Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Ταξίδι στη λαμπερή Βιέννη των Χριστουγέννων!

Τα φετινά Χριστούγεννα είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να επισκεφθείτε την πιο αρχοντική, κοσμοπολίτικη και “πολιτισμένη” πρωτεύουσα της Ευρώπης!
Η Βιέννη είναι γεμάτη από σημάδια μίας έντονης αυτοκρατορικής ιστορίας. Παράλληλα όμως είναι μία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα η οποία συνδυάζει και συναρπαστικά σύγχρονα μουσεία, υπέροχες επιλογές για φαγητό, ήσυχα μέρη για εξερεύνηση αλλά και μία «ζωηρή» νυχτερινή ζωή γεμάτη επιλογές. Θεωρείται μία από τις πιο βιώσιμες πόλεις της Ευρώπης. Πρόκειται για μία μητρόπολη που έχει να προσφέρει τα πάντα και για όλα τα γούστα για όλους τους επισκέπτες.

Μοναδική η ατμόσφαιρα από τις αρχές Δεκεμβρίου με κορύφωση τα Χριστούγεννα! Τα λόγια είναι περιττά. Αν και η «Μαγεία των Χριστουγέννων», που στήνεται κάθε χρόνο μπροστά στο δημαρχείο, παραμένει μία από τις βασικές τουριστικές ατραξιόν, η Βιένη ανανεώνει δραστικά την εικόνα της με μοδάτα εστιατόρια, φουτουριστικά μουσεία σύγχρονης τέχνης και προχωρημένα clubs. Αξίζει να αναφέρουμε πως η Βιέννη είναι μία από τις πιο μουσικές πόλεις του κόσμου. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο μεγάλο αριθμό συνθετών και μουσικών που γεννήθηκαν εδώαλλά και πολύ που έζησαν και εργάστηκαν στην αυστριακή πρωτεύουσα. Θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε έργα του Μότσαρτ, Χάυντιν, Σούμπερτ, Μπετόβεν, Στράους σε διάφορους χώρους όπως στο Staatsoper και στο Musikverein.


Περπατήστε στην πανέμορφη Ringstrasse, κυκλική λεωφόρος περικλείει –σαν δαχτυλίδι– το Κοινοβούλιο, στη Staatsoper, στο δημαρχείο, στα παλιά τείχη και τα πανέμορφα αρτ νουβό κτίρια που φέρουν την υπογραφή του Ότο Βάγκνερ!

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ/ ΤΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ
Stephansdom
Η πρώτη εικόνα που πρέπει να έχει ο κάθε επισκέπτης της Βιέννης! Ο καθεδρικός του  Αγίου Στεφάνου που συνδέει αρμονικά το μπαρόκ παρελθόν της πόλης με το μοντέρνο κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της. Ξεχωρίζει στο κέντρο της πλατείας Stephansplatz, που ενώνει τους πολύβουους εμπορικούς πεζόδρομους και τα ατμοσφαιρικά σοκάκια με την αυτοκρατορική συνοικία Hofburg.

Naschmarkt
Μία από τις καλύτερες υπαίθριες αγορές στην πόλη. Θα διαλέξετε ανάμεσα από λιχουδιές για φαγητό από κάθε γωνιά του κόσμου, όλα τα είδη λουλουδιών και πολλά άλλα που ούτε καν μπορείτε να σκεφτείτε. Αξίζει την επίσκεψη σας!

Museumsquartier ( MQ )
Δεκάδες πολιτιστικά spots ( μουσεία, κέντρο αρχιτεκτονικής, στούντιο για υποτροφίες καλλιτεχνών, κ.ά. ), εστιατόρια, bars και μαγαζιά κρύβονται πίσω από τις αυστηρές μπαρόκ προσόψεις αυτού του τεράστιου οικοδομικού τετραγώνου που στέγαζε κάποτε τους αυτοκρατορικούς στάβλους. Γύρω από την τεράστια πεζοδρομημένη πλατεία-meeting point χτυπά η καρδιά της σύγχρονης τέχνης: από τη μία δεσπόζει το Leopold Museum με την τεράστια συλλογή από Αυστριακούς και Γερμανούς εξπρεσιονιστές, ενώ από την άλλη το μεταμοντέρνο MUMOK με τους προκλητικούς αξιονιστές καλλιτέχνες – και όχι μόνο.

