Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Συμβαίνει στο Λουτράκι

ΉΤΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΉΣ ΑΡΧΉΣ ΣΤΟ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΌ ΔΣ!

Όπως είναι γνωστό, η  απόφαση του διπλασιασμού του χώρου που καταλαμβάνουν οι πέργκολες των παραλιακών καταστημάτων μετά την πλατεία Κρήνης , με την οποία μειώνεται κατά πολύ ο χώρος των πεζών, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τους κατοίκους, και το θέμα εισήλθε προς συζήτηση στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο!

 

 

Εκεί, η δημοτική αρχή, ποντάροντας σε επιχειρήματα που δεν αντέχουν στον κοινό νου  αγωνίστηκε αλλά τελικά ηττήθηκε κατά κράτος, από το υπόλοιπο σώμα της αντιπολίτευσης, αφού τελικά αποφασίστηκε η μείωση του χώρου που καταλαμβάνουν οι πέργκολες των καταστημάτων στο συγκεκριμένο τμήμα , ώστε να δοθεί περισσότερος χώρος στους περιπατητές.

Όπως άλλωστε ήταν και η φιλοδοξία για το προηγούμενο κομμάτι της παραλίας που αναπλάστηκε!

Η επικεφαλής της μείζονος  αντιπολίτευσης κ. Μαρία Πρωτόπαππά, αποκάλυψε ότι έχουν γίνει πολλές τροποποιήσεις σε σχέση με τις αρχικές μελέτες,  για τις οποίες,  ενώ κατά διαστήματα και σε διάφορες συνεδριάσεις ρωτούσαν οι δημοτικές παρατάξεις επι αυτών , εντούτοις  δεν λάμβαναν καμία απολύτως ενημέρωση από την δημοτική αρχή.

Έτσι, οι παρατάξεις της κυρίας Πρωτοπαππά, του κυρίου Καραπανάγου, του κυρίου Ζερβού, συνεπικουρούμενες από τον πρώην δήμαρχο Λουτρακίου   κ. Κώστα Λογοθέτη κατάφεραν και άλλαξαν την απόφαση που επέτρεπε επεκτάσεις τεράστιων διαστάσεων στις  πέργκολες, και οι  οποίες στην πράξη, αφαιρούσαν μεγάλο κομμάτι του δημοσίου χώρου στο συγκεκριμένο τμήμα.

Γεγονός αντιφατικό αν αναλογιστεί κανείς ότι στο προηγούμενο κομμάτι , δηλαδή από το Μπό Ριβαζ και προς την Αιγαίου, οι  πέργκολες των καταστημάτων μίκρυναν κατά 30%  περίπου σε σχέση με το εμβαδόν που καταλάμβαναν πριν, ούτως ώστε, να δοθεί περισσότερος χώρος στους πεζούς.

 

Αξία συγχαρητηρίων λοιπόν για την πρωτοβουλία και την συγκεκριμένη  απόφαση,  από όλες αυτές τις  πολιτικές δυνάμεις του τόπου μας, που όχι μόνο υπερασπίζεται το δικαίωμα του κόσμου της απρόσκοπτης κίνησης του κόσμου στον δημόσιο χώρο ε αλλά γιατί μικραίνει και τις ανισότητες μεταξύ των καταστημάτων της παραλίας του Λουτρακίου…

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button