Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Το αγρόκτημα της Μαρίας Αντουανέτας άνοιξε για το κοινό – Εκεί όπου υποδυόταν την αγρότισσα όταν βαριόταν [εικόνες]

Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΙΧΙΣΕ 370 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Άνοιξε για πρώτη φορά για το κοινό, μετά από ένα τεράστιο έργο αποκατάστασης αξίας 368 εκατομμυρίων ευρώ, το εκπληκτικό «χωριουδάκι» – αγρόκτημα που ζούσε η Μαρία Αντουανέτα στο Château de Versailles.

Το Hameau de la Reine, που κατασκευάστηκε πριν από πάνω από δύο αιώνες, το 1783, βρίσκεται δύο χιλιόμετρα μακριά από το κύριο κάστρο στην βορειοκεντρική Γαλλία και χρησίμευσε ως καταφύγιο για τη βασίλισσα.

Το συγκεκριμένο μέρος είχε σχεδιαστεί σύμφωνα με τα δικά της πρότυπα για ένα αγρόκτημα της υπαίθρου και το χρησιμοποιούσε για να διασκεδάζει τους καλεσμένους της, να μαθαίνει στα παιδιά της βασιλικής οικογένειας τη ζωή στη φύση και τα ζώα και μάλιστα να ντύνεται κατάλληλα και να υποδύεται ρόλους όταν βαριόταν τη ζωή στο παλάτι.

Η νεαρή βασίλισσα φέρεται να ντυνόταν ως βοσκός ή γαλακτοπαραγωγός και να συμμετέχει ενεργά, σαν αγρότισσα, σε αυτό. Και παρόλο που τς άρεσε να προσποιείται την αγρότισσα, τόσο το μέρος όσο και τα ζώα διατηρήθηκαν σε πολύ καλή κατάσταση από τους πολλούς υπηρέτες της.

Όταν όμως, η συμπεριφορά της αυτή έφτασε στα αυτιά των πιστών της, δεν έγινε δεκτή και με μεγάλη χαρά και ερμηνεύτηκε από πολλούς ως γελοιοποίηση του αγροτικού τρόπου ζωής.

Η Μαρία Αντουανέτα αν και ήταν δημοφιλής κατά τις πρώτες ημέρες της βασιλείας της, η δημοτικότητά της έπεσε σύντομα και έγινε σύμβολο των υπερβολών της μοναρχίας.

Όσο για τον ονειρεμένο της παράδεισο, χρειάστηκαν 3 χρόνια για την κατασκευή του ενώ η αποκατάστασή του ήταν μέρος ενός έργου αξίας 368 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να επιστρέψει στην παλιά του δόξα.

Τώρα, έχει ανοίξει τις πύλες του για το κοινό και αναμένεται να καλωσορίσει περίπου 7 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο.

Φωτογραφίες: AP, Wikipedia

iefimerida.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button