Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΘΡΗΝΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΛΙΜΝΗΣ ΗΡΑΙΟΥ; (VIDEO)

Επιμέλεια Ρεπορτάζ: Γιάννης Β. Καραπανάγος 

Δύο τροχαία ατυχήματα σοβαρών υλικών ζημιών, που έλαβαν χώρα στο 3ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Περαχώρας-Λίμνης Ηραίου, ήταν ο απολογισμός της καλοκαιρινής περιόδου 2017. Βασική αιτία η στενότητα του οδοστρώματος, λόγω των ρηγμάτων στην δεξιά του λωρίδα, στην οποία έχει διακοπεί η κυκλοφορία, με κατεύθυνση, από Περαχώρα προς Λίμνη Ηραίου, που προκλήθηκαν τον Ιανουάριο του έτους 2017, η επικινδυνότητα, λόγω έλλειψης επαρκούς ορατότητας και η υπερβολική ταχύτητα που αναπτύσσουν, απερίσκεπτα, κάποιοι οδηγοί οχημάτων.
Ο διαχειριστής του παρόντος ιστολογίου,  είχε αναδείξει, με σχετικό ρεπορτάζ, τον περασμένο Οκτώβριο, τη δημιουργία προσωρινής δεύτερης χωμάτινης κυκλοφοριακής λωρίδας, επιστρωμένης με χαλίκι, από την περιφέρεια Πελοποννήσου, στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει η επαρχιακή οδός, προς διευκόλυνση της διέλευσης οχημάτων, μέχρι την έναρξη των εργασιών για την οριστική επισκευή του οδοστρώματος.

Έκτοτε δεν δόθηκε καμία συνέχεια στο αναγκαίο αυτό έργο, με αποτέλεσμα η δεύτερη χωμάτινη λωρίδα να έχει υποστεί διαβρώσεις, από τις βροχοπτώσεις, κατά τη διάρκεια του χειμώνα και να έχει καταστεί κι αυτή επικίνδυνη για πρόκληση τροχαίου ατυχήματος.
Η προσεχής καλοκαιρινή περίοδος είναι προ των πυλών. Ήδη παρουσιάζεται αυξημένη κυκλοφοριακή κίνηση προς τη Λίμνη Ηραίου, έναν δημοφιλή προορισμό, ύψιστου φυσικού κάλλους και μέγιστου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Έχει περάσει σχεδόν ενάμισης χρόνος από τη δημιουργία των ρηγμάτων επί του οδοστρώματος.
Από τη μεριά μας ελπίζουμε κι ευχόμαστε πως η Δημοτική Αρχή δεν αδιαφόρησε και έχει απευθυνθεί, με κάθε ενδεδειγμένο τρόπο, προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για να αναδείξει, λειτουργώντας ως μοχλός πίεσης, την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου σημείου της επαρχιακής οδού Περαχώρας-Λίμνης Ηραίου και τον άμεσο κι επιτακτικό χαρακτήρα της επισκευής του, ώστε να μην γίνουμε, εκ νέου, μάρτυρες τροχαίων ατυχημάτων.

 

karapanagos.blogspot.gr






Διαβάστε Περισσότερα

 • Κατάθλιψη: Το δημοφιλές τρόφιμο που προστατεύει την ψυχική σας υγεία
 • Πεντανόστιμη μοναστηριακή πίτσα μαργαρίτα!
 • Κάψουλα με αέρα του 1765 αποκαλύπτει την ατμοσφαιρική επιβάρυνση της Γης
 • Η γη «σκοτεινιάζει»
 • Η Ευρώπη υποκλίθηκε στον πατέρα Αντώνιο: Τιμήθηκε ως ο καλύτερος Ευρωπαίος Πολίτης
 • Αμφίβια καταλύματα στα νορβηγικά φιόρδ
 • Η EE ξεκινάει διάλογο με τα κράτη μέλη σχετικά με την ψηφιακή εκπαίδευση και τις ψηφιακές δεξιότητες
 • ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ)
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *