Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Η αστυνομία της Σουηδίας ψάχνει 14.000 “λαθρο” – Ήταν να απελαθούν και … εξαφανίστηκαν!

Περισσότεροι από 14.000λαθρομετανάστες, οι οποίοι είχαν ταξιδέψει τους τελευταίους μήνες στη Σουηδία προς αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής, εξαφανίστηκαν και κανείς δεν ξέρει πλέον που βρίσκονται, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει μια σουηδική αστυνομία, η οποία επικαλείται έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο της εφημερίδας της χώρας.

Όπως φέρεται να είπε ο αξιωματούχος σε δηλώσεις του στην ταμπλόιντ εφημερίδα «Aftonbladet», στα τέλη Οκτωβρίου ζητήθηκε από τη σουηδική αστυνομία να επιταχυνθεί η απέλαση τουλάχιστον 21.748 μεταναστών από την χώρα. Ωστόσο, 14.140 από τα άτομα αυτά, τα οποία σύμφωνα μάλιστα με τη σουηδική εφημερίδα είχαν χαρακτηριστεί ως «καταζητούμενα» από την αστυνομία, ξαφνικά εξαφανίστηκαν.

«Απλά δεν ξέρουμε που βρίσκονται», φέρεται να δήλωσε.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, οι υπόλοιποι 7.608 παραμένουν σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων ή σε άλλους χώρους που τους έχουν παραχωρηθεί.

Για την ώρα, η αστυνομία της Σουηδίας επικεντρώνει όλη την προσοχή και τους πόρους της στο να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τον τρόπο που γίνονται οι έλεγχοι των στοιχείων των ανθρώπων που εισέρχονται στη χώρα.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button