Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Στην εντατική ο Προκόπης Παυλόπουλος

Ο ετήσιος ιατρικός έλεγχος στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, εντόπισε κάποια προβλήματα και οδήγησε νωρίτερα σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο αιμοδυναμικό εργαστήριο για αγγειοπλαστική τοποθέτηση στεντ.

Σε καλή κατάσταση νοσηλεύεται προληπτικά για λίγες ώρες σε ΜΕΘ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καθώς χρειάστηκε να υποβληθεί σε αγγειοπλαστική και του τοποθετήθηκαν στεντ.

Σε λίγο αναμένεται η ανακοίνωση από την Προεδρία για το συμβάν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε κάνει εισαγωγή το πρωί σήμερα για να υποβληθεί στο καθιερωμένο του τσεκ απ. Αλλά κάποια ευρήματα οδήγησαν τους γιατρούς του στην απόφαση να τον υποβάλλουν άμεσα σε στεφανιογραφία και αγγειπλαστική.

Τι είναι

Ο κόσμος συνηθίζει να το αποκαλεί “μπαλονάκι” αλλά ο ιατρικός όρος είναι αγγειοπλαστική. Οι γιατροί μπαίνουν με ένα λεπτό καθετήρα από αρτηρία είτε από το πόδι ή από την κερκιδική αρτηρία στο χέρι. Φτάνουν στο σημείο που έχει την βλάβη, ανοίγουν την στένωση ή απόφραξη και τοποθετούν στεντ στο σημείο.

Ο ασθενής είναι καθόλη τη διαδικασία ξύπνιος και στη συνέχεια μεταφέρεται προληπτικά για παρακολούθηση σε ΜΕΘ. Αυτό διαρκεί από 12 ως 24 ώρες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, είναι γεννημένος στη Καλαμάτα στις 10 Ιουλίου 1950 και είναι νομικός και πανεπιστημιακός. Από το 2015 είναι ο 7ος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

iatropedia.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button