Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Συμβαίνει στο Λουτράκι

Η Μαρία Πρωτοπαππά για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Με αφορμή την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ, η υποψήφια δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Μαρία Πρωτοπαππά, εξέδωσε Δελτίο Τύπου κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στα ίσα δικαιώματα που θα πρέπει να έχουν οι γυναίκες με τους άνδρες στην σημερινή εποχή.

Η υποψήφια δήμαρχος ουκ ολίγες φορές σε δημόσιες συζητήσεις της αναφέρεται με ιδιαίτερη ευαισθησία στο ρόλο που θα πρέπει να έχει καθημερινά κάθε γυναίκα δίνοντας τον αγώνα της.

Με την δυναμικότητα που την χαρακτηρίζει πολλές φορές αναφερόταν  στην “άδικη” αναλογία των γυναικών με τους άντρες στις θέσεις ευθύνης, την οποία και χαρακτήριζε ως απογοητευτική. Συγκεκριμένα, είχε τονίσει πως “οι απαιτήσεις που έχουμε όλοι από τις γυναίκες πρέπει να είναι οι ίδιες με εκείνες για τους άντρες και πως τα στερεότυπα τα καλλιεργούμε πολλές φορές και οι ίδιες εμείς οι γυναίκες. Κι αυτό πρέπει να σταματήσει”.

Άλλωστε, καθόλου παρά τυχαία δεν ήταν και η αναφορά της στην διακήρυξη των αρχών του συνδυασμού Δύναμη Δημιουργίας με θέληση και γνώση,  στο ρόλο που πρέπει να έχει η κάθε γυναίκα καθημερινά ως εργαζόμενη, ως μητέρα, ως σύζυγος, ως αγωνίστρια και τέλος ως καθημερινός άνθρωπος που θέλει να χαρεί τη ζωή.

Σύμφωνα, λοιπόν με τα όσα δήλωσε στο Δελτίο Τύπου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ανέφερε τα κάτωθι:

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων γυναικών στα κλωστοϋφαντουργεία της Νέας Υόρκης στις 8 Μαρτίου του 1857 για καλύτερες συνθήκες εργασίας, άνοιξε το δρόμο των μεγάλων και δίκαιων διεκδικήσεων της γυναίκας για την εξίσωσή της με τον άνδρα, σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικοπολιτικής ζωής.

Η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του ανθρώπου ότι οι άνθρωποι γεννιούνται και παραμένουν ελεύθεροι και ίσοι ως προς τα δικαιώματα ή η διακήρυξη της ισοτιμίας ανδρών και γυναικών από τον ΟΗΕ, απέχει πολύ ακόμα από την πραγματική εφαρμογή της.

Το υποδηλώνει εάν δεν το επιβεβαιώνει η καθιέρωση της 8ης Μαρτίου κάθε έτους ως παγκόσμιας σκέψης για τα δικαιώματα της γυναίκας και τη διεθνή ειρήνη, πράγμα που σημαίνει ότι ο κύκλος της πραγματικής ισοτιμίας δεν έχει κλείσει, εάν μάλιστα ληφθεί υπόψιν η σημερινή θέση της γυναίκας σε Ανατολή και Ασία.

Στην Ελλάδα μπορεί με το Σύνταγμα του 1975 να επήλθε η πλήρης νομική εξίσωση των δύο φύλων και μπορεί η γυναίκα να απέκτησε σειρά δικαιωμάτων αλλά παρά ταύτα, οι ανισότητες θα παραμένουν όσο θα υφίσταται η σε βάρος της προκατάληψη, όσο δεν αλλάζει η νοοτροπία.

Ο συνδυασμός μας, πιστεύει στην ισότιμη, ειλικρινή και αρμονική συνεργασία των δύο φύλων για την πρόοδο και την ευτυχία του ανθρώπου, στόχους που υπηρετεί με το πρόγραμμά του, διατηρώντας φυσικά την εκτίμηση ότι « εκ γυναικός πηγάζει τα κρείττω».

 

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button