Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΣΑΡΩΣΕ ΤΟΝ ΣΧΙΝΟ, ΤΙΣ ΒΑΜΒΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΥΡΟΛΙΜΝΗ ΦΘΑΝΟΝΤΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ!

Γράφει ο Ιωάννης Β. Καραπανάγος

Τον εφιάλτη της πύρινης λαίλαπας βίωσαν οι κάτοικοι στο Σχίνο, στις Βαμβακιές, στη Μαυρολίμνη και στο Αλεποχώρι, για οκτώ περίπου ώρες, από τη φωτιά που ξέσπασε στο Σχίνο, χθες βράδυ, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και επεκτάθηκε αστραπιαία, έχοντας, ως σύμμαχο, τους ισχυρούς ανέμους.
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο σήμερα (20.5.2021), το πρωί, περί ώρα 05:30΄, ενώ προηγουμένως είχε δοθεί εντολή εκκένωσης των σπιτιών σε περιοχές του Σχίνου, στις Βαμβακιές και στη Μαυρολίμνη.
Η καταστροφή είναι βιβλική και ανυπολόγιστη, προς το παρόν. Η πύρινη λαίλαπα, στο διάβα της, δεν έδειξε οίκτο στον ανθρώπινο παράγοντα και στη φύση, σαρώνοντας ότι έβρισκε μπροστά της. Σπίτια κάηκαν ακόμη και βάρκες που είχαν δέσει στη μαρίνα της Μαυρολίμνης και άφησε, πλέον, γυμνά, από πράσινο, τα Γεράνεια Όρη, αναγκάζοντάς τα να περιβληθούν την ολόμαυρη φορεσιά τους.

Πυροσβεστικές δυνάμεις, των οποίων επικεφαλής ήταν ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, μέλη των πυροσβεστικών συλλόγων του Δήμου μας, εθελοντές, βυτιοφορείς, χειριστές μηχανημάτων έργων, Αστυνομικοί και Δημοτικοί Υπάλληλοι, συμμετείχαν στο έργο της κατάσβεσης της μεγάλης αυτής πυρκαγιάς και κατέβαλαν, ηρωικά, κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, παρά τις αντίξοες εδαφικές και καιρικές συνθήκες. 
‘Ολοι τους είναι άξιοι συγχαρητηρίων. 
 
Αισθάνομαι την ανάγκη να επισημάνω ότι ο Δημοτικός Υπάλληλος κ. Παναγιώτης Δόσχορης παρέμεινε μέχρι πρωΐας στον τόπο της πυρκαγιάς, διασχίζοντας, με το όχημά του, κατά μήκος, την επαρχιακή οδό Σχίνου-Αλεποχωρίου, για να εφοδιάσει, με καύσιμα, οχήματα των πυροσβεστικών συλλόγων, αψηφώντας τον κίνδυνο από την πτώση βράχων, καλωδίων της ΔΕΗ και δέντρων επί του οδοστρώματος.
Επιπλέον ο χειριστής μηχανήματος έργων κ. Θεόδωρος Αϊβαλιώτης δεν δίστασε να απομακρύνει τις πέτρες από το οδόστρωμα, καίτοι αριστερά και δεξιά υπήρχαν εστίες φωτιάς, για να διευκολύνει τη διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων προς Μαυρολίμνη.
Παρόντες ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Νομού Κορινθίας, Αστυνομικός Διευθυντής Χαράλαμπος Τετράδης,  ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Γκιώνης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Τάσος Σακελλαρίου, Κώστας Παντελέου, Αθανάσιος Παπαθανασίου και Σπύρος Ράτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φίλιππας Θυμής, ο συντάκτης του παρόντος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αλκιβιάδης Δρίτσας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγίων Θεοδώρων κ. Άρης Κωνσταντής Σκουλικαρίτης και η Διοικήτρια του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, Αστυνόμος Β΄ Μάρθα Μυστακίδου.
farosnews2018.blogspot.com
enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button