Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Σοκολατένιο κέικ ψημένο μέσα σε πορτοκάλι στη χόβολη ή στο φούρνο

Το κέικ του κατασκηνωτή, όπως ονομάζεται αλλιώς, μπορεί να ψηθεί τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο στο φούρνο ή απευθείας στη χόβολη της φωτιάς. Είναι μια υπέροχη ιδέα για σοκολατένιο κέικ, νόστιμο και ζουμερό, ψημένο και σερβιρισμένο μέσα σε πορτοκάλια.

Υλικά για τη συνταγή

50 γραμμάρια κουβερτούρα, 52% κακάο

30 γραμμάρια βούτυρο

1 μεγάλο αυγό

40 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

25 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ., κοσκινισμένο

½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

2 πορτοκάλια μεγάλα,  καλά πλυμένα

Εκτέλεση

Αρχικά σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ή στο φούρνο μικροκυμάτων, λιώστε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο και αφήστε στην άκρη να κρυώσουν ελαφρά. Παράλληλα, σε ένα μπολ χτυπήστε το αυγό με τη ζάχαρη με τον αυγοδάρτη και ενσωματώστε σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Στη συνέχεια προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα, προσεκτικά, ανακατεύοντας έτσι ώστε να έχετε ένα ομοιόμορφο μίγμα. Προετοιμάστε τα φορμάκια – πορτοκάλια, κόβοντας ελαφρά τη βάση τους (αν χρειάζεται) για να μην γέρνουν και να στέκονται ίσια. Κόψτε στο πάνω μέρος τους ένα κομμάτι σαν καπάκι και αφαιρέστε τη γέμιση με ένα σκουπ παγωτού ή ένα παριζιάνικο κουτάλι (το εργαλείο που αφαιρεί μπαλίτσες φρούτων).

Ρίξτε το μίγμα μέσα στα πορτοκάλια γεμίζοντας περίπου τα ¾ τους, διότι το κέικ θα φουσκώσει κατά τη διάρκεια του ψησίματος, βάλτε τους το καπάκι και τυλίξτε το κάθε πορτοκάλι σε αλουμινόχαρτο. Ψήστε τα πορτοκάλια σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν, ξετυλίξτε το αλουμινόχαρτο, αφαιρέστε προσεκτικά τα καπάκια, καθαρίστε τα από τη ζύμη που τυχόν έχει τρέξει γύρω και σερβίρετέ τα χλιαρά με λίγο φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού. Μπορείτε αν θέλετε να τα διακοσμήσετε με λίγη σαντιγί και ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού.

Συμβουλή

Μπορείτε να ψήσετε τα πορτοκάλια τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο (διπλό) στην άκρη της φωτιάς, μακριά από την άμεση φλόγα, μέσα στη χόβολη για 30- 40 περίπου λεπτά.

topontiki.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button