Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Εμβολιασμοί στο Νεπάλ. Νοσηλευτής ελέγχει τη θερμοκρασία του σώματος ενός μικρού κοριτσιού στο κέντρο υγείας Ramghaat στο Κατμαντού. Παρά τους περιορισμούς στις μετακινήσεις των πολιτών για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, η κυβέρνηση του Νεπάλ οργάνωσε δωρεάν εκστρατείες εμβολιασμών παιδιών κάτω των δύο χρονών. 

EPA / NARENDRA SHRESTHA

Νοσηλευτής ελέγχει τη θερμοκρασία του σώματος ενός μικρού κοριτσιού στο κέντρο υγείας Ramghaat στο Κατμαντού. Παρά τους περιορισμούς στις μετακινήσεις των πολιτών για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, η κυβέρνηση του Νεπάλ οργάνωσε δωρεάν εκστρατείες εμβολιασμών παιδιών κάτω των δύο χρονών.

Πραγματική φροντίδα . Στιγμιότυπο από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Σωτηρία» στην Αθήνα. Το «Σωτηρία» αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς για ασθενείς με κορωνοϊό.

REUTERS / GIORGOS MOUTAFIS

Στιγμιότυπο από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Σωτηρία» στην Αθήνα. Το «Σωτηρία» αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς για ασθενείς με κορωνοϊό.

Ηρεμία στην Κουανγκτσόου . Ουρανοξύστες σε τέλεια ηρεμία στην κινεζική πόλη Κουανγκτσόου κατά την Ημέρα της Γης η οποία γιορτάζεται στις 22 Απριλίου κάθε χρόνο με σκοπό να την αναγνώριση των περιβαλλοντικών θεμάτων του πλανήτη. 

EPA / ALEX PLAVEVSKI

Ουρανοξύστες σε τέλεια ηρεμία στην κινεζική πόλη Κουανγκτσόου κατά την Ημέρα της Γης η οποία γιορτάζεται στις 22 Απριλίου κάθε χρόνο με σκοπό να την αναγνώριση των περιβαλλοντικών θεμάτων του πλανήτη.

Θερμομετρήσεις στους ναούς . Βουδιστής μοναχός στο ναό Wat Chak Daeng (Σαμούτ Πρακάν, Ταϊλάνδη), ελέγχει τη θερμοκρασία άλλου μοναχού που είχε βγει από το μοναστήρι. 

EPA / DIEGO AZUBEL

Βουδιστής μοναχός στο ναό Wat Chak Daeng (Σαμούτ Πρακάν, Ταϊλάνδη), ελέγχει τη θερμοκρασία άλλου μοναχού που είχε βγει από το μοναστήρι.

Ηλιοβασίλεμα και κοινωνική αποστασιοποίηση . Κόσμος στο Μινσκ απολαμβάνει το ηλιοβασίλεμα τηρώντας τις ασφαλείς αποστάσεις. 

EPA / TATYANA ZENKOVICH

Κόσμος στο Μινσκ απολαμβάνει το ηλιοβασίλεμα τηρώντας τις ασφαλείς αποστάσεις.

Ημέρα της Γης . Διαδηλώσεις για την Ημέρα της Γης, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Απριλίου, στη Σεούλ. 

EPA / JEON HEON-KYUN

Διαδηλώσεις για την Ημέρα της Γης, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Απριλίου, στη Σεούλ.

ΗΠΑ: Οι νοσηλευτές διεκδικούν . Νοσηλευτές διαδηλώνουν κοντά στον Λευκό Οίκο ζητώντας χρηματοδότηση για μαζική παραγωγή του απαραίτητου εξοπλισμού προσωπικής προστασίας για τον Covid-19, η παραγωγή του οποίου συζητείται στην Ουάσινγκτον. Μαζί τους στη διαδήλωση κρατούν τις εικόνες συναδέλφων τους που έχασαν τη μάχη με τη ζωή λόγω του κορωνοϊού. 

EPA / SHAWN THEW

Νοσηλευτές διαδηλώνουν κοντά στον Λευκό Οίκο ζητώντας χρηματοδότηση για μαζική παραγωγή του απαραίτητου εξοπλισμού προσωπικής προστασίας για τον Covid-19, η παραγωγή του οποίου συζητείται στην Ουάσινγκτον. Μαζί τους στη διαδήλωση κρατούν τις εικόνες συναδέλφων τους που έχασαν τη μάχη με τη ζωή λόγω του κορωνοϊού.

