Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Θερμικές κάμερες στη Νότια Κορέα . Επιβάτες που προέρχονται από την Κίνα ελέγχονται από θερμικές κάμερες κατά την άφιξή τους στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Ίντσεον στη Νότια Κορέα. Η επιδημία, που έχει μολύνει περισσότερους από 600 ανθρώπους από τον Δεκέμβριο και έχει προκαλέσει 17 θανάτους στην Κίνα, επεκτάθηκε και σε άλλες χώρες: στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Νότια Κορέα, την Ταϊλάνδη, την Ταϊβάν, το Χονγκ Κονγκ, την Ιαπωνία.

EPA / YONHAP

Επιβάτες που προέρχονται από την Κίνα ελέγχονται από θερμικές κάμερες κατά την άφιξή τους στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Ίντσεον στη Νότια Κορέα. Η επιδημία, που έχει μολύνει περισσότερους από 600 ανθρώπους από τον Δεκέμβριο και έχει προκαλέσει 17 θανάτους στην Κίνα, επεκτάθηκε και σε άλλες χώρες: στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Νότια Κορέα, την Ταϊλάνδη, την Ταϊβάν, το Χονγκ Κονγκ, την Ιαπωνία.

Πλημμύρες στην Ασία . Κόσμος διασχίζει πλημμυρισμένο δρόμο έπειτα από έντονη βροχόπτωση στην περιοχή Tasitolu, στο Ντίλι (Ανατολικό Τιμόρ). 

EPA / ANTONIO DASIPARU

Κόσμος διασχίζει πλημμυρισμένο δρόμο έπειτα από έντονη βροχόπτωση στην περιοχή Tasitolu, στο Ντίλι (Ανατολικό Τιμόρ).

Στο Νταβός ο πρωθυπουργός. O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με την Ιβάνκα Τραμπ στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), στο Νταβός της Ελβετίας. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με την Ιβάνκα Τραμπ στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), στο Νταβός της Ελβετίας.

Φιλιά και αντίο. Η Ρόζι ντε Πάλμα φιλάει τον σχεδιαστή Ζαν Πολ Γκοτιέ στην τελευταία του επίδειξη μόδας στο Παρίσι με την οποία χθες το βράδυ αποχαιρέτησε τον κόσμο της μόδας. 

REUTERS / Charles Platiau

Η Ρόζι ντε Πάλμα φιλάει τον σχεδιαστή Ζαν Πολ Γκοτιέ στην τελευταία του επίδειξη μόδας στο Παρίσι με την οποία χθες το βράδυ αποχαιρέτησε τον κόσμο της μόδας.

Χορεύοντας το... Ηλιοστάσιο . Χορευτές συμμετέχουν στην παρουσιάση της παράστασης «Solstice» (Ηλιοστάσιο)  της Ισπανίδας χορεύτριας και χορογράφου Μπλάνκα Λι στην Παμπλόνα. 

EPA / INAKI PORTO

Χορευτές συμμετέχουν στην παρουσιάση της παράστασης «Solstice» (Ηλιοστάσιο)  της Ισπανίδας χορεύτριας και χορογράφου Μπλάνκα Λι στην Παμπλόνα.

Λίβανος: Ξανά στους δρόμους . Αστυνομικές δυνάμεις κάνουν χρήση κανονιών νερού για να αντιμετωπίσουν τους διαδηλωτές κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικών διαδηλώσεων έξω από το κτίριο της Βουλής στη Βηρυτό. Οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη νέα κυβέρνηση του Λιβάνου. 

EPA / WAEL HAMZEH

Αστυνομικές δυνάμεις κάνουν χρήση κανονιών νερού για να αντιμετωπίσουν τους διαδηλωτές κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικών διαδηλώσεων έξω από το κτίριο της Βουλής στη Βηρυτό. Οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη νέα κυβέρνηση του Λιβάνου.

