Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Χαλβάς με φράουλες

Υλικά

1 λίτρο γάλα φρέσκο

150 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική

150 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό

1 κουταλάκι του γλυκού άρωμα αμύγδαλο (προαιρετικά)

400 γραμμάρια φρέσκιες φράουλες πλυμένες και στεγνωμένες καλά

2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα φράουλα αραιωμένη με λίγο νερό

Φιλέ αμύγδαλο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μισές φράουλες σε κυβάκια και τις άλλες μισές σε λεπτές φέτες και τις αφήνουμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και λίγο πριν πάρει βράση, ρίχνουμε βροχηδόν το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα για να μην κολλήσει. Χαμηλώνουμε την ένταση και σιγομαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ψηθεί το σιμιγδάλι και να πήξει ο χαλβάς.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το άρωμα αμύγδαλο, αν τελικά χρησιμοποιήσουμε και ανακατεύουμε καλά. Μόλις κρυώσει το μείγμα προσθέτουμε και τις φράουλες που έχουμε κόψει σε κυβάκια.

Στρώνουμε με διάφανη μεμβράνη τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε, αφήνοντας να εξέχει λίγο στα πλαϊνά. Απλώνουμε στον πάτο τη μαρμελάδα και τα φετάκια της φράουλας, απλώνουμε και το χαλβά και ισιώνουμε καλά την επιφάνειά του. Σκεπάζουμε με τη μεμβράνη που περισσεύει και τοποθετούμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες.

Βγάζουμε από το ψυγείο και ξεφορμάρουμε.

Σερβίρουμε με φιλέ αμύγδαλο.

Συμβουλή

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ατομικά φορμάκια ή να το σερβίρετε σε ποτήρια ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.

 

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button