Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Στον Βορρά… winter is coming και στον Νότο καλοκαιράκι! Σπάνιο φαινόμενο και “τρελός” καιρός την Πέμπτη!

Ο καιρός μας επιφυλάσσει ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο την Πέμπτη, 22.03.2018. Η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια σύγκρουση αερίων μαζών και στην πράξη αυτό σημαίνει το εξής: Χειμώνας στον Βορρά, καλοκαίρι στον Νότο!

Για τον… τρελό καιρό της Πέμπτης μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Epsilon TV o γνωστός μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος.

Πολύ θερμές αέριες μάζες από την βόρεια Αφρική θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της νότιας Ελλάδας. Θα «δώσουν» θερμοκρασίες πολύ πιο αυξημένες συγκριτικά με την μέση τιμή, για την εποχή πάντα.

Πιο συγκεκριμένα, από την νότια Πελοπόνησο, τις νότιες Κυκλάδες και κάτω, θα έχουμε πολλή ζέστη. Μέχρι και 30 βαθμούς Κελσίου, ίσως και 31 σε τοπικό επίπεδο στα Χανιά!

καιρός

Στον αντίποδα, ψυχρές αέριες μάζες θα έχουμε στα βόρεια της χώρας. Θα έρθουν από τις βαλκανικές περιοχές και θα κάνουν το σκηνικό χειμωνιάτικο! Βροχές, καταιγίδες και «βουτιά» του υδράργυρου μέχρι και τους -3 βαθμούς Κελσίου!

Στην πραγματικότητα βέβαια, υπάρχει κι ένα… τρίτο κομμάτι. Αυτό της κεντρικής Ελλάδας, όπου θα έχουμε… άνοιξη!

Βροχές, καταιγίδες, χιόνια!

Την Πέμπτη, 22.03.2018, θα ξεκινήσουν βροχές από την δυτική Μακεδονία μέχρι και την Θράκη. Σε αρκετές ορεινές περιοχές, μάλιστα, περιμένουμε και χιόνια κατά διαστήματα.

Εδώ να σημειωθεί πως παρά το… καλοκαιράκι του Νότου, περιμένουμε αρκετά μποφόρ στα νοτιοανατολικά. Μέχρι και εννιά, που σημαίνει ότι μπορεί να βρεθούμε αντιμέτωποι με προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Ανέμους εντάσεως μέχρι οκτώ και εννιά μποφόρ περιμένουμε και στο βόρειο – βορειοανατολικό Αιγαίο.

Επιστρέφοντας… στις βροχές, να σημειωθεί πως τα φαινόμενα θα επεκταθούν μέσα στην ημέρα και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα και στο Ιόνιο.

Ο καιρός στην Αττική

Ειδικά προς το μεσημέρι, θα πρέπει να περιμένουμε λίγες και χαμηλής εντάσεως βροχές, στα δυτικά, βορειοδυτικά και βόρεια τμήματα του νομού. Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία και κάπως έτσι η Αττική θα βρίσκεται στην… ζώνη της άνοιξης!

Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί μέχρι 6-7 μποφόρ τοπικά.

καιρός

Ο καιρός στην Θεσσαλονίκη

Στην συμπρωτεύουσα περιμένουμε κατά διαστήματα βροχές. Μουντός ο καιρός γενικότερα και ενδεχομένως το βράδυ να έχουμε και καταιγίδες, Η θερμοκρασία αοπό 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

καιρός

Το… δίπολο χειμώνα – καλοκαιριού σε μία κάρτα!

Για να γίνει αντιληπτό το… τρελό σκηνικό που ετοιμάζει ο καιρός για την Πέμπτη, αρκεί η παρακάτω κάρτα, που παρουσιάστηκε στο Live News.

Δείχνει τις μέγιστες θερμοκρασίες μέσα στην ημέρα και από την μία θα έχουμε θερμοκρασίες από 5 έως 9 βαθμούς στον Βορρά, ενώ από την άλλη 25 έως 30 στον Νότο!

καιρός

 

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση για ολόκληρη την χώρα

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σταδιακά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Χιονοπτώσεις στα ορεινά, κυρίως της δυτικής Μακεδονίας, όπου σταδιακά από το βράδυ θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, όπου από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και από το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα νότια θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Στα βόρεια, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία και τη Στερεά πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές, νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στα νότια νοτιοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ και σταδιακά από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Βροχές και καταιγίδες

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και από το απόγευμα πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ, που σταδιακά από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 και στην Κρήτη έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Στα νότια λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σταδιακά από το απόγευμα πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στα νότια νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σταδιακά σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

newsit.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button