Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

EuroNCAP – «Best in Class»: Αυτά είναι τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα για το 2018 [video]

Γιατί από τα αποτελέσματα απουσιάζουν πολλές κατηγορίες οχημάτων – Τα κριτήρια για τη βαθμολόγηση.

Κάθε χρόνο, ο EuroNCAP δημοσιεύει μια λίστα με τα αυτοκίνητα που έχουν σημειώσει τις καλύτερες επιδόσεις στις δοκιμές πρόσκρουσης στις κατηγορίες τους. Και αυτό διότι οι βαθμολογίες σε όλα τα αυτοκίνητα δεν μπορούν να συγκριθούν απευθείας μεταξύ τους, αλλά μόνον σε αυτοκίνητα που ανήκουν στην ίδια κατηγορία. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο Οργανισμός.

Για το λόγο αυτό λοιπόν ο EuroNCAP δημοσιεύει το λεγόμενο «Best in Class» που δείχνει ποια οχήματα έχουν αποδώσει καλύτερα σε σχέση τους ανταγωνιστές τους. Μάλιστα και με δεδομένο ότι οι απαιτήσεις για κάθε βαθμολογικό αστέρι καθίστανται αυστηρότερες κάθε χρόνο, η σύγκριση «Best in Class» γίνεται για αυτοκίνητα που αξιολογήθηκαν μέσα στο ίδιο ημερολογιακό έτος, έτσι ώστε όλα τα οχήματα να έχουν αξιολογηθεί με τις ίδιες προδιαγραφές.

Για τον προσδιορισμό του «Best in Class» υπολογίζονται οι βαθμολογίες στους τομείς: Προστασία ενήλικου επιβάτη, προστασία παιδιού, προστασία πεζού και ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας. Το άθροισμα της βαθμολογίας σε αυτούς τους τομείς χρησιμεύει ως βάση για την αξιολόγηση. Να σημειώσουμε ότι στην αξιολόγηση προσμετρά μόνον ο εξοπλισμός που περιλαμβάνεται στις βασικές εκδόσεις και όχι αυτός που είναι προαιρετικός.

Επίσης, στο «Best in Class», κάποιες κατηγορίες οχημάτων εμφανίζονται να μην εκπροσωπούνται διότι όπως τονίζει ο EuroNCAP  έχει δοκιμάσει πάρα πολύ λίγα αυτοκίνητα της  συγκεκριμένης κατηγορίας την τρέχουσα χρονιά.

Τα αυτοκίνητα που δοκίμασε ο EuroNCAP μέσα στο 2018 είναι τα εξής:

Για το 2018, ο EuroNCAP απονέμει επίσης ένα βραβείο για τα ασφαλέστερα ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα. Μολονότι κάποια από αυτά τα αυτοκίνητα μπορεί να μην ανήκουν στην ίδια κατηγορία, ο EuroNCAP σημειώνει ότι προχωρά στην ανάδειξή τους για να βοηθήσει τον καταναλωτή να επιλέξει το ασφαλέστερο. Αυτό γίνεται διότι ακόμη δεν υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα τέτοιας τεχνολογίας σε όλες τις κατηγορίες.

Για το 2018 λοιπόν ο EuroNCAP έβγαλε σε τέσσερις κατηγορίες τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα με βάση τα παραπάνω κριτήρια. Αυτά είναι:

Small Family Car: Mercedes A-Class

Large Family Car: Lexus ES

Large Off-Road: Hyundai Nexo

Hybrid & Electic: Lexus ES

drive.gr

 

 


Διαβάστε Περισσότερα

 • Κατάθλιψη: Το δημοφιλές τρόφιμο που προστατεύει την ψυχική σας υγεία
 • Πεντανόστιμη μοναστηριακή πίτσα μαργαρίτα!
 • Κάψουλα με αέρα του 1765 αποκαλύπτει την ατμοσφαιρική επιβάρυνση της Γης
 • Η γη «σκοτεινιάζει»
 • Η Ευρώπη υποκλίθηκε στον πατέρα Αντώνιο: Τιμήθηκε ως ο καλύτερος Ευρωπαίος Πολίτης
 • Αμφίβια καταλύματα στα νορβηγικά φιόρδ
 • Η EE ξεκινάει διάλογο με τα κράτη μέλη σχετικά με την ψηφιακή εκπαίδευση και τις ψηφιακές δεξιότητες
 • ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ)
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *