Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Κοντονής: Θα επέλθει εκλογίκευση στις ποινές δικαστηρίων «Προωθούνται αλλαγές στον Σωφρονιστικό και Ποινικό Κώδικα»

Την πρόσφατη εξαγγελία του για την προώθηση αλλαγών στον Σωφρονιστικό και Ποινικό Κώδικα επανέλαβε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο οποίος τόνισε ότι μετά την ψήφισή τους, δεν θα χρειάζονται οι νόμοι για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

«Θα επέλθει εκλογίκευση στις ποινές δικαστηρίων ώστε να μην χρειάζεται η Βουλή να ψηφίζει και η κυβέρνηση να εισηγείται αποσυμοφρητικούς νόμους και να επεμβαίνει στις αποφάσεις δικαστηρίων» εξήγησε ο κ. Κοντονής, στο πλαίσιο σχετικής επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ, Δ. Κυριαζίδη. Ο κ. Κοντονής ανέφερε ότι η κυβέρνηση αυτή παρέλαβε μια κατάσταση για την οποία η χώρα ελέγχθηκε πολλαπλώς και επιβλήθηκαν πρόστιμα, έτσι εκτιμήσαμε ότι αντί να πληρώνουμε πρόστιμα και να γίνεται η χώρα διεθνώς ρεζίλι αυτά τα χρήματα να αξιοποιούνται στην καλύτερη λειτουργία σωφρονιστικού συστήματος.

Εξάλλου ο υπουργός Δικαιοσύνης – με αιχμή και τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου – απευθύνθηκε προς την πτέρυγα της Αντιπολίτευσης για να πει πως την πατρότητα των νόμων αποσυμφόρησης των φυλακών δεν την έχει η σημερινή κυβέρνηση αλλά η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία – όπως ανέφερε – ΣΥΡΙΖΑ αλλά η ΝΔ «λάμβανε ορθώς τα μέτρα αυτά» παρά την επανεμπλοκή κρατούμενων σε παρανομίες.ΚΟΝΤΟΝΗΣ-353x221

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button