Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Αυτόνομο όχημα πόλης που μεταμορφώνεται όπως επιθυμεί ο κάτοχος του

Μια επαναστατική πρόταση για τη μετακίνηση στις πόλεις παρουσίασε η Citroen. Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία δημιούργησε ένα όχημα που ανήκει στην αποκαλούμενη κατηγορία των concept cars. Το Citroen Skate είναι όπως λέει το όνομα του ένα μεγάλο… σκέιτμπορντ. Πρόκειται για μια αυτόνομης κίνησης βάση που λειτουργεί με ηλεκτρική ενέργεια.

Πάνω στη βάση προσαρμόζονται διαφόρων ειδών καμπίνες με τον χρήστη του οχήματος να επιλέγει ποια καμπίνα θέλει να χρησιμοποιήσει. Η Citroen έχει μέχρι στιγμής δημιουργήσει τρεις καμπίνες. Η μια δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Accor, μητρική εταιρεία ξενοδοχειακών αλυσίδων όπως το Sofitel. H καμπίνα μοιάζει με σαλόνι ξενοδοχείου και σε αυτή μπορούν να μετακινηθούν με άνεση και πολυτέλεια πέντε επιβάτες. Σε αυτή την καμπίνα υπάρχει μίνι-μπαρ, ηχητικό σύστημα και οθόνη για βιντεοκλήσεις.

Η δεύτερη καμπίνα είναι ένα γυμναστήριο και μάλιστα καθώς οι επιβάτες αθλούνται στο όργανο που υπάρχει μέσα στην καμπίνα παράγουν ταυτόχρονα ηλεκτρική ενέργεια για να φορτίζεται το όχημα. Η τρίτη καμπίνα είναι ένας χώρος γραφείου με διαδραστικές οθόνες, θύρες USB και άλλες παροχές που θα επιτρέψουν στους επιβάτες να εργαστούν εκεί.

Αν και η στάνταρτ λειτουργία του οχήματος είναι να κινείται σε μια λωρίδα του δρόμου συνέχεια αν χρειάζεται θα μπορεί να αλλάζει κατεύθυνση και λωρίδες. Είναι επίσης σχεδιασμένο ώστε να απορροφά τους κραδασμούς από λακκούβες ή άλλα εμπόδια στους δρόμους. Η χρήση του Citroen Skate δεν απευθύνεται βέβαια σε όποιον βιάζεται να πάει κάπου αλλά να απολαύσει τη βόλτα στη πόλη. Η ταχύτητα που κινείται το όχημα δεν ξεπερνά τα 25 χλμ./ώρα.

naftemporiki.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button