Hofburg
Ο ορισμός του παλατιού – μεγαλοπρεπές και απέραντο. Στα άδυτά του θα ανακαλύψετε τα μυστικά της αυτοκράτειρας Σίσι. Βραδιές μουσικής, μπαλέτου και άλλων πολιτιστικών events μέσα στο παλάτι, κάτι που δεν πρέπει να αμελήσετε!

Kunsthistorisches Museum
Το Μουσείο της Ιστορίας της Τέχνης είναι από τα πιο επιβλητικά και ατμοσφαιρικά του κόσμου. Οι αυτοκρατορικές αίθουσες εκθέτουν τους πίνακες ακριβώς όπως τους κρεμούσαν οι αυτοκράτορες στα παλάτια.

Schloss Belvedere
Ο περίφημος πίνακας του Κλιμτ το «Φιλί» αλλά και σημαντικά έργα Βιενέζων μοντερνιστών, όπως ο Σίλε και ο Κοκόσκα, σε ένα μπαρόκ παλάτι με πανέμορφους κήπους! Must – see!

Haus der Musik  (Μουσείο της μουσικής)
Είναι εμπειρία ζωής να ακούτε τη συμφωνική ορχήστρα της πόλης στο εντυπωσιακό αρτ νουβό εσωτερικό του Σπιτιού της Μουσικής με τους τετραγωνισμένους πολυελαίους.

Wiener Staatsoper
Λένε πως οι δύο αρχιτέκτονες του περίτεχνου νεο-αναγεννησιακού ή όψιμου μπαρόκ αρχιτεκτονήματος της Κρατικής Όπερας τρελάθηκαν όταν παρέδωσαν το αριστούργημά τους το 1869 λόγω των ακραίων αντιδράσεων που προκλήθηκαν.

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ/ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Tafelspitz (μοσχάρι με σπανάκι και λαχανικά) ή αν δεν έχετε δοκιμάσει Schnitzel αυθεντικό εδώ είναι η ευκαιρία σας. Νοστιμότατα είναι και τα λουκάνικα που πωλούνται στις υπαίθριες καντίνες, τα Burenwurst και Kasekrainer ( με τυρί )!

Motto am Fluss, 01, Franz-Josefs-Kai btwn Marien- & Schwedenbrücke
Το εστιατόριο σερβίρει Αυστριακή κουζίνα με διεθνείς επιρροές. Θα γευτείτε ποιοτικά βιολογικά κρέατα και συνταγές λαχανικών που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά. Θα απολαύσετε το δείπνο σας με θέα στον μοναδικό Δούναβη!

Brezl Gwolb, 01, Ledererhof 9
Ατμοσφαιρικά φωτισμένο από κεριά, ένα εστιατόριο που θυμίζει κρύπτη και θα σας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο με γλυπτά, αψίδες από τούβλα και σιδερένια φανάρια. Το εστιατόριο είναι πάντα γεμάτο από ντόπιους αυστριακούς! Τυπίκή αυστριακή κουζίνα με εξαιρετική ποικιλία κρασιών!

Maschu Maschu, 01, Rabensteig 8
Στην Βιέννη δεν θα φάτε μόνο σνίτσελ και σούπες. Είναι μία πόλη που έχει εστιατόρια από κουζίνες από κάθε χώρα του κόσμου. Μία πραγματική μητρόπολη! Το συγκεκριμένο εστιατόριο φημίζεται για το καλύτερο φαλάφελ της πόλης, χούμους αλλά και υπέροχες και πρωτότυπες σαλάτες.

Pure Living Bakery, 13, Altgasse 12
Η μοναδική φρέσκια ιδέα του υπέρτατου καφέ/ ζαχαροπλαστείου από τη Νέα Υόρκη ήρθε και στη Βιέννη! Απολαύστε τον αγαπημένο σας καφέ ή μία ζεστή σοκολάτα με τη συνοδεία υπέροχων γλυκών και αλμυρών εδεσμάτων.

