Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Τα σπανιότερα οχήματα του κόσμου «ποζάρουν» στη λίμνη Κόμο

Στις όχθες της λίμνης Κόμο, στον ιταλικό βορρά, βρέθηκαν προ ολίγων ημερών ορισμένα από σπανιότερα οχήματα του κόσμου, στο πλαίσιο του φετινού διαγωνισμού Concorso d’ Eleganza Villa d’ Este.

Θέμα της φετινής εκδήλωσης ήταν το «Χόλιγουντ στη λίμνη», με 51 σπάνια αυτοκίνητα και 30 κλασικές μοτοσυκλέτες να μαγνητίζουν το ενδιαφέρον του κοινού.

Bugatti 59 του 1934

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός έχει τις ρίζες του στο 1929, λίγο πριν το μεγάλο κραχ, και αποτελούσε μία από τις πρώτες εκθέσεις αυτοκινήτου στην Ευρώπη.

Τη «χρυσή κούπα» για το 2018 κέρδισε μία λαμπερή Alfa Romeo 33/2 Stradale, μετά από ψηφοφορία του κοινού.

Rolls-Royce Phantom του 1929:

Το βραβείο στην κατηγορία A, όπως αποφάνθηκε ειδική επιτροπή, κέρδισε μία Bugatti 59 του 1934. Πρόκειται για ένα από τα μόλις οκτώ οχήματα αυτού του μοντέλου, το οποίο σχεδιάστηκε από τη Bugatti αποκλειστικά για αγώνες αυτοκινήτων.

Στην κατηγορία B, το βραβείο πήγε στην Rolls-Royce Phantom του 1929, την οποία κάποτε οδήγησε ο Νέλσον Ροκφέλερ, διοικητής της πολιτείας της Νέας Υόρκης και μετέπειτα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Ferrari 335 Sport

Βραβεία σε δύο κατηγορίες απέσπασε μία Ferrari 335 Sport,  ενώ «πιο χαριτωμένο» αυτοκίνητο ψηφίστηκε από το κοινό ένα Fiat 500 Spiaggia του 1958.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button