Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Οι φωτογραφίες της ημέρας

75 χρόνια από την Απόβαση στην Νορμανδία. Στρατιώτες διακρίνονται στο Βερ-σιρ-Μερ της Γαλλίας όπου φιλοξενήθηκε τελετή μνήμης για την 75η επέτειο της Απόβασης στην Νορμανδία. Η 6η Ιουνίου του 1944 θεωρείται η αρχή της πτώσης του ναζιστικού καθεστώτος. Στη μεγαλύτερη απόβαση της ιστορίας συμμετείχαν 170.000 στρατιώτες. Μέχρι σήμερα όμως οι χώρες που συμμετείχαν θυμούνται διαφορετικά την ημέρα. 

REUTERS / PHILIPPE WOJAZER

Στρατιώτες διακρίνονται στο Βερ-σιρ-Μερ της Γαλλίας όπου φιλοξενήθηκε τελετή μνήμης για την 75η επέτειο της Απόβασης στην Νορμανδία. Η 6η Ιουνίου του 1944 θεωρείται η αρχή της πτώσης του ναζιστικού καθεστώτος. Στη μεγαλύτερη απόβαση της ιστορίας συμμετείχαν 170.000 στρατιώτες. Μέχρι σήμερα όμως οι χώρες που συμμετείχαν θυμούνται διαφορετικά την ημέρα.

Καύσωνας στην Ινδία. Ένας νεαρός Ινδός αναζητά νερό για να δροσιστεί στην πόλη Τζαμού της Ινδίας. 

EPA / JAIPAL SINGH

Ένας νεαρός Ινδός αναζητά νερό για να δροσιστεί στην πόλη Τζαμού της Ινδίας.

Γάτα στο Ναύπλιο. Γάτα περπατά σε αυλή στην πόλη του Ναυπλίου. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Γάτα περπατά σε αυλή στην πόλη του Ναυπλίου.

Αυλαία για τος Πανελλαδικές . Στιγμιότυπο από την πρώτη μέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων στο 1ο ΕΠΑΛ Καισαριανής. 

Eurokinissi / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Στιγμιότυπο από την πρώτη μέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων στο 1ο ΕΠΑΛ Καισαριανής.

Βουτιές στο Βερολίνο. Κόσμος απολαμβάνει τον καλό καιρό στην φουτουριστικού σχεδιασμού πισίνα «Badeschiff» (πισίνα πλοίο) στον ποταμό Σπρέε, στο Βερολίνο. 

REUTERS / FABRIZIO BENSCH

Κόσμος απολαμβάνει τον καλό καιρό στην φουτουριστικού σχεδιασμού πισίνα «Badeschiff» (πισίνα πλοίο) στον ποταμό Σπρέε, στο Βερολίνο.

Παραιτείται ο πρωθυπουργός της Δανίας. Την ήττα του κόμματός του στις βουλευτικές εκλογές παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός της Δανίας Λαρς Λόκε Ράσμουσεν, αναγγέλλοντας την παραίτησή του. «Αγαπητοί φίλοι, εμείς [σ.σ. οι Φιλελεύθεροι] καταγάγαμε σπουδαίο εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά θα υπάρξει [κυβερνητική] εναλλαγή», είπε στα μέλη του κόμματός του.

REUTERS / RITZAU SCANPIX DENMARK

Την ήττα του κόμματός του στις βουλευτικές εκλογές παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός της Δανίας Λαρς Λόκε Ράσμουσεν, αναγγέλλοντας την παραίτησή του. «Αγαπητοί φίλοι, εμείς [σ.σ. οι Φιλελεύθεροι] καταγάγαμε σπουδαίο εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά θα υπάρξει [κυβερνητική] εναλλαγή», είπε στα μέλη του κόμματός του.

Έκθεση με... Barbie στη Μαδρίτη. Στιγμιότυπο από την έκθεση «Barbie: Σινεμά και μόδα» η οποία διοργανώνεται στο εμπορικό κέντρο «Moda» της Μαδρίτης, με αφορμή τα 60ά γενέθλια της κούκλας. 

EPA / Emilio Naranjo

Στιγμιότυπο από την έκθεση «Barbie: Σινεμά και μόδα» η οποία διοργανώνεται στο εμπορικό κέντρο «Moda» της Μαδρίτης, με αφορμή τα 60ά γενέθλια της κούκλας.

Αγοραπωλησίες στο Ντουμπάι. Ένα κοριτσάκι αγοράζει φωτεινά μπαλόνια απο μικροπωλητή κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ του Ντουμπάι (Dubai Festival City- DFC). 

EPA / ALI HAIDER

Ένα κοριτσάκι αγοράζει φωτεινά μπαλόνια απο μικροπωλητή κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ του Ντουμπάι (Dubai Festival City- DFC).

Παιχνίδι στο καταφύγιο. Ένα κοριτσάκι από χώρα της Κεντρική Αμερικής παίζει με τις κούκλες τους σε διάδρομο στην εκκλησία «San Francisco Javier Church» στο Λαρέντο του Τέξας. Η καθολική εκκλησία χρησιμοποιείται προσωρινά ως καταφύγιο για τους μετανάστες που ζητάνε άσυλο στις ΗΠΑ. 

REUTERS / CARLOS JASSO

Ένα κοριτσάκι από χώρα της Κεντρική Αμερικής παίζει με τις κούκλες τους σε διάδρομο στην εκκλησία «San Francisco Javier Church» στο Λαρέντο του Τέξας. Η καθολική εκκλησία χρησιμοποιείται προσωρινά ως καταφύγιο για τους μετανάστες που ζητάνε άσυλο στις ΗΠΑ.

Διαμαρτυρία για το άρθρο που αφορά το βιασμό. Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή για το Άρθρο 336 του υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά τον ορισμό του βιασμού. Η Διεθνής Αμνηστία χαρακτήρισε «απαράδεκτο» τον ορισμό που δίδεται, ζητώντας από την κυβέρνηση την απόσυρσή του.

Eurokinissi / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή για το Άρθρο 336 του υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά τον ορισμό του βιασμού. Η Διεθνής Αμνηστία χαρακτήρισε «απαράδεκτο» τον ορισμό που δίδεται, ζητώντας από την κυβέρνηση την απόσυρσή του.

naftemporiki.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button