Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Έφτασε το «ασημένιο βέλος» κάτω από άκρα μυστικότητα! Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε 3,5 ώρες

Η ιταλική εταιρεία Ferrovie στην οποία ανήκει εδώ και καιρό η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, «έριξε» στις ράγες ένα υπερσύγχρονο τρένο! Το ασημένιο βέλος που θα έχει τη δυνατότητα -όταν ολοκληρωθούν και τα έργα υποδομής- να κάνει τη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε 3,5 μόλις ώρες.

Το «ασημένιο βέλος» που επιλέχθηκε από την ιταλική «Ferrovie dello Stato» (FS), ξεκίνησε το ταξίδι του πριν τρεις ημέρες και τα ξημερώματα του Σαββάτου, 25.08.2018, έφτασε στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης ταξιδεύοντας από Ιταλία και μέσω Σκοπίων.

Το τρένο που έρχεται «για να συναγωνιστεί τα αεροπλάνα» όπως λένε στον ΟΣΕ πέρασε τα μεσάνυχτα από την Ειδομένη. Εκεί, το… υποδέχθηκαν ο τοπικός σταθμάρχης και οι υπάλληλοι κι αφού τακτοποιήθηκαν τα τυπικά , μιας και πρώτη φορά έμπαινε σε ελληνικό έδαφος ξεκίνησε για την Θεσσαλονίκη.

Από την συμπρωτεύουσα, θα κινηθεί ξανά στις 8 του Σεπτέμβρη στα εγκαίνια της ΔΕΘ. Στόχος, να κάνει δοκιμαστικά την διαδρομή Θεσσαλονίκη – Κατερίνη και σταδιακά στην συνέχεια να μπει στην γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Αθήνα - Θεσσαλονίκη ασημένιο βέλοςΑθήνα - Θεσσαλονίκη ασημένιο βέλοςTο «Frecciargento ETR 485», όπως είναι η πλήρης επωνυμία του, μεταφέρθηκε τις προηγούμενες ημέρες από τη Ρώμη στο Σερβινιάνο. Μετά τη Διεθνή ‘Εκθεση, όπου θα παρουσιαστεί με την ευκαιρία της συμμετοχής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη διοργάνωση, το τρένο, χωρητικότητας περίπου 480 θέσεων, θα επιστρέψει προσωρινά στην Ιταλία, μέχρις ότου ολοκληρωθούν τα απαραίτητα έργα υποδομής, ώστε να μπει μόνιμα στις ελληνικές ράγες.

Το ταξίδι Αθήνα – Θεσσαλονίκη εκτός από γρήγορο θα είναι και άνετο. Το Frecciargento (ασημένιο βέλος) έχει όλα τα… κομφόρ για τους επιβάτες, όπως: Κλιματισμό, τραπεζάκια ανά κάθισμα, οθόνες LCD για την παρακολούθηση μηνυμάτων και ψυχαγωγικού προγράμματος, μπαρ κ.α.

Μετά το «ασημένιο βέλος» έρχεται το «κόκκινο βέλος» για Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε 2,5 ώρες!

Μόλις ολοκληρωθούν τα έργα ηλεκτροκίνησης και οι δοκιμές στα συστήματα ασφάλειας ETCS (European Train Control System), κάτι που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναμένεται να γίνει το 2019, το τρένο -που έχει κατασκευαστεί από την Alstom Ferroviaria (πρώην FIAT Ferroviaria), ανήκει στην οικογένεια «Pendolino» και μπορεί να πετύχει μέγιστη ταχύτητα έως και 250 χλμ/ώρα- εκτιμάται ότι θα διανύει την απόσταση Αθήνα – Θεσσαλονίκη στον χρόνο των τριών ωρών και 20 λεπτών.

Υπάρχει όμως και… συνέχεια! Κι αυτό διότι μετά την ολοκλήρωση των έργων, η FS θα έχει πρακτικά τη δυνατότητα να δρομολογήσει στην Ελλάδα και το ακόμη ταχύτερο «κόκκινο βέλος» (Frecciarossa). Το οποίο μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες έως και 300 χιλιομέτρων την ώρα, μειώνοντας εντυπωσιακά τον χρόνο της διαδρομής μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Με πληροφορίες από: seleo.gr 

newsit.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button