συμπληρώνουν τη λίστα

Το να έχει κανείς πλούσιους και διάσημους γονείς είναι οφελίσημπ, αλλά ίσως και κάποιες αρνητικές συνέπειες. Ορισμένες προσωπικότητες αναζητούν τρόπο προκειμένου να «περάσουν» τον πλούτο τους σε κάποια φιλανθρωπική οργάνωση, ενώ άλλοι στα παιδιά τους.

Δείτε παρακάτω ποιοι διάσημοι και πλούσιοι γονείς δεν θα αφήσουν κληρονομιά στους απογόνους τους:

ΜΑΡΚ ΖΟΥΚΕΡΜΠΕΡΓΚ

Ο ιδρυτής του Facebook έγινε δισεκατομμυριούχος πριν την ηλικία των 32 ετών και σήμερα η αξία της περιουσίας του αγγίζει τα 50 δισ. δολάρια. Ωστόσο, ο ίδιος δεν πρόκειται να μοιραστεί τον πλούτο του με την κόρη του. Σε επιστολή του προς τη μικρή Μαξ, το ζεύγος Ζούκερμπεργκ δεσμεύτηκε να δώσει το 99% των μετοχών του κοινωνικού δικτύου, θέλοντας να προωθήσει την ισότητα σε όλα τα παιδιά της επόμενης γενιάς.

ΣΤΙΝΓΚ

O Στινγκ διαθέτει μία περιουσία αξίας 300 εκατ. δολαρίων, την οποία όπως έχει ο ίδιος δηλώσει δεν πρόκειται να αφήσει στα παιδιά του. Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στην Daily Mail, ο διάσημος τραγουδιστής είπε ότι θα ξοδέψει το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου του κατά τη διάρκεια της ζωής του: «Τους έχω ενημερώσει ότι δεν θα περισσέψουν αρκετά χρήματα από την περιουσία μου, γιατί θα τα ξοδέψω». Παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος συμπλήρωσε ότι θα τα στηρίξει σε περίπτωση που εκείνα χρειαστούν τη βοήθειά του.

ΕΛΤΟΝ ΤΖΟΝ

Ο Έλτον Τζον και ο σύζυγός του, Ντέιβιντ Φέρνις, διαθέτουν από κοινού μία περιουσία αξίας 500 εκατ. δολαρίων, ωστόσο δεν σκοπεύουν να αφήσουν αρκετά χρήματα στα παιδιά τους: «Φυσικά και θέλω να αφήσω τα αγόρια μου σε μία καλή οικονομική κατάσταση, αλλά θεωρώ ότι είναι αδιανόητο να τους αφήσουμε “χρυσά κουτάλια” γιατί θα τους καταστρέψουμε τη ζωή», δήλωσε στη Daily Mirror το μουσικό είδωλο, προσθέτοντας: «Τα παιδιά μας έχουν μια φανταστική ζωή, αλλά πρέπει να μάθουν να σέβονται τα χρήματα και την εργασία».

ΜΠΙΛ ΓΚΕΙΤΣ

O Μπιλ Γκέιτς διαθέτει μία περιουσία 90 δισ. δολαρίων, την οποία και σκέφτεται να μην παραδώσει στα παιδιά του. Παρ’ όλα αυτά, ο μεγιστάνας της Microsoft έχει δηλώσει ότι θα παρέχει σε αυτά κάθε ευκαιρία για μία καλύτερη εκπαίδευση: «Τα παιδιά μας θα λάβουν την καλύτερη παιδεία και εκπαίδευση και λίγα χρήματα γιατί πρέπει να χαράξουν τη δική τους πορεία». Όσον αφορά την αμύθητη περιουσία του, το ζεύγος Γκέιτς έχει αποφασίσει να δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος της για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

ΤΖΑΚΙ ΤΣΑΝ

H περιουσία του Τζάκι Τσαν αναμένεται να δοθεί σε φιλανθρωπικούς σκοπούς και όχι στο γιο του, Τζέισι. Ο διάσημος ηθοποιός είναι Πρεσβευτής Καλής Θελήσεως της UNICEF και συχνά διαμαρτύρεται για την κατάχρηση των ζώων, ενώ είναι ιδρυτής του φιλανθρωπικού ιδρύματος Jackie Chan, το οποίο προσφέρει υποτροφίες σε νέους του Χονγκ Κονγκ.

ΤΖΟΡΤΖ ΛΟΥΚΑΣ

O Τζορτζ Λούκας είναι ένας από τους πλουσιότερους σκηνοθέτες στο Χόλιγουντ. Ο ίδιος διαθέτει μια περιουσία άνω των πέντε δισ. δολαρίων, όμως τα τέσσερα παιδιά του δεν πρόκειται να απολαύσουν όλους τους καρπούς της εργασίας του. Στην πραγματικότητα, ο σκηνοθέτης εντάχθηκε στο «Giving Pledge, την πρωτοβουλία του Γκέιτς και του Μπάφετ, υπόσχοντας να δωρίσει πάνω από τα μισά του χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button