Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Ομόθυμη καταδίκη του ξυλοδαρμού του Γ. Μπουτάρη

Ομόθυμη καταδίκη εκ μέρους του πολιτικού κόσμου έχει προκαλέσει ο ξυλοδαρμός του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, στο περιθώριο εκδήλωσης στην πόλη για τη θλιβερή επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος εξέφρασε, σύμφωνα με πηγές της Προεδρίας, την απερίφραστη καταδίκη του για την «φασιστικής – κατά την επιεικέστερη έκφραση – νοοτροπίας επίθεση εναντίον του δημάρχου της Θεσσαλονίκης από περιθωριακά στοιχεία».

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με αναρτήσεις του στο Twitter, ανέφερε ότι «αυτοί που επιτέθηκαν στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, δεν είναι ούτε αγανακτισμένοι πολίτες, ούτε συγκεντρωμένο πλήθος. Είναι απλά ακροδεξιοί τραμπούκοι που πρέπει να βρεθούν άμεσα αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους».

Πρόσθεσε δε ότι «όσο πολιτικές δυνάμεις επιτρέπουν σε ακροδεξιά περιθωριακά στοιχεία να κρύβονται πίσω από ένα δήθεν αίσθημα πατριωτισμού, τόσο το φίδι του φασισμού θα απειλεί ευθέως τη Δημοκρατία».

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης καταδίκασε απερίφραστα «τη φασιστική βία που εκδηλώθηκε στο πρόσωπο του Γιάννη Μπουτάρη, άξιου εκλεγμένου δημάρχου της Θεσσαλονίκης, που έχει συμβάλει καθοριστικά ώστε η πόλη και η κοινωνία της Θεσσαλονίκης να είναι ανοικτή και σύγχρονη.

»Να μην αναρωτηθεί κανείς για ποιόν “χτυπάει η καμπάνα”, γιατί ακόμα και οι κυνικοί της πολιτικής που χαϊδεύουν την ακροδεξιά εκτίθενται ανεπανόρθωτα», υπογράμμισε ο τρίτος τη τάξει πολιτειακός παράγοντας.

Ο υπουργός Επικρατείας και εκπρόσωπος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ Δημήτρης Τζανακόπουλος μίλησε, επίσης μέσω Twitter, για «ντροπή για τη φασιστική επίθεση που δέχτηκε ο Γιάννης Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη» και κάλεσε «να μην επιτρέψουμε στο σκοτάδι να καταπιεί το φως της δημοκρατίας».

Η Ν.Δ. έκανε λόγο για φασιστική επίθεσης πατριδοκάπηλων, οι δράστες της οποίας «πρέπει να συλληφθούν αμέσως», ενώ κάλεσε την κυβέρνηση «να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η ανομία έχει ξεπεράσει κάθε όριο λόγω της απαράδεκτης ανοχής που επιδεικνύει στη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται».

Το Κίνημα Αλλαγής, διά μέσου της επικεφαλής του και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, τόνισε ότι «είμαστε όλοι μαζί με τον Γιάννη Μπουτάρη. Με τη δημοκρατία  και τον πλουραλισμό. Είμαστε απέναντι σε όλους αυτούς που καπηλεύονται τους αγώνες των Ποντίων και των κινημάτων και λειτουργούν ως προβοκάτορες. Είμαστε απέναντι σε αυτούς που με τη βία θέλουν να επιβληθούν.

»Ακροδεξιοί και “αγανακτισμένοι”, οι σύγχρονοι Γκοτζαμάνηδες. Ο φασισμός δεν θα περάσει», κατέληξε η κ. Γεννηματά, η οποία επικοινώνησε με τον δήματρχο Θεσσαλονίκης για να του εκφράσει την αλληλεγγύη της.

Την επίθεση καταδίκασαν επίσης με ανακοινώσεις τους το ΚΚΕ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων.

naftemporiki.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button