Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Οι 5 λόγοι που χωρίζουν σήμερα τα παντρεμένα ζευγάρια

Κανείς δεν μπορεί να μας εγγυηθεί ότι μια σχέση θα κρατήσει για πάντα. Και πώς να κρατήσει όταν ζούμε σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι συνεχώς αλλάζουμε κι εμείς οι ίδιοι. Ο γάμος είναι «λαχείο», λένε οι παλιοί που… ξέρουν κάτι παραπάνω. Τραβάς λαχνό. Μπορεί να σου πέσει ο πρώτος αριθμός ή μπορεί να βγεις χαμένος. O γάμος είναι μια διαρκής προσπάθεια, τραβάς κουπί. Αντέχεις ή δεν αντέχεις;

Μια σύμβουλος γάμου αποκαλύπτει στο Independent τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που χωρίζουν πια τα παντρεμένα ζευγάρια.

Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσει για το πώς έχουν τα πράγματα σήμερα μεταξύ των ανθρώπων. Κοινώς, επικρατεί ένα μπάχαλο. Η μία προσωπικότητα προσπαθεί να επιβληθεί στην άλλη. Ανταγωνισμός. Ενα διαρκές αίσθημα του ανικανοποίητου. Ελλειψη εμπιστοσύνης, συντροφικότητας, ειλικρίνειας. Είναι όλοι μαζί και ο καθένας μόνος του.

Τα παντρεμένα ζευγάρια χωρίζουν…

1) Λόγω των κακών παραδειγμάτων που έχουν από τους δικούς τους γονείς: Οταν παντρευτείς, είναι πολύ πιθανό να εφαρμόσεις τα παραδείγματα που έχεις από τους δικούς σου γονείς, σύμφωνα με την σύμβουλο. Αν μεγαλώσεις σε ένα σπίτι που υπήρχε έλλειψη επικοινωνίας, «εκπαιδεύεσαι» σιγά σιγά σε αυτό. Οι γονείς μας, πολλές φορές, είναι «πρότυπο». Το πρώτο βήμα για να έχεις επιτυχημένη επικοινωνία είναι να καταλάβεις πόσο σημαντική είναι. Και βέβαια, ακόμα πιο σημαντικό, να ξέρεις ότι η υποχώρηση καμιά φορά σώζει την κατάσταση. Τα ζευγάρια πλέον δεν μιλούν ανοιχτά και ειλικρινά. Κρύβουν σκέψεις, «καταπίνουν» ενοχλητικές καταστάσεις. Αυτό για την σύμβουλο γάμου θεωρείται απλά εγκληματικό!

2) Απιστίας:

Ναι, όλο και περισσότερα παντρεμένα ζευγάρια έχουν πλέον παράλληλες σχέσεις. Και η σύμβουλος γάμου αποκαλύπτει ότι είναι μια από τις συχνότερες αιτίες για την οποία την επισκέπτονται τα ζευγάρια. Και φυσικά απιστία μπορεί να εμφανιστεί και σε ένα φαινομενικά «ευτυχισμένο» ζευγάρι. Η απιστία πληγώνει και ραγίζει το γυαλί της εμπιστοσύνης. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω όταν ένας σύντροφος μάθει για την απιστία του συντρόφου του. Υπάρχει βέβαια και η πιο φωτεινή πλευρά. Οταν υπάρξει απιστία μέσα σε έναν γάμο, ίσως αυτό να είναι το καμπανάκι ότι χρειάζεται «δουλειά» και έχει παραμεληθεί.

3) Για τα οικονομικά τους που πάνε από το κακό στο χειρότερο: Μεγάλη μερίδα ζευγαριών που επισκέπτονται την σύμβουλο γάμου καταφεύγουν εκεί λόγω του ότι δεν μπορούν να διαχειριστούν ψυχολογικά τα οικονομικά τους προβλήματα. Οι σύντροφοι περνούν το μεγάλυτερο μέρος της ημέρας τους στην δουλειά (αν έχουν) και τα χρήματα όλο και λιγοστεύουν. Πολλές φορές ένα τέτοιο πρόβλημα οδηγεί τους συντρόφους σε ρήξη, έχοντας προηγηθεί καβγάδες και προστριβές.

4) Λόγω έντονης διαφωνίας για την ανατροφή των παιδιών τους:

Το να κάνεις παιδιά, είναι από τα πιο δύσκολα πράγματα αυτού του κόσμου. Κάθετί που είναι όμορφο, ναι, αποδεικνύεται τελικά δύσκολο. Και ενώ το να μεγαλώνεις ένα παιδί είναι μια δημιουργική διαδικασία, τελικά γίνεται κάτι επώδυνο όταν οι χαρακτήρες των γονιών συγκρούονται. Αλλιώς θέλει να μεγάλωσει ο ένας το παιδί, αλλιώς ο άλλος. Είναι ένας συχνός λόγος που ένα ζευγάρι επισκέπτεται ειδικό για να τον συμβουλέψει. Ο ένας γονέας μπορεί να είναι πολύ ελαστικός, ο άλλος πολύ απαιτητικός και αυστηρός. Η διαφορετική προσέγγιση στην ανατροφή δεν θα αργήσει να δημιουργήσει έντονους καβγάδες, ίσως και ρήξη.

5) Ελλειψης χρόνου

Ναι, οι ασφυκτικοί ρυθμοί της ζωής, η μάχη για επιβίωση, οι υποχρεώσεις που δεν σταματούν και η πολύωρη εργασία μπορούν να σκοτώσουν τον γάμο. Οι σύντροφοι δεν είναι ότι δεν θέλουν να επικοινωνήσουν. Πολλές φορές δεν προλαβαίνουν. Ετσι η σχέση απλά αποτυγχάνει. Το ενδιαφέρον πάει περίπατο. Ακόμα και ένα κοπλιμέντο, ένα γεύμα κάπου έξω, μια ζεστή αγκαλιά το βράδυ πριν τον ύπνο μπορούν να βοηθήσουν…

ΠΗΓΗ: bovary.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button