Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Τριγυρίζουμε στις πιο παράξενες πόλεις του κόσμου

Η καθεμιά είναι ιδιαίτερη για τους δικούς της λόγους και μας δίνουν άλλο ένα κίνητρο να θέλουμε να τις δούμε από κοντά.

Τόκιο, Ιαπωνία
Τουαλέτες που μιλάνε, μικρά pod ξενοδοχεία, café ζώων και εστιατόρια με ρομπότ είναι μερικά μόνο από τα ασυνήθιστα πράγματα που μπορεί να συναντήσει κάποιος στο Τόκιο. Και στα bar, όμως, δεν πάει πίσω, με το καθένα να έχει τη δική του θεματική. Μπορεί κάποιος να πιει το ποτό του με διάφορους τρόπους, όπως στο ER hospital bar, όπου το προσωπικό φορά λευκές ιατρικές ποδιές και χορηγεί «δόσεις» από τεράστιες σύριγγες. Ή να μεταφερθεί στην ψυχεδέλεια της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων για κοκτέιλ ή ακόμη και να πιει το ποτό του από bartender ντυμένους… νίντζα.

Ashgabat, Τουρκμενιστάν
Ο πρώην πρόεδρος του Τουρκμενιστάν, Saparmurat Niyazov, ήταν γνωστός για την εκκεντρικότητά του πριν πεθάνει, αν σκεφτούμε ότι είχε απαγορέψει τα μούσια, το μπαλέτο και το play-back στο τραγούδι. Ο ίδιος, επίσης, έκλεισε όλα τα νοσοκομεία έξω από το Ashgabat, ονόμασε τον μήνα Ιανουάριο Turkmenbashi, δηλαδή Πατέρα του Τουρκμενιστάν όπως ονομαζόταν ο ίδιος και έκλεισε μια πολύ περίεργη εμπορική συμφωνία με την Ουκρανία, όπου ανταλλάχτηκαν… 12 εκατομμύρια γαλότσες με τηλεοράσεις. Ο Niyazov πέθανε το 2006, αλλά η μνήμη του περίεργου αυτού δικτάτορα ζει ακόμη στο The World of Turkmenbashi Tales, ένα μεγάλο θεματικό πάρκο.

Δελχί, Ινδία
Εκ πρώτης όψεως, το Δελχί μοιάζει με μια τεράστια ανεξέλεγκτη μάζα ανθρώπων που για αρκετούς είναι τρομακτική και σίγουρα όχι ό,τι καλύτερο για όσους πάσχουν από αγοραφοβία. Μόλις, όμως, συνηθίσετε την οχλαγωγία, θα συνειδητοποιήσετε πολλά ασυνήθιστα αξιοθέατα και μια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Με 15 εκατομμύρια κατοίκους, κάποια από τα μεγαλύτερα παλιά ερείπια έχουν παραμεριστεί από την ανάπτυξη του 20ου αιώνα. Και κάπως έτσι, ιστορικά ερείπια βρίσκονται κάτω από
αερογέφυρες, από πανύψηλα πολυώροφα κτίρια ή έχουν μετατραπεί σε σύγχρονες επαύλεις. Αν μη τι άλλο, εκεί επικρατεί μια περίεργη ισορροπία παρελθόντος και παρόντος και έπεται και συνέχεια.

Pyongyang, Βόρεια Κορέα
Όσο ο κόσμος «μικραίνει» και οι κουλτούρες ομογενοποιούνται, λίγα μέρη παραμένουν το ίδιο αφιλόξενα για τους επισκέπτες όσο η Βόρεια Κορέα. Η ειρωνεία, ωστόσο, είναι ότι ενώ από τη μία ο κομμουνισμός όπως εφαρμόζεται εκεί οδηγεί σε απομόνωση, από την άλλη, όμως, προσελκύει και έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό τουριστών που έχουν την περιέργεια να δουν πως λειτουργεί εκεί το σύστημα. Από το ένα περίεργο αξιοθέατο στο άλλο, εκεί σας περιμένουν τεράστια αγάλματα του Kim Il Sung, μουσεία με δώρα προς τη χώρα (συμπεριλαμβανομένου του κεφαλιού αρκούδας από τον Τσαουσέσκου) και εστιατόρια χωρίς μενού. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Pyongyang αγνοεί όλες τις αποδεκτές συμβάσεις.

Guanajuato, Μεξικό
Μια από τις πιο ιδιαίτερες ιστορικές πόλεις στο Μεξικό που ανήκει και στη λίστα της Unseco, το Guanajuato κουβαλά 450 χρόνια ιστορίας και ένα πολύ… μακάβριο αξιοθέατο: το μουσείο μούμιας. Εκεί μπορεί να βρει κανείς μια συλλογή από μουμιοποιημένα λείψανα από το νεκροταφείο, περισσότερα από 100 στον αριθμό, τα οποία προέκυψαν από την οικονομική αδυναμία των οικογενειών να κρατήσουν τους τάφους. Πρόκειται για σύγχρονες μούμιες, στη οποίες συμπεριλαμβάνεται και η μικρότερη του κόσμου.

clickatlife.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button