Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Το κορίτσι-σύμβολο για όλα τα παιδιά του πολέμου. Η Κιμ Πουκ, το κορίτσι-σύμβολο του πολέμου στο Βιετνάμ, που έτρεχε γυμνή να αποφύγει τις αμερικανικές ναπάλμ, βραβεύτηκε στη Γερμανία για τη δράση της υπέρ της ειρήνης. Η 55χρονη, που ζει πλέον μόνιμα στον Καναδά, τιμήθηκε με το βραβείο Dresden για την υποστήριξη στο έργο της Unesco υπέρ των παιδιών που τραυματίζονται στους πολέμους. Το βραβείο συνοδεύεται με έπαθλο 10.000 ευρώ. Ο φωτογράφος Νικ Ουτ, που απαθανάτισε τη σκηνή διαφυγής της εννιάχρονης, βραβεύτηκε με Πούλιτζερ το 1973.

EPA / FILIP SINGER

Η Κιμ Πουκ, το κορίτσι-σύμβολο του πολέμου στο Βιετνάμ, που έτρεχε γυμνή να αποφύγει τις αμερικανικές ναπάλμ, βραβεύτηκε στη Γερμανία για τη δράση της υπέρ της ειρήνης. Η 55χρονη, που ζει πλέον μόνιμα στον Καναδά, τιμήθηκε με το βραβείο Dresden για την υποστήριξη στο έργο της Unesco υπέρ των παιδιών που τραυματίζονται στους πολέμους. Το βραβείο συνοδεύεται με έπαθλο 10.000 ευρώ. Ο φωτογράφος Νικ Ουτ, που απαθανάτισε τη σκηνή διαφυγής της εννιάχρονης, βραβεύτηκε με Πούλιτζερ το 1973.

Προεκλογική εκδήλωση στη Νιγηρία. Υποστηρικτές του Δημοκρατικού Κόμματος (PDP) παίρνουν μέρος σε προεκλογική εκδήλωση στο Λάγος της Νιγηρίας. 

REUTERS / LUC GNAGO

Υποστηρικτές του Δημοκρατικού Κόμματος (PDP) παίρνουν μέρος σε προεκλογική εκδήλωση στο Λάγος της Νιγηρίας.

Νεοϋορκέζικη μόδα. Μοντέλο παρουσιάζει μια δημιουργία της συλλογής του Marc Jacobs στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης. 

REUTERS / CAITLIN OCHS

Μοντέλο παρουσιάζει μια δημιουργία της συλλογής του Marc Jacobs στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης.

Φεστιβάλ GDLUZ στο Μεξικό. Στιγμιότυπο από τους εορτασμούς για το φεστιβάλ GDLUZ στον καθεδρικό ναό της Γουαδαλαχάρα, στο Μεξικό. 

EPA / FRANCISCO GUASCO

Στιγμιότυπο από τους εορτασμούς για το φεστιβάλ GDLUZ στον καθεδρικό ναό της Γουαδαλαχάρα, στο Μεξικό.

Βροχερός καιρός στην Κούβα. Βορχές σημειώνονται στη συννεφιασμένη Αβάνα, στην Κούβα. 

EPA / Ernesto Mastrascusa

Βορχές σημειώνονται στη συννεφιασμένη Αβάνα, στην Κούβα.

Φεστιβάλ μαγείας στην Ισπανία. Η Γιαπωνέζα καλλιτέχνης Hannah παρουσιάζει το κομμάτι της στο 11ο ΔΙεθνές Φεστιβάλ Μαγείας στο Teatro Circo Price της Μαδρίτης. 

EPA / Juan Carlos Hidalgo

Η Γιαπωνέζα καλλιτέχνης Hannah παρουσιάζει το κομμάτι της στο 11ο ΔΙεθνές Φεστιβάλ Μαγείας στο Teatro Circo Price της Μαδρίτης.

 Παγκόσμια Ημέρα Προφυλακτικού. Ένας άνδρας ντυμένος προφυλακτικό προσφέρει προφυλακτικά στους περαστικούς σε σταθμό του μετρό στην Πόλη του Μεξικού. Κάθε χρόνο στις 13 Φεβρουαρίου, μια μέρα πριν τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Προφυλακτικού στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας για την πρόληψη των σεξουαλικώς μεταδιδομένων νοσημάτων και του ιού HIV/AIDS.

REUTERS / CARLOS JASSO

Ένας άνδρας ντυμένος προφυλακτικό προσφέρει προφυλακτικά στους περαστικούς σε σταθμό του μετρό στην Πόλη του Μεξικού. Κάθε χρόνο στις 13 Φεβρουαρίου, μια μέρα πριν τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Προφυλακτικού στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας για την πρόληψη των σεξουαλικώς μεταδιδομένων νοσημάτων και του ιού HIV/AIDS.

Μπαλέτο στο Σαν Σεμπαστιάν. Μια χορεύτρια από το μπαλέτο Malandain Biarritz συμμετέχει στην πρόβα της παράστασης «Μαρία Αντουανέτα» η οποία θα παρουσιαστεί στο συναυλιακό κέντρο Κουρσάλ (Kursaal Auditorium) στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας.   

EPA / Javier Etxezarreta

Μια χορεύτρια από το μπαλέτο Malandain Biarritz συμμετέχει στην πρόβα της παράστασης «Μαρία Αντουανέτα» η οποία θα παρουσιαστεί στο συναυλιακό κέντρο Κουρσάλ (Kursaal Auditorium) στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας.

 

Ετοιμασίες για το καρναβάλι στη Νίκαια. Ένας εργάτης ολοκληρώνει το άρμα της Βασίλισσας κατά τις ετοιμασίες για την ετήσια παρέλαση στο καρναβάλι της Νίκαιας, στη Γαλλία.

REUTERS / ERIC GAILLARD

Ένας εργάτης ολοκληρώνει το άρμα της Βασίλισσας κατά τις ετοιμασίες για την ετήσια παρέλαση στο καρναβάλι της Νίκαιας, στη Γαλλία.

Γιορτή για τους Μιάο της Κίνας. Ένα κοριτσάκι της φυλής Μιάο συμμετέχει στους εορτασμούς για το φεστιβάλ Manghao στην αυτόνομη επαρχία Κίνας Rongshui, στην Λιουτσόου. 

REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Ένα κοριτσάκι της φυλής Μιάο συμμετέχει στους εορτασμούς για το φεστιβάλ Manghao στην αυτόνομη επαρχία Κίνας Rongshui, στην Λιουτσόου.

naftemporiki.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button