Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Κρέπες σουζέτ, το γαλλικό επιδόρπιο που ανάβει φωτιές

Το διάσημο γαλλικό επιδόρπιο με πεντανόστιμες λεπτές κρέπες, εμποτισμένες σε καραμέλα πορτοκαλιού και βουτύρου και φλαμπαρισμένες με αλκοολούχο ποτό Grand Marnier.

Μια φανταστική συνταγή που θα κλέψει τις εντυπώσεις και θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας.

Υλικά για τη Συνταγή

Για τις κρέπες

1 ¾ φλιτζανιού αλεύρι γ.ο.χ.

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

3 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα

2 φλιτζάνια γάλα πλήρες

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 κουταλάκι του γλυκού ρούμι (προαιρετικά)

Για τη σάλτσα

1/3 φλιτζανιού ζάχαρη

1/3 φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένο, σε θερμοκρασία δωματίου

1/3 φλιτζανιού βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού

Για το φλαμπάρισμα

3 κουταλιές της σούπας Grand Marnier

3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση

1.Αρχικά, σε ένα μπολ ανακατέψτε τα στέρεα υλικά δηλαδή το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι.

2.Στο ίδιο δοχείο ρίξτε τα χτυπημένα αυγά, το γάλα, τη βανίλια και το ρούμι, αν χρησιμοποιήσετε. Ανακατέψτε καλά ώστε να έχετε έναν λείο χυλό, χωρίς σβόλους στη ζύμη.

3.Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή ένα ειδικό τηγάνι για κρέπες σε μέτρια φωτιά και αλείψτε την επιφάνειά του με ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο. Ρίξτε 1/3 φλιτζανιού από τον χυλό για τις κρέπες και περιστρέψτε το σκεύος για να δημιουργηθεί μια λεπτή κρέπα. Ψήστε για 2 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθούν καλά τα πλαϊνά της. Αναποδογυρίστε με μια σπάτουλα την κρέπα και συνεχίστε το ψήσιμο για ακόμα 1 λεπτό ή μέχρι να ροδίσει.

4.Συνεχίστε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο μίγμα, διπλώστε τις κρέπες σε τρίγωνο σχήμα και αφήστε τις στην άκρη, κρατώντας τες χλιαρές και μαλακές.

5.Για την σάλτσα, βάλτε στο αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη, χωρίς να την ανακατέψετε μέχρι να καραμελώσει και να πάρει ένα ανοικτό καφέ χρώμα.

6.Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίξτε προσεκτικά τον χλιαρό χυμό πορτοκαλιού.

7.Μόλις σχηματιστούν κρύσταλλοι ζάχαρης, ρίξτε το ξύσμα και επαναφέρετε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει ξανά η ζάχαρη και να γίνει καραμέλα.

8.Ρίξτε το βούτυρο και αφήστε το να λιώσει και να πάρει μια ελαφριά βράση για 3 περίπου λεπτά ώστε να μειωθεί ελαφρά.

9.Χαμηλώστε τη φωτιά και βάλτε τις κρέπες να ζεσταθούν και να μαγειρευτούν λίγο μέσα στη σάλτσα για 1-2 λεπτά. Μαγειρέψτε τμηματικά στην ίδια σάλτσα όλες τις κρέπες και τοποθετήστε τις σε πιατέλα.

10.Άν επιθυμείτε να τις φλαμπάρετε, ξαναβάλτε τις στο τηγάνι εκτός φωτιάς και ζεστάνετε το ποτό (Grand Marnier) σε ένα ξεχωριστό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Πασπαλίστε τις κρέπες με τη ζάχαρη και περιχύστε τις με το ζεστό ποτό. Αναφλέξτε προσεκτικά με σπίρτο ή αναπτήρα και περιμένετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

11.Σερβίρετε τις κρέπες με επιπλέον ξύσμα πορτοκαλιού και μια μπάλα παγωτό βανίλια.

topontiki.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button