Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Τιμωρία με υποχρεωτική εργασία σε… νεκροτομεία για τους μεθυσμένους οδηγούς

Μία μακάβρια τιμωρία για μεθυσμένους οδηγούς θέσπισαν οι αρχές της Μολδαβίας. Στόχος είναι να πειστούν οι οδηγοί ότι ποτό και τιμόνι δεν πάνε μαζί…

Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία που ισχύει στη χώρα, οι οδηγοί που πιάνονται να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ, τους αφαιρείται αμέσως η άδεια οδήγησής εφ’ όρου ζωής.

Για να την πάρουν πίσω όμως – και αυτό σε συγκεκριμένες μόνο περιπτώσεις – πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, πληρώνοντας πρόστιμο ύψους 200 ευρώ (ο μέσος μηνιαίος μισθός στη Μολδαβία είναι 300 δολάρια), μέσω του οποίου μπαίνουν σε ένα τρίμηνο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.

Ποιο είναι το πρόγραμμα αυτό; Όπως αναφέρει η εφημερίδα Publica, οι παραβάτες βοηθούν στην περίθαλψη τραυματιών από τροχαία ατυχήματα στα τοπικά νοσοκομεία, αλλά και επιπλέον, οδηγούνται στα κοντινά… νεκροτομεία για να βοηθήσουν σε διάφορες εργασίες.

Οπως αναφέρει το ant1news.gr, η πιο πρόσφατη εργασία την οποία υποχρεώθηκαν να κάνουν 6 οδηγοί που πιάστηκαν μεθυσμένοι σε ένα νεκροτομείο της πρωτεύουσας Κισινάου, ήταν να πλένουν τα πτώματα των νεκρών πριν την νεκροψία και παράλληλα να τα τοποθετούν στα ειδικά ψυγεία! Επίσης, στο πλαίσιο πάντα του προγράμματος αυτού, οι συμμετέχοντες πήραν μέρος σε νεκροψία καθαρίζοντας τα πτώματα από τα υγρά τους.

Σύμφωνα πάντα με την μολδαβική εφημερίδα, ο ένας από τους 6 παραβάτες δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα… Για τους υπόλοιπους που ολοκλήρωσαν την εργασία, θα πρέπει εκ νέου να εξεταστούν με βάση όλες τις διαδικασίες που ισχύουν για την έκδοση ενός νέου διπλώματος και εφόσον επιτύχουν, τότε μόνο θα πάρουν πίσω την άδεια οδήγησή τους.

Πλέον, μετά τους 6 αυτούς πρώτους συμμετέχοντες άλλοι 24 παραβάτες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να πάρουν μέρος στο σκληρό αλλά μάλλον δίκαιο πρόγραμμα αυτό, σε μια προσπάθεια να πάρουν πίσω την άδεια οδήγησής τους…

real.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button