Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Ο Σύρος γάτος – πρόσφυγας της Ειδομένης ζει πλέον ξέγνοιαστος στη Σουηδία

Στη Σουηδία και συγκεκριμένα στην πόλη Άσκερσουντ βρίσκεται πλέον ο Ταμπούς, ο γάτος με το άσπρο και καφετί τρίχωμα και τα πράσινα μάτια, ο οποίος ξεκίνησε το ταξίδι του από τη Συρία μαζί με την ιδιοκτήτριά του, στην κορύφωση της προσφυγικής κρίσης.

Ο γνωστός και ως «γάτος – πρόσφυγας» είχε βρεθεί στον άτυπο προσφυγικό καταυλισμό της Ειδομένης με την 22χρονη τότε Εσρά από τη Δαμασκό της Συρίας, η οποία μαζί με τους γονείς της προσπαθούσαν να φτάσουν στη Σουηδία, όπου ήδη ζούσε ο αδελφός της.

«Δεν μπορούσαμε να τον αφήσουμε. Είναι μέλος της οικογένειάς μας. Πώς θα μπορούσαμε να τον αφήσουμε πίσω;», διερωτήθηκε η Εσρά, όταν τον Μάρτιο του 2016, μιλούσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για το ταξίδι τους μακριά από την εμπόλεμη Συρία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τρία και πλέον χρόνια έχουν περάσει από τότε και η Εσρά, η οποία πλέον έχει αποκτήσει τη δική της οικογένεια, οι γονείς της και ο Ταμπούς ζουν στη Σουηδία.

Όπως λέει η νεαρή Σύρια, ο Ταμπούς όχι μόνο άντεξε το μακρύ ταξίδι με τις πολλές δυσκολίες αλλά έχει εναρμονιστεί πλήρως στο νέο του περιβάλλον στο Άσκερσουντ, όπου ζει με τους γονείς της.

Η ίδια περιέγραψε πως ο Ταμπούς αγαπά τις βόλτες, γι’ αυτό και επέλεξε να τον αφήσει στους γονείς της στη μικρή σουηδική πόλη και να μην τον πάρει μαζί της στην Ουψάλα, όπου θα ήταν δυσκολότερο για τον Ταμπούς να βγαίνει από το σπίτι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ & naftemporiki.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button