Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Φονική κακοκαιρία με 11 νεκρούς στην Ιταλία

Φονική κακοκαιρία με 11 νεκρούς στην Ιταλία
Στους 11 έχουν ανέλθει οι νεκροί από την κακοκαιρία που πλήττει την Ιταλία από την Κυριακή.
Επτά άνθρωποι καταπλακώθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους από την πτώση δέντρων, ενώ άλλοι δύο έχασαν τη ζωή τους καθώς παρασύρθηκαν από την τρικυμιώδη θάλασσα. Επίσης, μια γυναίκα στη βόρεια περιφέρεια του Μπολτζάνο παρασύρθηκε από τα νερά χειμάρρου, ο οποίος υπερχείλισε.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της χώρας παραμένει σε κατάσταση πλήρους κινητοποίησης μέχρι και σήμερα το βράδυ, ενώ από την Πέμπτη αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού.

Στην ευρύτερη περιοχή της Γένοβας, το λιμάνι της περιοχής Ραπάλο υπέστη μεγάλες ζημιές, ενώ προβλήματα καταγράφονται και σε δεκάδες οδικές συνδέσεις, κυρίως στη βορειοδυτική Ιταλία.

Λόγω των σφοδρών ανέμων, τα σχολεία παρέμειναν κλειστά σε Ρώμη, Βενετία, Νάπολη και σε μεγάλο μέρος της ευρύτερης περιοχής του Μιλάνου.

To 75% της Βενετίας έχει πλημμυρίσει

Την ίδια ώρα σημαντικά είναι τα προβλήματα από την κακοκαιρία στη Βενετία, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας έχει πλημμυρίσει.

Η καταιγίδα με τους ισχυρότατους ανέμους είχε ως αποτέλεσμα να ανέβει πολύ η στάθμη του νερού, να πλημμυρίσει η ιστορική πόλη και να ξεριζωθούν πολλά δέντρα.

Η στάθμη των υδάτων τη Δευτέρα έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2008, σύμφωνα με τα στοιχεία που μετέδωσε το Associated Press, με αποτέλεσμα να σταματήσει η κυκλοφορία των μέσων μεταφοράς.

Ο δήμαρχος της Βενετίας Luigi Brugnaro δήλωσε πως καταβάλλονται προσπάθειες για την αποτροπή νέων πλημμυρικών φαινομένων με τη χρήση επιπρόσθετων φραγμάτων.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, δεν λείπουν οι κατηγορίες πως το πρόγραμμα πρόληψης πλημμυρών «Μωυσής» έχει καθυστερήσει λόγω καταγγελιών για σκάνδαλα διαφθοράς.

Ο Brugnaro έκανε γνωστό πως έχει μιλήσει με τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε ζητώντας να υπάρξει βοήθεια στην περίπτωση που ανέβει κι άλλο η στάθμη του νερού.

Στη Βενετία καταγράφονται πλημμύρες κατά μέσο όρο τέσσερις φορές τον χρόνο.

zougla.gr
enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button