Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Βρήκαν αποικία με 1,5 εκατ. πιγκουίνους (video)

Ερευνητές ανακάλυψαν τεράστιες αποικίες πιγκουίνων Adélie στην ανατολική πλευρά της χερσονήσου της Ανταρκτικής που, σύμφωνα με υπολογισμούς, φιλοξενούν 1,5 εκατομμύρια πουλιά. 

Οι αποικίες βρίσκονται στα νησιά Danger της θάλασσας Weddell και, όπως αναφέρουν οι ερευνητές, πρόκειται για ένα καταφύγιο που βρήκαν οι πιγκουίνοι για να προστατευθούν από τις ανθρώπινες δραστηριότητες και τις κλιματικές αλλαγές.

Την είδηση έκανε γνωστή ο Guardian, καθώς δημοσίευσε σχετικό άρθρο. Όπως αναφέρεται, οι ερευνητές κατάφεραν να εντοπίσουν την αποικία από μία σειρά δορυφορικών εικόνων. Στη συνέχεια οργάνωσαν μία ερευνητική αποστολή και με τη χρήση drone και αεροφωτογραφιών και επιτόπιων μετρήσεων εντόπισαν 751.527 ζεύγη πιγκουίνων.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η αποικία δημιουργήθηκε το 1959. Ο Tom Hart από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και μέλος της διεθνούς ερευνητικής ομάδας δήλωσε: «Αυτή ήταν μια απίστευτη εμπειρία – η εύρεση και καταμέτρηση τόσων πιγκουίνων».

Ο Rod Downie του WWF ανέφερε: «Αυτή η συναρπαστική ανακάλυψη μας δείχνει πόσα περισσότερα υπάρχουν ακόμα να μάθουμε για αυτό το απίστευτο και εκπληκτικό είδος. Ωστόσο, ενισχύει επίσης το επείγον της προστασίας των υδάτων της Ανταρκτικής από τις απειλές της υπεραλίευσης και της κλιματικής αλλαγής».

flogasport.gr

 

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button