Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Συγκλονίζει ο φρουρός στη Χ. Τρικούπη: Είδα το όπλο, φώναξα «καλυφθείτε!»

Τα δευτερόλεπτα πριν από την επίθεση με καλάσνικοφ περιέγραψε στους συναδέλφους του, ο σκοπός που βρισκόταν εν ώρα υπηρεσίας έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη.

«Καλυφθείτε!» φώναξε ο φρουρός, αντιδρώντας ακαριαία μόλις είδε το όπλο. Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, και ο ίδιος ο σκοπός έπεσε αμέσως στο έδαφος για να προστατευτεί, καθώς είδε το όπλο να σημαδεύει προς το μέρος του.

Την ίδια ώρα, ο σκοπός είπε ότι ο δράστης που φορούσε μαύρα και επέβαινε σε μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού, ήταν σε απόσταση 30-40 μέτρων από τον ίδιο.

Αξιωματικοί της αστυνομίας εκτιμούν ότι «από τύχη δεν είχαμε θύματα».

Μέσα στα γραφεία βρίσκονταν εκείνη την ώρα 30-40 άτομα.

Δολοφονική επίθεση 

Από την πρώτη στιγμή, πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και η ίδια η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά έκαναν λόγο για δολοφονική επίθεση.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 19:50 της Δευτέρας, με αστυνομικές πληροφορίες να αναφέρουν ότι στόχος ήταν ο σκοπός της διμοιρίας των ΜΑΤ που ήταν έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Η επίθεση θυμίζει παλαιότερες επιθέσεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ 

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι η επίθεση έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τις δύο προηγούμενες επιθέσεις κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ.

Η πρώτη έγινε στις 25 Μαΐου 2014 και την ευθύνη είχε αναλάβει η «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Η δεύτερη συνέβη στις 10 Ιανουαρίου 2017 με πυροβολισμούς κατά της κλούβας των ΜΑΤ που σταθμεύει έξω από την Χ. Τρικούπη, κατά την οποία είχαν τραυματιστεί δύο αστυνομικοί.

Αμέσως μετά την επίθεση, η περιοχή αποκλείστηκε από την Αντιτρομοκρατική, η οποία αναζητά στοιχεία και από κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην Χ. Τρικούπη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για επίθεση εναντίον των γραφείων του κόμματος. «Είναι ευτύχημα το ότι δεν έχουμε θρηνήσει ζωές, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ γίνονται στόχος κάθε Σαββατοκύριακο» τόνισε.

Γεννηματά: Τα Εξάρχεια είναι άβατο, με την ανοχή της κυβέρνησης

Σε επίθεση κατά της κυβέρνησης προχώρησε η Φώφη Γεννηματά μετά την επίθεση. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Γεννηματά τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει στόχος κατ’ επανάληψη.
«Εχουμε μιλήσει κατ’ επανάληψη με τον αρμόδιο υπουργό και τον πρωθυπουργό» είπε η ίδια, και συμπλήρωσε: «Τα Εξάρχεια είναι άβατο με την ανοχή της κυβέρνησης… Οι αστυνομικοί έχουν εντολή να μην μπουν στο άβατο των Εξαρχείων».

Την ίδια ώρα, η κ. Γεννηματά είπε ότι δεν έχει επικοινωνήσει κανένας μαζί της. «Μάλλον το θεωρούν ρουτίνα το περιστατικό» σημείωσε με νόημα.

Λίγη ώρα αργότερα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς είπε κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ ότι πρόκειται για μια «δολοφονική επίθεση» ενώ παράλληλα αποκάλυψε ότι επικοινώνησαν μαζί της ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Τόσκας.

Τσίπρας: Καταδικάζουμε απερίφραστα

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την προβοκατόρικη επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε άμεση επικοινωνία με τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και έδωσε εντολή για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το μέγαρο Μαξίμου.

ΝΔ: Η επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ είναι σφαίρες κατά της Δημοκρατίας

«Η αποψινή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι fake news, αλλά σφαίρες κατά της Δημοκρατίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει: «Τρεις μόλις μέρες αφότου η Νέα Δημοκρατία ανέδειξε το πρόβλημα της ανομίας, άγνωστοι με καλάσνικοφ πυροβόλησαν τους αστυνομικούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Τα υβριστικά και συκοφαντικά σόου του κ. Τσίπρα στην Βουλή, δεν μπορούν να κρύψουν το μέγεθος του προβλήματος που ο ίδιος έχει προκαλέσει».

Θεοδωράκης: ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν ευθύνη 
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ ανέχεται τρομοκρατικές εγκληματικές πράξεις» είπε ο κ. Θεοδωράκης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Τόσκας: Δεν θα ανεχτούμε από κανέναν να θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

«Δεν θα ανεχτούμε από κανέναν να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές αστυνομικών και πολιτών», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, από την Κρήτη όπου βρισκόταν και επιστρέφει εσπευσμένα.

«Γίνονται όλες οι αναγκαίες ενέργειες για να εντοπιστούν, τόσο οι δράστες όσο και όποιοι πιθανόν κρύβονται από πίσω. Δεν θα ανεχτούμε από κανέναν να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων της αστυνομίας και των απλών πολιτών», πρόσθεσε.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button