Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Με όπλο το αλεύρι στην Ισπανία. Στιγμιότυπο από το φεστιβάλ «Els Enfarinats» (Οι αλευρωμένοι) και τις μάχες με αλεύρι και αυγά στους δρόμους της πόλης Ibi, στην Ισπανία. 

REUTERS / HEINO KALIS

Στιγμιότυπο από το φεστιβάλ «Els Enfarinats» (Οι αλευρωμένοι) και τις μάχες με αλεύρι και αυγά στους δρόμους της πόλης Ibi, στην Ισπανία.

«Λαμπερό» Βελιγράδι. Γιορτινό κλίμα και στολισμοί στο Βελγράδι της Σερβίας. 

REUTERS / MARKO DJURICA

Γιορτινό κλίμα και στολισμοί στο Βελγράδι της Σερβίας.

Μεξικό: Συνεχίζουν τις προσπάθειες οι μετανάστες . Μετανάστες στην Τιχουάνα, στο Μεξικό, προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα και να εισέλθουν στις ΗΠΑ. Χιλιάδες μετανάστες, οργανωμένοι στο λεγόμενο «μεταναστευτικό καραβάνι», ξεκίνησαν το φθινόπωρο πεζή από τη Γουατεμάλα, την Ονδούρα και το Ελ Σαλβαδόρ με προορισμό τα σύνορα με τις ΗΠΑ, σε αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος. Παρ’ όλα αυτά ο Τραμπ επιμένει στην ανέγερση τείχους, η χρηματοδότηση του οποίου αποτελεί και το μεγάλο αγκάθι στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό που έχει οδηγήσει σε πλήρη παράλυση το Ομοσπονδιακό Κράτος σχεδόν μία εβδομάδα.   

REUTERS / MOHAMMED SALEM

Μετανάστες στην Τιχουάνα, στο Μεξικό, προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα και να εισέλθουν στις ΗΠΑ. Χιλιάδες μετανάστες, οργανωμένοι στο λεγόμενο «μεταναστευτικό καραβάνι», ξεκίνησαν το φθινόπωρο πεζή από τη Γουατεμάλα, την Ονδούρα και το Ελ Σαλβαδόρ με προορισμό τα σύνορα με τις ΗΠΑ, σε αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος. Παρ’ όλα αυτά ο Τραμπ επιμένει στην ανέγερση τείχους, η χρηματοδότηση του οποίου αποτελεί και το μεγάλο αγκάθι στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό που έχει οδηγήσει σε πλήρη παράλυση το Ομοσπονδιακό Κράτος σχεδόν μία εβδομάδα.

 

Παγωμένη ομορφιά στη Ρωσία. Παγωμένο σκηνικό στο χωριό Ust-Mana, στη Σιβηρία, με το θερμόμετρο να δείχνει -28 βαθμούς Κελσίου.  

REUTERS / ILYA NAYMUSHIN

Παγωμένο σκηνικό στο χωριό Ust-Mana, στη Σιβηρία, με το θερμόμετρο να δείχνει -28 βαθμούς Κελσίου.

 

Καρναβάλι στην Κόστα Ρίκα. Μία κοπέλα συμμετέχει στην παρέλαση για το καρναβάλι του Σαν Χοσέ, στην Κόστα Ρίκα. Στο πλαίσιο του καρναβαλιού το οποίο διοργανώνεται πάντα στο τέλος της χρονιάς, οι συμμετέχοντες παρελαύνουν μπροστά από τα σημαντικότερα σημεία της πόλης. 

EPA / JEFFREY ARGUEDAS

Μία κοπέλα συμμετέχει στην παρέλαση για το καρναβάλι του Σαν Χοσέ, στην Κόστα Ρίκα. Στο πλαίσιο του καρναβαλιού το οποίο διοργανώνεται πάντα στο τέλος της χρονιάς, οι συμμετέχοντες παρελαύνουν μπροστά από τα σημαντικότερα σημεία της πόλης.

Ξέγνοιαστες ώρες στο Μουμπάι. Στιγμιότυπο από βόλτα μικρών αγοριών σε λούνα παρκ στο Μουμπάι της Ινδίας. 