Αραλίκι στη Λα Παζ. Μία γάτα κοιμάται ανενόχλητη στην ταράτσα κτηρίου με θέα την πόλη της ήσυχης, λόγω των περιορισμών για τον Covid-19, Λα Παζ (Βολιβία). 

REUTERS / DAVID MERCADO

Μία γάτα κοιμάται ανενόχλητη στην ταράτσα κτηρίου με θέα την πόλη της ήσυχης, λόγω των περιορισμών για τον Covid-19, Λα Παζ (Βολιβία).

Μια καρδιά από περιπολικά . Περιπολικά από το αστυνομικό τμήμα του Φορτ Μάγιερς σχηματίζουν μια καρδιά για να πουν το δικό τους ευχαριστώ στο υγεινομικό προσωπικό του νοσοκομείου Lee Memorial της περιοχής τους.   

FMPD via REUTERS / FORT MYERS POLICE DEPARTMENT

Περιπολικά από το αστυνομικό τμήμα του Φορτ Μάγιερς σχηματίζουν μια καρδιά για να πουν το δικό τους ευχαριστώ στο υγεινομικό προσωπικό του νοσοκομείου Lee Memorial της περιοχής τους.

 

Θυσία τα λουλούδια. Εργαζόμενος δουλεύει σε αγρό στο πάρκο Sakura Furusato Square, στην ιαπωνική πόλη Σακούρα. 100,000 τουλίπες θυσιάστηκαν και κόπηκαν ώστε να αποθαρρυνθεί ο κόσμος να επισκέπτεται το πάρκο αυτήν την περίοδο και όσο ο κορωνοϊός επιβάλλει περιορισμούς.  

REUTERS / KIM KYUNG-HOON

Εργαζόμενος δουλεύει σε αγρό στο πάρκο Sakura Furusato Square, στην ιαπωνική πόλη Σακούρα. 100,000 τουλίπες θυσιάστηκαν και κόπηκαν ώστε να αποθαρρυνθεί ο κόσμος να επισκέπτεται το πάρκο αυτήν την περίοδο και όσο ο κορωνοϊός επιβάλλει περιορισμούς.

Εικόνα διπλής ερμηνείας. Μια φωτογραφία μπορεί πολλές φορές να έχει διπλή ερμηνεία, αναλόγως την εποχή στην οποία αναφέρεται. Στην προ κορωνοϊού εποχή θα μπορούσε να ήταν ένα στιγμιότυπο με το προσωπικό ενός γηπέδου που ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους φιλάθλους σε κάποιον αγώνα. Στην εποχή του κορωνοϊού, πολίτες, τηρώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις, παρακολουθούν το ηχογραφημένο μήνυμα του πρίγκιπα Καρόλου, στο πλαίσιο των εγκαινίων του καινούργιου νοσοκομείου «Dragon Heart». Το εν λόγω νοσοκομείο χτίσθηκε στον περιβάλλοντα χώρο του «Πριγκιπικού Σταδίου» στο Κάρντιφ της Ουαλίας, για να περιθάλψει ασθενείς που έχουν μολυνθεί από τον Covid-19.

REUTERS / POOL

Μια φωτογραφία μπορεί πολλές φορές να έχει διπλή ερμηνεία, αναλόγως την εποχή στην οποία αναφέρεται. Στην προ κορωνοϊού εποχή θα μπορούσε να ήταν ένα στιγμιότυπο με το προσωπικό ενός γηπέδου που ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους φιλάθλους σε κάποιον αγώνα. Στην εποχή του κορωνοϊού, πολίτες, τηρώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις, παρακολουθούν το ηχογραφημένο μήνυμα του πρίγκιπα Καρόλου, στο πλαίσιο των εγκαινίων του καινούργιου νοσοκομείου «Dragon Heart». Το εν λόγω νοσοκομείο χτίσθηκε στον περιβάλλοντα χώρο του «Πριγκιπικού Σταδίου» στο Κάρντιφ της Ουαλίας, για να περιθάλψει ασθενείς που έχουν μολυνθεί από τον Covid-19.

naftemporiki.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button