Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Άνοιξαν τα σχολεία με πολλούς γονείς σε αναστολή εργασίας να μην μπορούν να σιτίσουν και να μεταφέρουν τα παιδιά τους…..

Αν αυτό που πράξανε, αναίτια και ανεύθυνα κατά την δική μου άποψη, δεν επιφέρει συνέπειες, θα είναι καθαρά θέμα τύχης. Γνωρίζουν πως πολλοί εργαζόμενοι, βρίσκονται ακόμη σε καθεστώς αναστολής εργασίας, αλλά και εκείνοι που ξεκίνησαν να εργάζονται, δεν έχουν μπει ακόμη όπως είναι λογικό σε μία οικονομική ισορροπία.

Γνωρίζουν πως το επιδοματικό βοήθημα, τελείωσε σε πολλούς και πως το επόμενο δίνεται μετά από ένα ενάμιση μήνα, αφήνοντας ακάλυπτες τις οικογένειες των εργαζομένων, για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Ακόμη γνωρίζουν, πως δεν έχουν δώσει καμία κυβερνητική εντολή στις ΔΕΚΟ, ώστε εκείνες να δείχνουν ελαστικότητα πληρωμών, για όσους βρίσκονται σε αναστολή. Ακόμη γνωρίζουν πως ένα παιδί, χρειάζεται σωστή σίτιση για να μπορεί να ανταπεξέλθει, στις σχολικές δραστηριότητες.

Όπως γνωρίζουν και ότι σε πολλά νοικοκυριά, ειδικά στην περιφέρεια, οι γονείς λόγω αποστάσεων αναγκάζονται να μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους στο σχολείο, κάτι που όμως προϋποθέτει έξοδα καυσίμων και πως άραγε μπορούν αυτά να εξοικονομηθούν, από την στιγμή που δεν υπάρχει οικονομική κανονικότητα. Επίσης γνωρίζουν, πως τα παιδιά της βαθμίδας του Νηπίου και του Δημοτικού, δεν είναι σε θέση λόγω ηλικίας να ακολουθήσουν κανόνες υγιεινής, με κίνδυνο να γίνουν μεταφορείς διασποράς του ιού. Άραγε, όλα τα παραπάνω τα έχουν στο νου τους οι κυβερνώντες; Και εάν τα έχουν, γιατί ζούμε αυτές τις καταστάσεις; Τι κρύβεται άραγε πίσω από μία τέτοια απόφαση, αφού φωνάζει κραυγαλέα, πως σαφώς δεν είναι για να εμπλουτιστούν και άλλο οι γνώσεις των παιδιών, με τόσες λίγες διδακτέες ώρες. Το προστατευτικό πέπλο που μέσα από τα Μ.Μ.Ε. έχει προβάλλει η κυβέρνηση ότι μας έχει καλύψει, έχει ταύτιση στην ουσία με ότι βιώνουμε; Τα συμπεράσματα δικά σας….

VOICE NEWS

Γράφει η: ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΡΙΤΑΚΗ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ – ΛΟΓΟΤΕΧΝΗΣ. ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button