Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Οι “έξυπνες” κάμερες με AI θα γνωρίζουν ακριβώς τι είναι αυτό που βλέπουν

Το Internet of Things προικίζει τις smart κάμερες με Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) προκειμένου να αντιλαμβάνονται οι μηχανές αυτό που βλέπουν. 

Όπως μας πληροφορεί το Wired, η χρήση τεχνολογιών AI σε μία κάμερα θα μπορεί να δώσει αρκετές ενδιαφέρουσες υπηρεσίες, όπως είναι η επιβεβαίωση ότι ένα πρόσωπο έχει φτάσει ασφαλώς στον προορισμό του, ή ότι κάποιος επιφορτισμένος με κάποιο έργο το έφερε εις πέρας. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, μία τέτοια τεχνολογία θα εγείρει και αρκετή ανησυχία, κυρίως για το ζήτημα της διασφάλισης της ιδιωτικότητας των πολιτών.

Η Qualcomm έχει παρουσιάσει ένα νέο gadget με διπλούς φακούς και έναν ειδικό επεξεργαστή που επιτρέπει στις κάμερες να μπορούν να αναλύουν τις εικόνες που λαμβάνουν. Όλα αυτά μπορούν να γίνουν χωρίς την ανάγκη σύνδεσης σε μια υπηρεσία Cloud, ή έναν server. Σε συνθήκες δοκιμών, το δημιούργημα της Qualcomm μπόρεσε να επιτύχει την αναγνώριση προσώπων, καθώς και το σωστό εντοπισμό πακέτων προς παράδοση προϊόντων.

Το Wired αναφέρει αρκετές περιπτώσεις υλοποιήσεων έξυπνων καμερών με Τεχνητή Νοημοσύνη, για σκοπούς αυτοματοποιημένης παρακολούθησης, οι οποίες πιστοποιούν ότι η αγορά των smart καμερών είναι ανερχόμενη και ενδιαφέρει πολλούς παίκτες τόσο από την πλευρά του software όσο και από το πεδίο του hardware.

pestaola.gr

 

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button