Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Σάλος με δηλώσεις Σόιμπλε – Τι λέει για Grexit και υποτίμηση νομίσματος

Σε εκδήλωση στο Αμβούργο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανέφερε στο τραπέζι το θέμα του Grexit και δημιούργησε σάλο με το περιεχόμενο των δηλώσεων του.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε… πονέσει τους Ελληνες μία φορά και θα είχε αποφευχθεί αυτή η ατέλειωτη επίπονη διαδικασία που βιώνει τώρα ο ελληνικός λαός». Οπως εξήγησε ο κ.Σόιμπλε το Grexit θα έπληττε μία φορά τη χώρα και έτσι οι Έλληνες πολίτες θα γλίτωναν την ατελείωτη διαδικασία των σκληρών μέτρων που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια.

Επίσης σχολίασε πως η Ελλάδα δύσκολα θα ανακάμψει χωρίς υποτίμηση, ωστόσο, δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την εκτίμησή του αυτή με το Bloomberg να τονίζει ότι αφορά το νόμισμα. «Είναι δύσκολο να λύσει τα οικονομικά της προβλήματα χωρίς το εργαλείο της υποτίμησης του νομίσματος», φέρεται να δήλωσε, ενώ ανέφερε μάλιστα ότι το 2011 είχε πει στον πρώην Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, ότι θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη για μερικά χρόνια, σε αντάλλαγμα για μεγάλη βοήθεια. Τέλος, δήλωσε επίσης πως η Ευρώπη χρειάζεται έναν κοινό στρατό για να αντιμετωπίσει το προσφυγικό.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button