Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Χωρίς κατηγορία

Νέο κύμα κακοκαιρίας: Χιόνια και στην Αθήνα την 25η Μαρτίου

Άστατος καιρός θα είναι ο καιρός σήμερα, Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021 με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 7 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo, βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα αναμένονται στις Σποράδες, στην Ανατολική Στερεά, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη που από το πρωί θα επεκταθούν στη Θράκη, στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο και στη Χαλκιδική και από το απόγευμα στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Πελοπόννησο και στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -5 έως 6 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 0 έως 10, στη Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά από 1 έως 13, στην Ήπειρο από 0 έως 15, στην Δυτική Στερεά από 1 έως 15, στην Πελοπόννησο από 3 έως 14, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 12, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 3 έως 11, στις Κυκλάδες από 6 έως 12, στα Δωδεκάνησα από 9 έως 11 και στην Κρήτη από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως στο Νότιο Αιγαίο θα στραφούν σε δυτικούς ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το πρωί θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 έως 6 και από το μεσημέρι 5 έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα με πιθανότητα βροχών, σποραδικών βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων στα ορεινά νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το πρωί έως το απόγευμα 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

“Χιόνια ακόμα και στην Αθήνα την 25η Μαρτίου”

Ο μετεωρολόγος του OPEN TV, Κλέαρχος Μαρουσάκης, στην πρόγνωσή του τόνισε ότι είναι πιθανό να δούμε χιόνια ακόμα και στην Αθήνα την 25η Μαρτίου.

“Με τις πολικές αέριες μάζες να έχουν κάνει ήδη αισθητή την παρουσία τους από τα βόρεια βορειοδυτικά Βαλκάνια, σταδιακά εξελίσσεται το πρώτο μέρος του ανοιξιάτικου αυτού χιονιά που τείνει να λάβει τα πρωτεία για το τρίτο δεκαήμερο του Μάρτη κατά τα τελευταία πολλά χρόνια.

Τα χιόνια θα πολιορκήσουν και την Αττική ενώ οι χιονοπτώσεις αναμένονται στα βόρεια προάστια ιδιαίτερα από τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Τις επόμενες ώρες ο χιονιάς θα κάνει αισθητή την παρουσία του ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα και οι χιονοπτώσεις αφορούν κυρίως κεντρικά και ανατολικά γεωγραφικά διαμερίσματα του ηπειρωτικού κορμού της χώρας μας.

Την Τετάρτη και καθώς θα πηγαίνουμε χρονικά προς το μεσημέρι ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει πρόσκαιρη ύφεση. Στη συνέχεια όμως, πιο ψυχρές αέριες μάζες από την περιοχή της Ουκρανίας θα μας οδηγήσουν στην κορύφωση αυτού του ανοιξιάτικου χιονιά.” σημείωσε.

Χάρτες: meteo

topontiki.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button