Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Χρήστος Μίχας: Γιατί τώρα με τη λαϊκή ενότητα

 

Στις εκλογές της 20 Σεπτέμβρη συγκρούονται ο ΣΥΡΙΖΑ ,η ΝΔ και οι άλλες μνημονιακές  δυνάμεις για το ποιο μείγμα απ’ αυτές θα εφαρμόσει καλύτερα το νέο μνημόνιο σε βάρος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ αντίθετα απ’ τη θέληση του κόσμου ν’ απαλαγεί απ’ τα ΔΕΞΙΑ και ‘’ ΑΡΙΣΤΕΡΑ’’  μνημόνια όπως αυτή εκφράστηκε στις 5 Ιούλη με το εκρηκτικό ΟΧΙ…

Κρύβουν την αλήθεια  απ’ τους πολίτες για το τι τους περιμένει μετά τις εκλογές.
Τα πρώτα δείγματα φάνηκαν με τι πρώτες περικοπές στις συντάξεις και την κατάργηση όλων των φιλολαικών  νόμων των εκδιωχθέντων υπουργών που σήμερα κοσμούν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ .

Με νέο ΕΝΦΙΑ και νέους φόρους που θα ενταφιάσουν αγρότες και μικρομεσαίους, όπως το 23% στα αγαθά ,στα λιπάσματα και στη φορολογία απ’ το πρώτο ΕΥΡΩ στα εισοδήματα.

Δέχθηκαν επιτρόπους στα υπουργεία , κατάργησαν τη ανεξαρτησία της Βουλής ν’ αποφασίζει αφού κανένα νομοσχέδιο δεν πάει για ψήφιση αν δεν έχει την έγκριση των δανειστών και δεν συνάδει με τις εντολές του νέου μνημονίου.

Ολα αυτά τα κρείβουν απ’ το λαό μιλώντας μόνο για το ποιος μπορεί να είναι ποιο πιστός στους τοκογλύφους.

Όμως το ΟΧΙ του λαού δεν ηττήθηκε. Το ΟΧΙ είναι εδώ!
Αυτό το ΟΧΙ καθοδηγεί, εμπνέει και δεσμεύει τη ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ.
Εμείς λέμε ότι μπορούμε και έχουμε λύσεις ν’ απαλλαγούμε από τα Μνημόνια.
Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς λιτότητα.
Μπορούμε να διαγράψουμε το παράνομο και απεχθές χρέος.
Μπορεί η χώρα ν’ απαλλαγεί από την ταπεινωτική επιτροπεία.
Πιστεύουμε και έχουμε πλάνο για την έξοδο από την ευρωζώνη που δεν είναι καταστροφή, αλλά το πρώτο βήμα για την παραγωγική ανασυγκρότηση, την αντιμετώπιση της ανεργίας, την αναδιανομή του εισοδήματος, το δημοκρατικό σχεδιασμό μιας ανάπτυξης με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες και την προστασία του περιβάλλοντος.

Πιστεύουμε ότι μπορεί η χώρα να κυβερνηθεί με το λαό κυρίαρχο ,με δημοκρατική συμμετοχή, με διευρυμένα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ δεν είναι ένα ακόμη κόμμα.

Είναι το κάλεσμα σε ένα Μέτωπο Αγώνα και Ελπίδας, περιλαμβάνει όλους εκείνους που προτίμησαν το δίκιο του λαού από τα αξιώματα και τις σίγουρες βουλευτικές έδρες, τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες μέσα απ’ τα συνδικάτα, τα κινήματα νεολαίας, τα τοπικά κινήματα, τα κινήματα κατά του ρατσισμού και του φασισμού.

Εμπνέεται από τις καλύτερες παραδόσεις της Αριστεράς.
Απευθύνεται σε όλες και όλους που πιστεύουν ότι το ζήτημα δεν είναι να διαλέξουμε διαχειριστή των μνημονίων, αλλά να παλέψουμε για την κατάργηση τους.

Οσο πιο δυνατή βγει από την εκλογική μάχη η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ τόσο πιο αποτελεσματικό θα είναι το πλήγμα στις μνημονιακές και νεομνημονιακές δυνάμεις.

ΤΟ ΟΧΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

Χρήστος Μίχας
Ιδρυτικό μέλος της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button