REUTERS / DANISH SIDDIQUI

Στιγμιότυπο από βόλτα μικρών αγοριών σε λούνα παρκ στο Μουμπάι της Ινδίας.

Ξορκίζοντας(;) τον Τραμπ. Στιγμιότυπο από τελετουργικό Σαμάνων στην παραλία Pescadores στην περιοχή Τσορίλος της Λίμας, στο Περού. Οι Σαμάνοι κρατώντας ένα βόα και μία αφίσα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κάνουν προβλέψεις για τη νέα χρονιά. 

REUTERS / MARIANA BAZO

Στιγμιότυπο από τελετουργικό Σαμάνων στην παραλία Pescadores στην περιοχή Τσορίλος της Λίμας, στο Περού. Οι Σαμάνοι κρατώντας ένα βόα και μία αφίσα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κάνουν προβλέψεις για τη νέα χρονιά.

Χιονοπόλεμος στην Νότια Κορέα. Τουρίστες απολαμβάνουν το χιόνι στο νησί Τζεζού της Νότιας Κορέας. 

EPA / YONHAP

Τουρίστες απολαμβάνουν το χιόνι στο νησί Τζεζού της Νότιας Κορέας.

Έντονοι τόνοι στη Χιλή. Ιθαγενείς Μαπούτσε συγκρούονται με αστυνομικές δυνάμεις σε διαδήλωση στο Σαντιάγο της Χιλής. Οι Μαπούτσε διαδήλωσαν για τα δικαιώματά τους αλλά και για την υπόθεση δολοφονίας του Camilo Catrillanca, ενός Μαπούτσε ο οποίος πυροβολήθηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης 

REUTERS / IVAN ALVARADO

Ιθαγενείς Μαπούτσε συγκρούονται με αστυνομικές δυνάμεις σε διαδήλωση στο Σαντιάγο της Χιλής. Οι Μαπούτσε διαδήλωσαν για τα δικαιώματά τους αλλά και για την υπόθεση δολοφονίας του Camilo Catrillanca, ενός Μαπούτσε ο οποίος πυροβολήθηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης

Νέα εκτόξευση του Σογιούζ με 28 δορυφόρους. Το διαστημόπλοιο Σογιούζ εκτοξεύεται από το διαστημικό κέντρο Βοστόχνι στην περιοχή Αμούρ της Ρωσίας κοντά στα σύνορα της χώρας με την Κίνα, μεταφέροντας 28 δορυφόρους, μεταξύ των οποίων δύο ρωσικούς δορυφόρους χαρτογράφησης, αλλά και δορυφόρους της Γερμανίας, της Ιαπωνίας, της Ισπανίας και της Νότιας Αφρικής. Οι δορυφόροι Kanopus-V 5 και 6 Earth θα βοηθήσουν τη ρωσική κυβέρνηση στην αντιμετώπιση καταστροφών, στη χαρτογράφηση και στην ανίχνευση δασικών πυρκαγιών. Η εκτόξευση από το Βοστόχνι είναι η τέταρτη για τον Σογιούζ από τότε που τέθηκε το διαστημόπλοιο σε λειτουργία το 2016, ενώ η χθεσινή είναι η 17η αποστολή στο Διάστημα.

REUTERS / HANDOUT

Το διαστημόπλοιο Σογιούζ εκτοξεύεται από το διαστημικό κέντρο Βοστόχνι στην περιοχή Αμούρ της Ρωσίας κοντά στα σύνορα της χώρας με την Κίνα, μεταφέροντας 28 δορυφόρους, μεταξύ των οποίων δύο ρωσικούς δορυφόρους χαρτογράφησης, αλλά και δορυφόρους της Γερμανίας, της Ιαπωνίας, της Ισπανίας και της Νότιας Αφρικής. Οι δορυφόροι Kanopus-V 5 και 6 Earth θα βοηθήσουν τη ρωσική κυβέρνηση στην αντιμετώπιση καταστροφών, στη χαρτογράφηση και στην ανίχνευση δασικών πυρκαγιών. Η εκτόξευση από το Βοστόχνι είναι η τέταρτη για τον Σογιούζ από τότε που τέθηκε το διαστημόπλοιο σε λειτουργία το 2016, ενώ η χθεσινή είναι η 17η αποστολή στο Διάστημα.

naftemporiki.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button