Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Μπισκότα αμυγδάλου: Είναι το σνακ που θα λατρέψεις!

Ένα θέμα που μας απασχολεί συχνά σαν μαμάδες, και όχι μόνο, είναι τα σνακ που τρώει το παιδί. Μας απασχολεί και με το δίκιο μας μιας και η ζάχαρη είναι επιβαρυντική αλλά και γλυκιά η άτιμη!

Τα γλυκά που κυκλοφορούν στην αγορά, ειδικά σε μορφή σνακ, τις περισσότερες φορές είναι κακής ποιότητας. Σε όλα αυτά το λιγότερο αμαρτωλό από τα συστατικά που περιέχουν είναι η ζάχαρη! Τα χρωστικά, τα φυτικά έλαια, λεκιθίνες είναι μόνο κάποια που είναι επιβαρυντικά για τον οργανισμό.

Αυτά τα νόστιμα υγιεινά μπισκότα αμυγδάλου βουτηγμένα στη σοκολάτα, είναι μια τέλεια ιδέα για σνακ για εμάς αλλά και για τα παιδιά μας. Χρειαζόμαστε λιγότερο απο δέκα υλικά χωρίς ψήσιμο.

Θα χρειαστούμε:

  • 1 φλ. Αμύγδαλα ωμά ή ανάλατα καβουρδισμένα
  • 8-10 χουρμάδες με κουκούτσι
  • ½ φλ.  βούτυρο
  • 2 κ.σ τριμμένη κουβερτούρα   (την υπόλοιπη την αφήνουμε για την επικάλυψη)
  • 1κ.γ βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ¼ φλ. Σταγόνες σοκολάτας
  • ¼ φλ. Λευκής σοκολάτας
  • 1 κ.γ ηλιέλαιο

Εκτέλεση:

  • Τοποθετούμε τα αμύγδαλα σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη
  • Προσθέτουμε τους χουρμάδες, το βούτυρο, την βανίλια και το αλάτι και χτυπάμε ώσπου να γίνει ζύμη
  • Προσθέτουμε την τριμμένη κουβερτούρα και χτυπάμε ξανά
  • Πλάθουμε την ζύμη σε μικρά μπισκότα και τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα με απόσταση περίπου 1 κουταλιά της σούπας
  • Τοποθετήστε τα στο ψυγείο για δύο ώρες

Για την επικάλυψη σοκολάτας:

  • Ζεσταίνουμε τις σταγόνες σοκολάτας με μια κουταλιά ηλιέλαιο σε κάθε μπολ
  • Βουτάμε τα μπισκότα στη μαύρη ή στην λευκή σοκολάτα
  • Τα τοποθετούμε ξανά στην λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη κουβερτούρα
  • Αποθηκεύουμε στο ψυγείο για μια ώρα
enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button