Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Όλοι αυτοί νόμιζαν πως είναι «μοναδικοί». Πόσο λάθος έκαναν!

Ένα gif δείχνει κάτι αστείο και ταυτόχρονα αποκαρδιωτικό

Τι ωραία φωτογραφία.  Αν είσαι διαφορετικός, πάντα θα ξεχωρίζεις, λέει.    Υπάρχει όμως το εξής ερώτημα: Πόσο διαφορετικός μπορεί να είσαι, αν συγκριθείς με τα εκατοντάδες εκατομμύρια των άλλων χρηστών του ίντερνετ.    Όχι και τόσο, όπως θα δείτε.

 

Εκατοντάδες «μοναδικοί» χρήστες του τουίτερ ανέβασαν τη φωτογραφία με το ίδιο σλόγκαν, και χιλιάδες την έκαναν ριτουίτ.

Όλοι όταν την έβαζαν ταυτίζονταν με το κόκκινο, ξεχωριστό λουλούδι που ξεχωρίζει, χωρίς να συνειδητοποιούν πως μάλλον ήταν ένα απ’ τα πολλά, πανομοιότυπα λευκά.

Η ανάγκη να νιώθουμε ξεχωριστοί είναι υπαρκτή και έντονη, όμως στην ψηφιακή εποχή είναι δύσκολο να μην καταλήξουμε θύματα της κάθε «διαφορετικής» μόδας. Αν παλιά κάποιος μπορούσε να πιστεύει ότι ήταν και πολύ πρωτότυπος λόγω του κουρέματος, του ντυσίματος ή των χόμπι του, σήμερα μια βόλτα στο Instagram ή στο Facebook θα τον πείσει ότι, όχι, δεν είναι και τόσο πρωτότυπος όσο νόμιζε.

Οπότε; Αν κάποιος καίγεται να νιώθει μοναδικός και να ξεχωρίζει είτε θα πρέπει να κάνει κάτι πολύ εξτρίμ (όπως η γυναίκα που συνδέθηκε με όλους τους σεισμούς του κόσμου ή ο άντρας που έκοψε ρώγες και αφαλό), ή ακόμα καλύτερα να μην κάνει τίποτα.

Το να είσαι ο εαυτός σου χωρίς να σε νοιάζει αν ξεχωρίζεις είναι σήμερα το νέο Διαφορετικό.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button