Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ «50 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ…ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ» ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ! Γράφει ο Γιάννης Β. Καραπανάγος

 

Από αριστερά διακρίνονται: Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γκιώνης, ο Βουλευτής κ. Χρίστος Δήμας, η Αντιδήμαρχος κα Μαρία Πρωτοπαππά και ο Βουλευτής κ. Γιώργος Τσόγκας

Μια εκδήλωση σταθμός, για το Δήμο μας, στο χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και όχι μόνο, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 30 Ιανουαρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου. Αντάμωμα γενεών, σκέψεων, ελπίδων, προσδοκιών, ευχών.
Το χθες ζωντάνεψε, είτε με την ανεκτίμητη φωτογραφική έκθεση είτε με την αναμνηστική επετηρίδα των αποφοιτησάντων και των διδασκόντων. Ένα μοναδικό λεύκωμα για τα 50 χρόνια λειτουργίας του Λυκείου, την έκδοση του οποίου επιμελήθηκαν ο Διευθυντής του Λυκείου κ. Σπυρίδων Μπαλής, η Υποδιευθύντρια κα Θεοφανή Δόσχορη, ο Υποδιευθυντής κ. Δημήτριος Τυφτικίδης και η Γραμματέας κα Μαρία Κοροβέση. 
Ο κ. Σπυρίδων Μπαλής
Η κα Θεοφανή Δόσχορη
Με την είσοδο στην αίθουσα της εκδήλωσης αντίκρισα το παρελθόν με ζωντανή σημερινή μορφή. Ήταν εκεί οι συμμαθήτριες Φανή Δόσχορη, Υποδιευθύντρια του Λυκείου Λουτρακίου σήμερα, η Μαργαρίτα Λογοθέτη, η Μάχη Παπακωνσταντίνου, η Κωνσταντίνα Θώδη με τον σύζυγό της Νίκο Τσιούμαρη, Αντιστράτηγο ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας και φίλο από τα παλιά, η Ιωάννα Τζελέπη και οι συμμαθητές Γιώργος Γκιώνης, σημερινός Δήμαρχος, ο Αντώνης Γκίκας, ο Μάρκος Δήμαινας και ο Λεωνίδας Σέγκας. 

Από αριστερά: κα Τασία Αλικάκου, ο συμμαθητής Λεωνίδας Σέγκας και ο κ. Παντελής Μνηματίδης
Ο συμμαθητής Μάρκος Δήμαινας στην αίθουσα της φωτογραφικής έκθεσης
Η συγκίνηση κορυφώθηκε όταν συναντήσαμε και αγκαλιάσαμε καθηγήτριες και καθηγητές των μαθητικών μας χρόνων, όπως την κα Μαρία Δράκου, την κα Τασία Αλικάκου και τον κ. Ανδρέα Νικολόπουλο. 

Η κα Μαρία Δράκου
Ο κ. Ανδρέας Νικολόπουλος
Η κα Τασία Αλικάκου
Παρόντες οι Βουλευτές κ.κ. Γιώργος Τσόγκας και Χρίστος Δήμας, ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γκιώνης, οι οποίοι χαιρέτισαν την εκδήλωση, η Αντιδήμαρχος κα Μαρία Πρωτοπαππά, ο Αντιδήμαρχος κ. Τάσος Σακελλαρίου και ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Γλυκοφρύδης.
Επίσης την εκδήλωση χαιρέτισαν η τέως Διευθύντρια του Λυκείου κα Αναστασία Σκλία, ο τέως Διευθυντής κ. Γρηγόριος Βούλγαρης, η κα Μαρία Δράκου, η κα Τασία Αλικάκου καθώς και ο κ. Ανδρέας Νικολόπουλος. 

Από αριστερά: οι συμμαθήτριες Μαργαρίτα Λογοθέτη, Μάχη Παπακωνσταντίνου και Ντίνα Θώδη, με τον Κοσμά Θεμέλιο και τη σύζυγό του Αγγελική Θεμέλιου
Οι κ.κ. Γιάννης Λαζαρίδης, Νίκος Λόης, Νικόλαος Φλήρης και Δημήτρης Πανός
Η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Λουτρακίου

Ο κ. Μπαλής αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, κυρίως «για να θυμηθούμε και να ονειρευτούμε», τονίζοντας, μεταξύ των άλλων, ότι «το κάθε σχολείο είναι το αίμα της πόλης. Διατρέχει το χρόνο αναλλοίωτο σαν αρχετυπική εικόνα και πάντα θα αποτελεί την πηγή της αισιοδοξίας και την αχτίδα που όλοι προσδοκούμε να φωτίσει το δικό μας αύριο. Οι μαθητές του, σαν αιώνια ιδιότητα, είναι η κοινωνική ομάδα που χρωματίζει, με τα επιτεύγματά της, με τις συλλογικές της δράσεις, με τις τρέλες και τις αποκοτιές της, την αισιοδοξία μιας ολόκληρης πόλης.»

Η κα Δόσχορη αναφέρθηκε στη διαδρομή της εκπαίδευσης στο Δήμο μας. Ένα χρονικό, με αφετηρία το έτος 1821, το οποίο εντυπωσίασε με τα στοιχεία που είχαν αντληθεί από το βιβλίο του κ. Αντώνη Κουκουλά «Στα χνάρια του τόπου μου» και της κυρίας Βιβής Σέγκα-Θώδη «Στα μονοπάτια του χρόνου» και από Λουτρακιώτες που έχουν ασχοληθεί με τα εκπαιδευτικά. 

Η κα Μαρία Κοροβέση
Ο Αντιδήμαρχος κ. Τάσος Σακελλαρίου με την κα Τασία Αλικάκου
Από αριστερά: Μάχη Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Β. Καραπανάγος, Ντίνα Θώδη,  Νίκος Τσιούμαρης και μπροστά: Μαργαρίτα Λογοθέτη

Οι θύμησες πλημμύρισαν την αίθουσα όταν οι μαθήτριες κα Ευαγγελία Δόσχορη, που υπηρετεί ως Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου και η κα Αντριάνα Κουρούκλη, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Λουτρακίου, μοιράστηκαν μνήμες ανεκτίμητες από τα χρόνια των θρανίων. 

Η κα Αντριάνα Κουρούκλη
Η κα Ευαγγελία Δόσχορη
Το ταξίδι στον χρόνο ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα. Η αίθουσα, εκτός από αναμνήσεις, πλημμύρισε και με μουσικές νότες. Τραγούδησαν ο Βασίλης Πιερρακέας, ο Αντώνης Αγγελίδης, η Μάρω Μάρκελλου και η Αναστασία Μαυροπούλου.
Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Σε μια εποχή που οι εκπαιδευτικοί αποφεύγουν να διοργανώνουν εκδηλώσεις ή να συμμετέχουν σε δράσεις, πέραν του προβλεπομένου ωραρίου, ο Σύλλογος Καθηγητών του Λυκείου Λουτρακίου απέδειξε ότι η προσφορά του στην κοινωνία είναι ανεκτίμητη και διαχρονική, επιτελώντας ταυτόχρονα το καθήκον του με συνείδηση, ζήλο και αγάπη για τη μαθητική κοινότητα.
Ολόκληρη η εκδήλωση θα μεταδοθεί την Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 17:00’, από το διαδικτυακό ραδιόφωνο Περαία-Χώρα Radio News.
enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button