Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Χειριστείτε το Volvo σας με ένα άγγιγμα στο smartphone σας

7°C στο αυτοκίνητο»: Μόλις ανοίξατε την εφαρμογή Volvo Cars στο τηλέφωνό σας για να μάθετε τι καιρό κάνει στο Volvo σας. Στο παράδειγμά μας, είναι Δεκέμβρης, τα πρωινά έχει κρύο και χρειάζεται ζεστό ντύσιμο. Τουλάχιστον μέχρι να φθάσετε στο αυτοκίνητο, διότι με το που θα μπείτε, όπου και να έχετε παρκάρει, θα βρείτε μία ατμόσφαιρα θαλπωρής και θα αφήσετε το πανωφόρι σας στο κάθισμα.

Πλέον, οι κάτοχοι Volvo είναι σε θέση εκ των προτέρων να ζεστάνουν ή να δροσίσουν το εσωτερικό του αυτοκινήτου τους, ώστε ανοίγοντας την πόρτα του να αισθανθούν σαν στο σπίτι τους. Εκτός από σκανδιναβικό γούστο, ποιοτικά υλικά, προηγμένες λειτουργίες και προσοχή στην λεπτομέρεια, ο θάλαμος επιβατών ενός Volvo μπορεί πια να προσφέρει και σταθερά ευχάριστη ατμόσφαιρα σε όσους φιλοξενεί, από την πρώτη στιγμή που τους υποδέχεται.

Ανεκτίμητη αναβάθμιση για την άνεση των επιβατών χειμώνα-καλοκαίρι, η λειτουργία προ-κλιματισμού είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του Volvo Cars app. Ωστόσο, η εφαρμογή της σουηδικής εταιρείας που κάνει το smartphone -ή οποιαδήποτε άλλη κινητή συσκευή- των κατόχων Volvo προέκταση του αυτοκινήτου τους έχει ακόμη πολλά και χρήσιμα χαρακτηριστικά. Ουσιαστικά, διατηρεί τον χρήστη σε μόνιμη σύνδεση με το αυτοκίνητό του, δίνοντάς του τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει ή να προγραμματίσει μια σειρά από λειτουργίες, αλλά και να έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες όπως η οδική βοήθεια με το πάτημα ενός πλήκτρου.

Μεταξύ άλλων, μέσω του Volvo Cars app ο χρήστης μπορεί να κλειδώσει ή να ξεκλειδώσει από απόσταση το αυτοκίνητο, για να δώσει πρόσβαση στο όχημα σε κάποιο άλλο πρόσωπο χωρίς να χρειάζεται κλειδί. Υπάρχει, ακόμη, η δυνατότητα απομακρυσμένης ενεργοποίησης και απενεργοποίησης του κινητήρα. Επίσης, είναι δυνατή η παρακολούθηση της κατάστασης του οχήματος. Παρέχεται έλεγχος για το status συντήρησης καθώς και πληροφορίες για τη στάθμη των διάφορων υγρών, την πίεση των ελαστικών και τη λειτουργία των λαμπτήρων.

Η πλατφόρμα προσφέρει και αναλυτικό ημερολόγιο διαδρομών αντλώντας δεδομένα από τα σχετικά συστήματα του αυτοκινήτου. Σε ένα καλοσχεδιασμένο και ευανάγνωστο περιβάλλον, προβάλλονται λεπτομερείς πληροφορίες για κάθε διαδρομή, με απεικόνισή της στο χάρτη και με στοιχεία για την κατανάλωση καυσίμου, την απόσταση και τη μέση ταχύτητα, ενώ ανά πάσα στιγμή είναι διαθέσιμη και η τρέχουσα αυτονομία.

Όσοι οδηγούν ένα αμιγώς ηλεκτρικό ή plug-in υβριδικό Volvo Recharge, μπορούν μέσω της εφαρμογής Volvo Cars να παρακολουθούν το επίπεδο φόρτισης, την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και να εντοπίζουν σταθμούς φόρτισης.

Περιγράφοντας με έναν τίτλο το Volvo Cars app, η σουηδική εταιρεία αναφέρει: «Μία εφαρμογή. Τα πάντα για τη Volvo». Επομένως από την εφαρμογή δεν θα μπορούσε να λείπει το εγχειρίδιο του αυτοκινήτου του σε ψηφιακή μορφή, ούτε και το «support» σε θέματα τεχνικής υποστήριξης, με το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών στο οποίο έχει συνηθίσει τους πελάτες της η Volvo. Το Volvo Cars app είναι διαθέσιμο στο App Store για συσκευές iOS και στο Google Play για συσκευές Android.

tovima.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button