Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

ΗΠΑ: Η Καλιφόρνια θα απαιτεί ηλιακούς συλλέκτες σε κάθε νέο σπίτι

Η Καλιφόρνια κάνει ένα τεράστιο βήμα προς την καθαρή ενέργεια, καθώς η αμερικανική πολιτεία αναμένεται να απαιτεί ηλιακούς συλλέκτες σε σχεδόν όλα τα καινούρια σπίτια, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα, The Orange County Register.

Η Επιτροπή Ενέργειας Καλιφόρνιας σκοπεύει να ψηφίσει αυτή την Τετάρτη για τα νέα πρότυπα που θα υποχρεώνουν σχεδόν όλες τις νέες κατοικίες να είναι εξοπλισμένες με ηλιακούς συλλέκτες, ξεκινώντας από το 2020. Το ψήφισμα αναμένεται να εγκριθεί με μεγάλη πλειοψηφία.

Εάν εγκριθεί, η νέα εντολή θα καλύπτει τις αιτήσεις για οικοδομική άδεια μετά την 1η Ιανουαρίου 2020, για όλα τα σπίτια, διαμερίσματα και πολυκατοικίες έως και τριών ορόφων, σύμφωνα με την εφημερίδα. Ενδεχομένως θα υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις ή εξαιρέσεις για κτήρια που σκιάζονται από άλλα κτήρια ή δέντρα ή εάν μια στέγη είναι πολύ μικρή για ηλιακούς συλλέκτες. Οι νέες διατάξεις θα προσφέρουν επίσης πιστώσεις συμμόρφωσης για κατασκευαστές που θα εγκαθιστούν μπαταρίες όπως το Powerwall της Tesla, επιτρέποντάς τους να μειώσουν το μέγεθος των ηλιακών συλλεκτών στην οροφή.

Σε σύγκριση με τον κώδικα του 2006, αυτά τα νέα πρότυπα θα προσθέσουν περίπου 25.000 έως 30.000 δολάρια στο κόστος κατασκευής νέας κατοικίας. Τα 14.000 έως 16.000 από αυτά θα προορίζονται για τους ηλιακούς συλλέκτες, ενώ τα 10.000 με 15.000 για την αυξημένη μόνωση και σε συσκευές, παράθυρα, θέρμανση και φωτισμό με καλύτερη αποτελεσματικότητα.

Ωστόσο, αυτά τα πρόσθετα 25.000-30.000 θα οδηγήσουν σε εξοικονόμηση 50.000-60.000 σε μειωμένο λειτουργικό κόστος στη διάρκεια ζωής 25 ετών του συστήματος οικιακής ηλιακής ενέργειας.

naftemporiki.gr

 

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button