Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Χιόνι στο Μέτσοβο. Το χιονισμένο Μέτσοβο από ψηλά.  

Eurokinissi / ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Το χιονισμένο Μέτσοβο από ψηλά.

Κλωνοποιημένα μαϊμουδάκια στην Κίνα. Επιστήμονες στην Κίνα δημιούργησαν τις πρώτες πέντε κλωνοποιημένες μαϊμούδες, που έχουν τροποποιηθεί γενετικά ώστε να εκδηλώνουν συμπτώματα παρόμοια με τις ανθρώπινες διαταραχές, όπως το άγχος, η κατάθλιψη, η αϋπνία και η σχιζοφρένεια και έτσι να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη βιοϊατρική έρευνα. Είναι η πρώτη φορά που δημιουργούνται πολλαπλοί κλώνοι μιας μεταλλαγμένης μαϊμούς. Οι κλώνοι, που προήλθαν από δερματικά κύτταρα, και έχουν την ίδια τροποποίηση στο DNA τους, θα βοηθήσουν στη δοκιμή νέων θεραπειών για νευρολογικές, ψυχικές και άλλες παθήσεις.

REUTERS / HANDOUT

Επιστήμονες στην Κίνα δημιούργησαν τις πρώτες πέντε κλωνοποιημένες μαϊμούδες, που έχουν τροποποιηθεί γενετικά ώστε να εκδηλώνουν συμπτώματα παρόμοια με τις ανθρώπινες διαταραχές, όπως το άγχος, η κατάθλιψη, η αϋπνία και η σχιζοφρένεια και έτσι να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη βιοϊατρική έρευνα. Είναι η πρώτη φορά που δημιουργούνται πολλαπλοί κλώνοι μιας μεταλλαγμένης μαϊμούς. Οι κλώνοι, που προήλθαν από δερματικά κύτταρα, και έχουν την ίδια τροποποίηση στο DNA τους, θα βοηθήσουν στη δοκιμή νέων θεραπειών για νευρολογικές, ψυχικές και άλλες παθήσεις.

Πρόβα στην Ινδία. Αστυνομικοί παίρνουν μέρος κατά τη διάρκεια χιονόπτωσης σε πρόβα για τον εορτασμό της Ημέρας Δημοκρατίας στη Σριναγκάρ της Ινδίας. 

REUTERS / DANISH ISMAIL

Αστυνομικοί παίρνουν μέρος κατά τη διάρκεια χιονόπτωσης σε πρόβα για τον εορτασμό της Ημέρας Δημοκρατίας στη Σριναγκάρ της Ινδίας.

Ένταση στη Βενεζουέλα. Στιγμιότυπο από τις συγκρούσεις στο Καράκας μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών που διαμαρτύρονται για τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο. 

REUTERS / STRINGER

Στιγμιότυπο από τις συγκρούσεις στο Καράκας μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών που διαμαρτύρονται για τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

Απαθανατίζοντας το καραβάνι. Ένα μικρό παιδί μεταναστών από τη Νικαράγουα, το οποίο ταξιδεύει με την οικογένειά του στο «μεταναστευτικό καραβάνι» με προορισμό τις ΗΠΑ, τραβάει φωτογραφίες στον καταυλισμό όπου φιλοξενούνται προσωρινά οι μετανάστες στην Τιχουάνα, στο Μεξικό. 

REUTERS / SHANNON STAPLETON

Ένα μικρό παιδί μεταναστών από τη Νικαράγουα, το οποίο ταξιδεύει με την οικογένειά του στο «μεταναστευτικό καραβάνι» με προορισμό τις ΗΠΑ, τραβάει φωτογραφίες στον καταυλισμό όπου φιλοξενούνται προσωρινά οι μετανάστες στην Τιχουάνα, στο Μεξικό.

Ιδιαίτερο μακιγιάζ. Στιγμιότυπο από την επίδειξη μόδας του οίκου Valentino στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι. 

EPA / CAROLINE BLUMBERG

Στιγμιότυπο από την επίδειξη μόδας του οίκου Valentino στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι.

Καλλιτεχνικό πατινάζ στη Λευκορωσία. Η Ελβετίδα Alexia Paganini εκτελεί το πρόγραμμά της στον Ευρωοπαϊκό Διαγωνισμό Καλλιτεχνικού Πατινάζ ISU που φιλοξενείται στο Μινσκ της Λευκορωσίας. 

