Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

«Ελληνικοί Ουρανοί»: το συναρπαστικό βίντεο που βραβεύτηκε στο Λ. Άντζελες και η συγκινητική ιστορία του

Ενα μοναδικό βίντεο με τον τίτλο Greek Skies έφτιαξε ο Παναγιώτης Φιλίππου, που κέρδισε το βραβείο Best of the Fest των Hollywood International Independent Documentary Awards (HIIDA).

Το θέμα του βίντεο είναι ο ελληνικός ουρανός και ο δημιουργός του το αφιέρωσε στον πατέρα του που έχασε νικημένο από τον καρκίνο. Ο κ. Φιλίππου χρειάστηκε 365 μέρες, 55.000 φωτογραφίες, 825 ώρες βιντεοσκόπησης, 8.400 χλμ, 650 ώρες επεξεργασίας για να καταλήξει σε ένα αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει.

«Μπαμπά, το βίντεο είναι έτοιμο. Ξέρω ότι δεν είσαι εδώ για να το δεις, συγχώρεσέ με που δεν μπορώ να γράψω “στη μνήμη σου” γιατί ποτέ δεν έφυγες από δίπλα μου και ποτέ δεν θα φύγεις. Ούτε το κρύο, ούτε η ζέστη με πτόησαν. Αυτό που με κράτησε εκεί έξω μπαμπά ήσουν εσύ, γιατί είσαι εκεί, στον ελληνικό ουρανό. Κάθε φορά που γύριζα την κάμερα στον ουρανό, σημάδευα εσένα» λέει ο Παναγιώτης Φιλίππου στη συγκινητική του αφιέρωση.

Και συνεχίζει: «Μπαμπά εσύ είσαι ο ελληνικός ουρανός. Θα συνεχίσω να ακολουθώ το μάθημα που με δίδαξες τις τελευταίες σου μέρες. Υποστήριξε κάθε άνθρωπο που δίνει τη μάχη με όποιο μέσο μπορείς. Και αυτή είναι μόνο η αρχή. Μέχρι να συναντηθούμε ξανά μπαμπά… Ο γιος σου».

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button