Η ανάπτυξη... προσπέρασε με υψηλή ταχύτητα. O σιδηροδρομικός σταθμός στην κενυατική πόλη Kiu έχει αφεθεί στην εγκατάλειψη. Μια νέα γραμμή, κινεζικής κατασκευής, περνά 500 μέτρα μακριά από τον σταθμό της εποχής της αποικιοκρατίας, που έκλεισε το 2012. Τα νέα υψηλής ταχύτητας τρένα δεν κάνουν στάση, όμως, στο Kiu και η εναλλακτική του αυτοκινήτου είναι αργή και πιο ακριβή. Η νέα γραμμή που εγκαινιάστηκε το 2017 και συνδέει το Ναϊρόμπι με το λιμάνι της Μομπάσα, κόστους 3,3 δισ. δολ., συνιστά μέρος της πρωτοβουλίας της Κίνας «One Belt One Road». Μείωσε στο μισό τη διάρκεια του ταξιδιού για επιβάτες και εμπορεύματα, αλλά και τις στάσεις από 46 σε 6. Τον Οκτώβριο του 2019 εγκαινιάστηκε η γραμμή, κόστους 1,5 δισ. δολ., που συνδέει την πρωτεύουσα Ναϊρόμπι με την πόλη Ναϊβάσα, στην πεδιάδα του Ριφτ.

REUTERS / Baz Ratner

O σιδηροδρομικός σταθμός στην κενυατική πόλη Kiu έχει αφεθεί στην εγκατάλειψη. Μια νέα γραμμή, κινεζικής κατασκευής, περνά 500 μέτρα μακριά από τον σταθμό της εποχής της αποικιοκρατίας, που έκλεισε το 2012. Τα νέα υψηλής ταχύτητας τρένα δεν κάνουν στάση, όμως, στο Kiu και η εναλλακτική του αυτοκινήτου είναι αργή και πιο ακριβή. Η νέα γραμμή που εγκαινιάστηκε το 2017 και συνδέει το Ναϊρόμπι με το λιμάνι της Μομπάσα, κόστους 3,3 δισ. δολ., συνιστά μέρος της πρωτοβουλίας της Κίνας «One Belt One Road». Μείωσε στο μισό τη διάρκεια του ταξιδιού για επιβάτες και εμπορεύματα, αλλά και τις στάσεις από 46 σε 6. Τον Οκτώβριο του 2019 εγκαινιάστηκε η γραμμή, κόστους 1,5 δισ. δολ., που συνδέει την πρωτεύουσα Ναϊρόμπι με την πόλη Ναϊβάσα, στην πεδιάδα του Ριφτ.

Εμπρησμοί στο Κολωνάκι. τόχος εμπρηστικών επιθέσεων έγιναν οχήματα για μία ακόμη νύχτα, αυτή τη φορά στο Κολωνάκι. Σύμφωνα με την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, στις 3.40 άγνωστοι δράστες πυρπόλησαν τέσσερα οχήματα στην οδό Καραχρήστου, τρία εκ των οποίων καταστράφηκαν ολοσχερώς και ένα υπέστη σοβαρές ζημιές. Στο σημείο έσπευσαν και επιχείρησαν εννέα πυροσβέστες με τρία οχήματα.

SOOC / George Vitsaras

τόχος εμπρηστικών επιθέσεων έγιναν οχήματα για μία ακόμη νύχτα, αυτή τη φορά στο Κολωνάκι. Σύμφωνα με την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, στις 3.40 άγνωστοι δράστες πυρπόλησαν τέσσερα οχήματα στην οδό Καραχρήστου, τρία εκ των οποίων καταστράφηκαν ολοσχερώς και ένα υπέστη σοβαρές ζημιές. Στο σημείο έσπευσαν και επιχείρησαν εννέα πυροσβέστες με τρία οχήματα.

Έκθεση για τη Μελίνα Μερκούρη . Στιγμιότυπο από την έκθεση του Γιώργου Ψαρόπουλου για τη Μελίνα Μερκούρη στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών. 

Eurokinissi / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στιγμιότυπο από την έκθεση του Γιώργου Ψαρόπουλου για τη Μελίνα Μερκούρη στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών.

naftemporiki.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button