REUTERS / VASILY FEDOSENKO

Η Ελβετίδα Alexia Paganini εκτελεί το πρόγραμμά της στον Ευρωοπαϊκό Διαγωνισμό Καλλιτεχνικού Πατινάζ ISU που φιλοξενείται στο Μινσκ της Λευκορωσίας.

Ισπανία: Συνεχίζονται οι προσπάθειες διάσωσης του αγοριού που έπεσε σε πηγάδι. Στιγμιότυπο από τη νέα επιχείρηση προσέγγισης του δίχρονου αγοριού που έπεσε σε πηγάδι στο χωριό Τοταλάν, στη νότια Ισπανία.Ο μικρός έπεσε στις 13 Ιανουαρίου στο πηγάδι, διαμέτρου 25 εκατοστών και βάθους άνω των 100 μέτρων.

REUTERS / JON NAZCA

Στιγμιότυπο από τη νέα επιχείρηση προσέγγισης του δίχρονου αγοριού που έπεσε σε πηγάδι στο χωριό Τοταλάν, στη νότια Ισπανία.Ο μικρός έπεσε στις 13 Ιανουαρίου στο πηγάδι, διαμέτρου 25 εκατοστών και βάθους άνω των 100 μέτρων.

Ζεστό μπάνιο στην Τουρκία. Ένας άνδρας συνοδεύει άλογα και βουβάλια καθώς βουτάνε σε φυσική πηγή που βρίσκεται σε χιονισμένη κοιλάδα στην Μπιτλίς της Τουρκίας. 

REUTERS / SERTAC KAYAR

Ένας άνδρας συνοδεύει άλογα και βουβάλια καθώς βουτάνε σε φυσική πηγή που βρίσκεται σε χιονισμένη κοιλάδα στην Μπιτλίς της Τουρκίας.

Οι ρυπαίνοντες μιλούν για την κλιματική αλλαγή . Το ετήσιο αντάμωμα των οικονομικά ισχυρών ξεκίνησε την Τρίτη 22 Ιανουαρίου στο Νταβός. Στο επίκεντρο βρίσκεται η κλιματική αλλαγή, καθώς «περιβαλλοντικές κρίσεις αποτελούν πιθανότατα τις μεγαλύτερες παγκόσμιες προκλήσεις της επόμενης δεκαετίας», σύμφωνα με τον ιδρυτή του Οικονομικού Φόρουμ, Κλάους Σβαμπ, τη θέση του οποίου ασπάζεται και ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και νομπελίστας Ειρήνης, Αλ Γκορ (στο στιγμιότυπο). Η ειρωνεία καραδοκεί, όμως, όταν, όπως επισημαίνει το Τime, «άτομα τα οποία αυτοχαρακτηρίζονται ηγέτες της σκέψης, δισεκατομμυριούχοι των hedge funds και διευθύνοντες σύμβουλοι επιχειρηματικών κολοσσών έφθασαν στην ελβετική πόλη με τα ιδιωτικά τους ρυπογόνα τζετ για να συζητήσουν περί… κλιματικής αλλαγής».

REUTERS / ARND WIEGMANN

Το ετήσιο αντάμωμα των οικονομικά ισχυρών ξεκίνησε την Τρίτη 22 Ιανουαρίου στο Νταβός. Στο επίκεντρο βρίσκεται η κλιματική αλλαγή, καθώς «περιβαλλοντικές κρίσεις αποτελούν πιθανότατα τις μεγαλύτερες παγκόσμιες προκλήσεις της επόμενης δεκαετίας», σύμφωνα με τον ιδρυτή του Οικονομικού Φόρουμ, Κλάους Σβαμπ, τη θέση του οποίου ασπάζεται και ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και νομπελίστας Ειρήνης, Αλ Γκορ (στο στιγμιότυπο). Η ειρωνεία καραδοκεί, όμως, όταν, όπως επισημαίνει το Τime, «άτομα τα οποία αυτοχαρακτηρίζονται ηγέτες της σκέψης, δισεκατομμυριούχοι των hedge funds και διευθύνοντες σύμβουλοι επιχειρηματικών κολοσσών έφθασαν στην ελβετική πόλη με τα ιδιωτικά τους ρυπογόνα τζετ για να συζητήσουν περί… κλιματικής αλλαγής».

naftemporiki.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button