Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Νηστίσιμη πάστα Φλώρα

Περιγραφή

Χωρίς μεζούρες και πολλά εργαλεία, εύκολη και νόστιμη.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 φλυτζάνι σπορέλαιο
  • 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλυτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
  • 3 κουταλιές της σούπας Αμαρέτο
  • 3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλυτζάνι αμύγδαλο αλεσμένο
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 500 γρ. μαρμελάδα που σας αρέσει

Πώς το κάνουμε:

Σε μια λεκάνη βάζετε το λάδι, τη ζάχαρη, το ξύσμα, το χυμό και το Αμαρέτο.  Ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να διαλυθεί η ζάχαρη. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν, προσθέτετε το αλεσμένο αμύγδαλο και ρίχνετε το μίγμα στη λεκάνη σιγά σιγά ανακατεύοντας μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη. Απλώνετε το 1/3 της ζύμης σε μια φόρμα καλύπτοντας και τα πλαϊνά.  Γεμίζετε με την μαρμελάδα. Για μια πιο ομοιόμορφη όψη, κόβετε σε ότι σχήμα θέλετε το υπόλοιπο 1/3 της ζύμης και τοποθετήτε πάνω από την μαρμελάδα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 40-45 λεπτά.  Καλή επιτυχία!!


enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button