Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τολμηρές απεικονίσεις . Κόσμος στο Βουκουρέστι (Ρουμανία) περνάει μπροστά από αφίσα που εικονίζει γιατρό να μοιάζει με τον Ιησού Χριστού. Η τολμηρή αφίσα είναι έργο της εικονογράφου Wanda Hutira και συμμετέχει στο πρότζεκτ «Ευχαριστούμε γιατροί». 

REUTERS / INQUAM PHOTOS

Κόσμος στο Βουκουρέστι (Ρουμανία) περνάει μπροστά από αφίσα που εικονίζει γιατρό να μοιάζει με τον Ιησού Χριστού. Η τολμηρή αφίσα είναι έργο της εικονογράφου Wanda Hutira και συμμετέχει στο πρότζεκτ «Ευχαριστούμε γιατροί».

Λαμπερές εμφανίσεις . Ο εμβληματικός βουδιστικός ναός Βατ Αρούν ξεχωρίζει με τα φώτα του στην Μπανγκόκ (Ταϊλάνδη).    

REUTERS / ATHIT PERAWONGMETHA

Ο εμβληματικός βουδιστικός ναός Βατ Αρούν ξεχωρίζει με τα φώτα του στην Μπανγκόκ (Ταϊλάνδη).

 

Ο τουριστικός τομέας στο επίκεντρο. Τουριστικοί πράκτορες και ταξιδιωτικά γραφεία συμμετέχουν σε διαμαρτυρία μπροστά από το γραφείο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στο Βερολίνο (Γερμανία). Οι περιορισμοί που έχει επιβάλλει ο κορωνοϊός έχει πλήξει βαριά τον βιομηχανία του τουρισμού με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν πολλές θέσεις εργασίας στη χώρα. 

EPA / CLEMENS BILAN

Τουριστικοί πράκτορες και ταξιδιωτικά γραφεία συμμετέχουν σε διαμαρτυρία μπροστά από το γραφείο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στο Βερολίνο (Γερμανία). Οι περιορισμοί που έχει επιβάλλει ο κορωνοϊός έχει πλήξει βαριά τον βιομηχανία του τουρισμού με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν πολλές θέσεις εργασίας στη χώρα.

Χορεύοντας στη μελωδία του κορωνοϊου . Ο χορευτής Zsolt Kovacs παρουσιάζει στη Βουδαπέστη (Ουγγαρία) τη χορογραφία που συνέθεσε για τη «μελωδία του κορωνοϊου», μια μουσική σύνθεση που δημιούργησαν επιστήμονες του MIT από ένα μοντέλο της πρωτεϊνικής δομής του SARS-CoV-2. 

REUTERS / BERNADETT SZABO

Ο χορευτής Zsolt Kovacs παρουσιάζει στη Βουδαπέστη (Ουγγαρία) τη χορογραφία που συνέθεσε για τη «μελωδία του κορωνοϊου», μια μουσική σύνθεση που δημιούργησαν επιστήμονες του MIT από ένα μοντέλο της πρωτεϊνικής δομής του SARS-CoV-2.

Γιατροί της αλληλεγγύης. Φοιτητές ιατρικής και μέλη της οργάνωσης «Γιατροί στο δρόμο» (Medicinaulici) φροντίζουν άστεγους σε δρόμους της Πράγας (Τσεχία). Η οργάνωση δημιουργήθηκε για να προσφέρει βασική ιατρική περίθαλψη στους άστεγους, συνεχίζοντας το έργο της στον καιρό της πανδημίας. 

EPA / MARTIN DIVISEK

Φοιτητές ιατρικής και μέλη της οργάνωσης «Γιατροί στο δρόμο» (Medicinaulici) φροντίζουν άστεγους σε δρόμους της Πράγας (Τσεχία). Η οργάνωση δημιουργήθηκε για να προσφέρει βασική ιατρική περίθαλψη στους άστεγους, συνεχίζοντας το έργο της στον καιρό της πανδημίας.

75 χρόνια από την απελευθέρωση του Νταχάου. Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σόντερ συμμετέχει σε τελετή μνήμης στο στρατόπεδο συγκέντρωσης των Ναζί στο Νταχάου καθώς σαν σήμερα πριν από 75 χρόνια Αμερικανοί στρατιώτες έμπαιναν στο στρατόπεδο κρίνοντας την έκβαση του  Β
Αγκαλιές παρηγοριάς. Η μαμά του μικρού Aidin τον αγκαλιάζει για να τον παρηγορήσει καθώς ο μικρός πανικοβλήθηκε όταν έκανε το τεστ για τη νόσο Covid-19 στο σχολείο McKinley της πόλης Κόμπτον, στην Καλιφόρνια (ΗΠΑ). 

