Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

ΒΟΜΒΑ! Ήρθε ο πρώτος εκβιασμός από την κυβέρνηση! Αν δεν αλλάξει το ασφαλιστικό…

Με μια ανάμεικτη δήλωση για το μέλλον της χώρας αποφάσισε να κλείσει το 2015 ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην μοίρα των συντάξεων, το ασφαλιστικό, τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και το ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες , ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε την αναγκαιότητα της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος, γιατί διαφορετικά «σε πέντε χρόνια δεν θα μπορούμε να δίνουμε συντάξεις», φροντίζοντας να συμπληρώσει ότι «στόχος είναι να καλυφθεί το σύνολο των συντάξεων», αναφερόμενος στην πιθανή μείωση των επικουρικών.

Η συγκεκριμένη δήλωση έρχεται να επιβεβαιώσει τις διαρροές των τελευταίων ημερών, οι οποίες ήθελαν τον Α. Τσίπρα να παροτρύνει στον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, να μην προτείνει κανενός είδους μείωση στις επικουρικές συντάξεις, ανεξαρτήτως του ύψους τους, των οποίων το μέλλον συνεχίζει όμως να δείχνει χλωμό.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο 2016, βαφτίζοντας τον Φεβρουάριο ως μια κρίσιμη περίοδο για την πορεία της χώρας, χάρη στα θέματα των κόκκινων δανείων, του ασφαλιστικού και μεσοπρόθεσμου, με τον Α. Τσίπρα να δηλώνει πως η Ελλάδα θα είναι έτοιμη για την επίμαχη αξιολόγηση.

Όπως ήταν αναμενόμενο από τη συζήτηση δεν έλειψε και η αναφορά στις ΠΝΠ, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να δηλώνει το τέλος της εφαρμογής τους, όσον αφορά το παράλληλο πρόγραμμα τουλάχιστον, δηλώνοντας ότι: «Από εδώ και πέρα θα ψηφίζουμε».

Η όλη συνέντευξη φαίνεται πως περιείχε και “καλά νέα”, με τον Α> Τσίπρα να αναφέρεται στην θετική πορεία που είχε το ΕΣΠΑ για το 2015, τονίζοντας ότι: «πετύχαμε τη μεγαλύτερη απορροφητικότητα στο ΕΣΠΑ».

Τέλος, πριν αρχίσει η συνέντευξη Ζακυνθινοί, πολύτεκνοι και Βορειοηπειρώτες αποφάσισαν να δώσουν τις ευχές τους στο Έλληνα πρωθυπουργό, ψάλλονταν τα κάλαντα της πρωτοχρονιάς.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button