Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Παραιτήθηκαν ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης

Την παραίτησή τους υπέβαλλαν νωρίτερα το απόγευμα ο πρόεδρος της εταιρείας, Χρήστος Ρώσσιος, ο διευθύνων σύμβουλός της, Παντελής Μάνης και ένα μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου, ο Πέτρος Γάτσος, από τη διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ).

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωσή του, ο κ. Ρώσσιος επισημαίνει ότι οι λόγοι που τον οδήγησαν να παραιτηθεί είναι προσωπικοί και επαγγελματικοί, ενώ μεταξύ άλλων σε ό,τι αφορά τα οικονομικά της εταιρείας, επισημαίνει πως «Τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας δείχνουν ότι μέχρι σήμερα η ζημιά των 19 εκατομμυρίων της προηγούμενης χρήσης, περιορίζεται στα 5 εκατομμύρια ευρώ, με προοπτική στο τέλος της χρήσης να μειωθεί σε ποσό κάτω των 3 εκατομμυρίων. Επίσης, οι θυγατρικές μας στη Σερβία, το ίδιο χρονικό διάστημα απέφεραν κέρδη 26 εκατομμύρια ευρώ από ζημία 100.000 ευρώ που είχαν παρουσιάσει στην προηγούμενη χρήση».

Τονίζει δε ότι θα παραμείνει δίπλα στην εταιρεία «στον δύσκολο δρόμο που έχει να διανύσει ακόμα, φροντίζοντας όπως έκανα και κατά τη διάρκεια της προεδρίας μου, να μην επαναληφθούν τα τραγικά σφάλματα του παρελθόντος που οδήγησαν την εταιρεία στην κατάσταση που την παραλάβαμε το 2016».

Από την πλευρά του, στην επίσημη ανακοίνωσή του και ο κ. Μάνης υπογραμμίζει πως «Θέλοντας να διαφυλάξω τη συνέχιση της ομαλής εταιρικής πορείας και όσα έχουν επιτευχθεί από τον Απρίλιο του 2016 έως σήμερα, σε σχέση με τα οικονομικά αποτελέσματα, την αποκατάσταση και ομαλοποίηση των σχέσεων με τους τευτλοπαραγωγούς, τους προμηθευτές, τους πελάτες της εταιρείας όπως επίσης και την εξαιρετική πορεία των θυγατρικών στη Σερβία (στην κρίσιμη στιγμή της διαδικασίας πώλησής της), σας υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και του μέλους του ΔΣ της ΕΒΖ. Παραμένω στη διάθεσή σας για ενημέρωση επί των εκκρεμών και μη, θεμάτων της εταιρείας, ευχαριστώντας σας για την μέχρι τώρα εξαιρετική μας συνεργασία».

Υπενθυμίζεται δε ότι την παραίτηση των επικεφαλής της βιομηχανίας είχε ζητήσει ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button