ΔΙΑΜΟΝΗ

Park Hayatt Hotel (400ευρώ/ημέρα)
Το Park Hyatt Vienna βρίσκεται στην εμπορική περιοχή Golden Quarter στο κέντρο της πόλης. Στεγάζεται σε ένα πρώην κτήριο τράπεζας που χρονολογείται από τις αρχές του 1900. Άνοιξε τον Ιούνιο του 2014 και προσφέρει πολυτελές κέντρο ευεξίας με εσωτερική πισίνα, 24ωρη ρεσεψιόν και à la carte εστιατόριο.
Το εστιατόριο του ξενοδοχείου, το The Bank, περιλαμβάνει κουζίνα με ενιαία διαρρύθμιση και σερβίρει ευρωπαϊκές σπεσιαλιτέ, που προετοιμάζονται κυρίως με τοπικά προϊόντα. Μπορείτε επίσης να χαλαρώσετε στο Cigar Lounge ή να απολαύσετε διεθνή κοκτέιλ και βιεννέζικα σνακ στο Pearl Bar.

Grand Hotel Wien (260 ευρώ/ ημέρα)
Μόλις 3 λεπτά με τα πόδια από την Κρατική Όπερα της Βιέννης και τη διάσημη εμπορική οδό Kärntner Straße, το 5 αστέρων Grand Hotel Wien προσφέρει πολυτελή δωμάτια, 2 γκουρμέ εστιατόρια, καθώς και μεγάλο κέντρο ευεξίας.Όλα τα δωμάτια στο εντυπωσιακό ιστορικό κτήριο του Grand Hotel είναι εξοπλισμένα με κομψά έπιπλα αντίκες, μεγάλη τηλεόραση επίπεδης οθόνης και παροχές για τσάι/καφέ. Τα μαρμάρινα μπάνια περιλαμβάνουν μπουρνούζια, παντόφλες και 2 νιπτήρες.

Hotel Ambassador (190 ευρώ/ ημέρα)
Αυτό το πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων βρίσκεται στην εμπορική οδό Kärntner στο κέντρο της Βιέννης, μόλις 200μ. μακριά από τους σταθμούς Stephansplatz και Karlsplatz του υπόγειου σιδηρόδρομου. Το Ambassador Hotel, το οποίο άνοιξε το 1898, έχει φιλοξενήσει διάσημους επισκέπτες, όπως η Μάρλεν Ντίτριχ και ο Μαρκ Τουέιν. Είναι σε μικρή απόσταση με τα πόδια από σημαντικά αξιοθέατα, όπως ο καθεδρικός ναός του Αγίου Στεφάνου, το Αυτοκρατορικό Παλάτι Hofburg και η Κρατική Όπερα. Τα ευρύχωρα και κομψά δωμάτια του Ambassador Hotel είναι ξεχωριστά διακοσμημένα με επιλεγμένα έργα τέχνης αντίκες.

Hotel Kummer (90 ευρώ/ ημέρα)
Μία πιο οικονομική και προσιτή τιμή ειδικά για την περίοδο των Χριστουγέννων καθώς μάθαμε πως θα υπάρξουν πολλές προσφορές. Τα κομψά επιπλωμένα δωμάτια διαθέτουν κλιματισμό, παράθυρα με ηχομόνωση, μίνι μπαρ και δορυφορική τηλεόραση. Η περιοχή Museumsquartier, η λεωφόρος Ringstraße, η ιστορική συνοικία Spittelberg και η πολυσύχναστη περιοχή Naschmarkt είναι προσβάσιμες σε μόλις 10 λεπτά με τα πόδια. Ακριβώς δίπλα στο ξενοδοχείο υπάρχει ένα χαρακτηριστικό βιενέζικο καφέ.

Austria Trend Parkhotel Schönbrunn Wien (80 ευρώ/ημέρα)
Αυτό το ξενοδοχείο 4 αστέρων υπήρξε ξενώνας του Αυτοκράτορα Φραγκίσκου Ιωσήφ και απέχει 10 λεπτά με τα πόδια από το Ανάκτορο Schönbrunn και τον Ζωολογικό Κήπο της Βιέννης. Διαθέτει δωρεάν Wi-Fi, ένα κομψό εστιατόριο και ιδιωτικό κήπο.Το εστιατόριο στο Austria Trend Parkhotel Schönbrunn Wien σερβίρει παραδοσιακή αυστριακή κουζίνα και βιενέζικες σπεσιαλιτέ σε ένα ιστορικό περιβάλλον . Το βράδυ, το Gloriette Bar προσφέρει μεγάλη ποικιλία ποτών.

 

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button