Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

ΟΟΣΑ: Οι 10 καλύτερες χώρες για να μεταναστεύσεις αν ψάχνεις δουλειά!

Με την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και τη χώρα να επιστρέφει στην ύφεση, ακόμη και οι λίγοι νέοι που έχουν πλέον απομείνει, σκέφτονται πια σοβαρά το ενδεχόμενο της μετακόμισης τους στο εξωτερικό.

Πριν όμως πάρει κάποιος αυτήν την σημαντική απόφαση, καλό είναι να δει ποιες χώρες σύμφωνα με το Better Life Index του ΟΟΣΑ είναι τα καλύτερα μέρη για να εργαστεί κάποιος.

Η κατάταξη έχει διαμορφωθεί από έναν αριθμό δεικτών, όπως ο αριθμός του εργατικού δυναμικού που εργάζεται, το ποσοστό μακροχρόνιας ανεργίας, ο βαθμός εξασφάλισης της θέσης εργασίας και το ύψος του μέσου ετήσιου εισοδήματος.

 

1) Ισλανδία (9,5 βαθμοί)

Με 82% του εργατικού της δυναμικού σε εργασία, 1,18% μακροχρόνια ανέργους και 55.716$ μέσο ετήσιο εισόδημα, η Ισλανδία κατακτά την πρώτη θέση.

 

2) Ελβετία (9,4 βαθμοί)

Η χώρα της σοκολάτας και των ακριβών ρολογιών είναι η δεύτερη καλύτερη χώρα για να αναζητήσεις εργασία με 80% του δυναμικού να εργάζεται, μόνο 1,46% μακροχρόνια ανέργους και 54.236 δολάρια ετήσιες μέσες απολαβές.

 

3) Νορβηγία (9,0 βαθμοί)

Η πετρελαιοπαραγωγός χώρα της Σκανδιναβικής διατηρεί 75% των εργαζομένων της σε εργασία, με 0,32% μακροχρόνια ανεργία (το χαμηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη) και 50.282$ ετήσιο εισόδημα.

 

4) Αυστραλία (8,3 βαθμοί)

Η αγαπημένη χώρα των Ελλήνων για μετανάστευση βρίσκεται στην 4η θέση χάρη στο 72% ποσοστό εργατικού δυναμικού σε εργασία, το μόλις 1,08% ποσοστού μακροχρόνιας ανεργίας και τα 50.449 δολάρια μέσο ετήσιο εισόδημα.

 

5) Ολλανδία (8,2 βαθμοί)

Άλλη μια βορειοευρωπαική χώρα στην κορυφαία δεκάδα που αν και έχει το υψηλότερο ποσοστό μακροχρόνιας ανεργίας από τις δέκα (2,4%), το 74%, η ασφάλεια στην εργασία και τα 47.590 δολάρια ετησίως την ανεβάζουν θέσεις.

 

6) Λουξεμβούργο (8,2 βαθμοί) 

Με 66% των εργαζομένων του να δουλεύουν και με 1,78% μακροχρόνια ανέργους, το Λουξεμβούργο «σώζεται»» από τις πολύ υψηλές μέσες ετήσιες απολαβές (οι υψηλότερες μετά τις ΗΠΑ), στα 56.021 δολάρια.

 

7) Αυστρία (8,2 βαθμοί)

Στην έβδομη θέση η Αυστρία, με 72% των πολιτών της σε εργασία, 1,9% ποσοστό μακροχρόνιας ανεργίας και 45.199$ ετησίως μέσος μισθός.

 

8) Γερμανία (8,1 βαθμοί)

Η ηγέτιδα δύναμη της ΕΕ δεν θα μπορούσε να λείπει από την δεκάδα με 73% του εργατικού της δυναμικού να χει προσληφθεί και με 2,37% ποσοστό μακροχρόνια ανέργων, ο μέσος ετήσιος μισθός είναι 43.682 δολάρια.

 

9) ΗΠΑ (8,1 βαθμοί)

Η χώρα με τον υψηλότερο ετήσιο μισθό στα 56.340 δολάρια, χάνει αρκετά λόγω του χαμηλού ποσοστού εργαζομένων (67%), του 1,91% ποσοστού μακροχρόνιας ανεργίας και της σημαντικής ανασφάλειας στον χώρο εργασίας.

 

10) Δανία (8,0 βαθμοί)

Την δεκάδα συμπληρώνει άλλη μια σκανδιναβική χωρία, η Δανία με 73% εργατικό δυναμικό σε εργασία, 1,78% μακροχρόνια ανέργους και μέσες ετήσιες απολαβές της τάξης των 48.347$.


Διαβάστε Περισσότερα

 • ο Γιάννης Στεφανής, σας ενημερώνει διεξοδικά, για ό,τι συμβαίνει, από τη συχνότητα του Super FM 104.1 στα Fm.
 • Προκαλούν τα κινητά τηλέφωνα καρκίνο; – Τι δείχνει νέα μελέτη
 • Εξήντα είδη νέων εντόμων «μετανάστευσαν» στην Ελλάδα μέσα σε 20 χρόνια
 • Ηλεκτροσόκ με τις τιμές του ρεύματος…
 • ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.
 • Αρχαίος Δίολκος: Προχωρά η αποκατάσταση και η διαμόρφωσή του σε οργανωμένο αρχαιολογικό χώρο
 • Σπουδαία ανακάλυψη στην Κίνα: Βρέθηκε απολιθωμένος ανθός λουλουδιών 130 εκατ. ετών
 • Τα άλογα της Αρχαίας Αθήνας σε μία μοναδική έκθεση
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *