Ενδιαφέροντα
Νηστίσιμη πάστα Φλώρα
Περιγραφή
Χωρίς μεζούρες και πολλά εργαλεία, εύκολη και νόστιμη.
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 φλυτζάνι σπορέλαιο
- 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
- 1/2 φλυτζάνι χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
- 3 κουταλιές της σούπας Αμαρέτο
- 3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλυτζάνι αμύγδαλο αλεσμένο
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 500 γρ. μαρμελάδα που σας αρέσει
Πώς το κάνουμε:
Σε μια λεκάνη βάζετε το λάδι, τη ζάχαρη, το ξύσμα, το χυμό και το Αμαρέτο. Ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να διαλυθεί η ζάχαρη. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν, προσθέτετε το αλεσμένο αμύγδαλο και ρίχνετε το μίγμα στη λεκάνη σιγά σιγά ανακατεύοντας μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη. Απλώνετε το 1/3 της ζύμης σε μια φόρμα καλύπτοντας και τα πλαϊνά. Γεμίζετε με την μαρμελάδα. Για μια πιο ομοιόμορφη όψη, κόβετε σε ότι σχήμα θέλετε το υπόλοιπο 1/3 της ζύμης και τοποθετήτε πάνω από την μαρμελάδα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 40-45 λεπτά. Καλή επιτυχία!!