Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Χαλκιδική: Περπατούν εκεί που έκαναν βουτιές – Χάθηκε η θάλασσα στην εκπληκτική παραλία της Σιθωνίας (pics)

Η μοναδικής ομορφιάς παραλία στο Καρύδι της Σιθωνίας στη Χαλκιδική έχει… εξαφανιστεί και οι εικόνες εντυπωσιάζουν…

Το φαινόμενο της άμπωτης συνεχίζεται εδώ και πολύ καιρό, ενώ τις τελευταίες μέρες έγινε εντονότερο με αποτέλεσμα στην περιοχή να έχουν τραβηχτεί τα νερά τουλάχιστον 20 μέτρα.

Η ψιλή, χρυσή αμμουδιά στο Καρύδι έχει επεκταθεί κατά πολύ και από εκεί που σκάει το κύμα, μπορεί κανείς να περπατήσει αρκετά προς τα μέσα, με τα νερά να φτάνουν ως τον αστράγαλο. Δείτε τις εικόνες του halkidikinews.gr…

   

Ανάλογες εικόνες παρατηρήθηκαν και στο Ναύπλιο. Η παλίρροια είναι ένα παράξενο φυσικό φαινόμενο, που συμβαίνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα και που στο Ναύπλιο έχουν την ευκαιρία να το παρατηρούμε αρκετά συχνά λόγω της πολύ ρηχής θάλασσας που το φαινόμενο είναι πιο ευδιάκριτο στην παραλιακή Ναυπλίου Νέας Κίου.

Η παλίρροια, είναι το φαινόμενο εκείνο, το οποίο είτε διεγείρει την άνοδο του νερού της θάλασσας, είτε την πτώση του. Κατά την παλίρροια, έχουμε δύο βασικά αποτελέσματα, την πλημμυρίδα και την άμπωτη. Η πλημμυρίδα είναι αποτέλεσμα της παλίρροιας, όπου το νερό “φουσκώνει”, έχουμε δηλαδή άνοδο του νερού της θάλασσας.

 

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button