EPA / ETIENNE LAURENT

Η μαμά του μικρού Aidin τον αγκαλιάζει για να τον παρηγορήσει καθώς ο μικρός πανικοβλήθηκε όταν έκανε το τεστ για τη νόσο Covid-19 στο σχολείο McKinley της πόλης Κόμπτον, στην Καλιφόρνια (ΗΠΑ).

Σε ρυθμούς Πρωτομαγιάς το Σύνταγμα. Μια τεράστια λουλουδένια καρδιά στήνεται από τον Δήμο Αθηναίων στην Πλατεία Συντάγματος για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς. 

Eurokinissi / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μια τεράστια λουλουδένια καρδιά στήνεται από τον Δήμο Αθηναίων στην Πλατεία Συντάγματος για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Ενδυματολογική ευστοχία. Συνεργείο σκάβει νέους τάφους στο νεκροταφείο Nossa Senhora Aparecida στην πόλη Μανάους (Βραζιλία) την ώρα που συγγενείς θρηνούν για τους νεκρούς τους. Οι ημερήσιες ταφές στην περιοχή δεν πέφτουν κάτω από 120 λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, μη αφήνοντας άλλη επιλογή στις τοπικές αρχές παρά να επιτρέψουν τις ομαδικές ταφές. 

EPA / RAPHAEL ALVES

Συνεργείο σκάβει νέους τάφους στο νεκροταφείο Nossa Senhora Aparecida στην πόλη Μανάους (Βραζιλία) την ώρα που συγγενείς θρηνούν για τους νεκρούς τους. Οι ημερήσιες ταφές στην περιοχή δεν πέφτουν κάτω από 120 λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, μη αφήνοντας άλλη επιλογή στις τοπικές αρχές παρά να επιτρέψουν τις ομαδικές ταφές.

Βόλτα στη Ρώμη. Ένας άνδρας απολαμβάνει τη βόλτα με τον σκύλο του στην Piazza Navona της Ρώμης (Ιταλία). 

REUTERS / YARA NARDI

Ένας άνδρας απολαμβάνει τη βόλτα με τον σκύλο του στην Piazza Navona της Ρώμης (Ιταλία).

Διαμαρτυρία στη Βηρυτό. Μία κοπέλα κάθεται σε δρόμο της Βηρυτού (Λίβανος) μπροστά από αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά των αυξανόμενων οικονομικών δυσκολιών στη χώρα. 

REUTERS / MOHAMED AZAKIR

Μία κοπέλα κάθεται σε δρόμο της Βηρυτού (Λίβανος) μπροστά από αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά των αυξανόμενων οικονομικών δυσκολιών στη χώρα.

Απολυμάνσεις στην Υεμένη. Ένας άνδρας κάθεται σε στάση λεωφορείου την ώρα που συνεργείο καθαρισμού απολυμαίνει δρόμο στη Σαναά (Υεμένη). 

REUTERS / KHALED ABDULLAH

Ένας άνδρας κάθεται σε στάση λεωφορείου την ώρα που συνεργείο καθαρισμού απολυμαίνει δρόμο στη Σαναά (Υεμένη).

Φτυστός ο Κιμ . Ο σωσίας του Κιμ Γιονγκ Ουν, Howard X, φορώντας μάσκα διακρίνεται σε αντικυβερνητική διαμαρτυρία στο Χονγκ Κονγκ. 

REUTERS / TYRONE SIU

Ο σωσίας του Κιμ Γιονγκ Ουν, Howard X, φορώντας μάσκα διακρίνεται σε αντικυβερνητική διαμαρτυρία στο Χονγκ Κονγκ.

Ειδυλλιακή βόλτα. Πολίτες κάνουν βόλτα στην παραλία του Ναυπλίου κατά τη διάρκεια της δύσης του ηλίου. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Πολίτες κάνουν βόλτα στην παραλία του Ναυπλίου κατά τη διάρκεια της δύσης του ηλίου.

naftemporiki.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button