Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Για ψώνια στο Παρίσι. Πελάτες με μάσκες διακρίνονται σε καθρέφτη να ανεβαίνουν από κυλιόμενες σκάλες σε άλλο επίπεδο του καταστήματος «Le Printemps Haussmann» στο Παρίσι, καθώς η Γαλλία χαλαρώνει σταδιακά τους περιοσμούς του lockdown.

REUTERS / GONZALO FUENTES

Πελάτες με μάσκες διακρίνονται σε καθρέφτη να ανεβαίνουν από κυλιόμενες σκάλες σε άλλο επίπεδο του καταστήματος «Le Printemps Haussmann» στο Παρίσι, καθώς η Γαλλία χαλαρώνει σταδιακά τους περιοσμούς του lockdown.

Καθημερινή ζωή στην Μπογκοτά . Δύο νεαροί περνούν μπροστά από γκράφιτι εμπνευσμένο από την πανδημία σε βιομηχανική περιοχή της Μπογκοτά (Κολομβία). 

EPA / MAURICIO DUENAS CASTANEDA

Δύο νεαροί περνούν μπροστά από γκράφιτι εμπνευσμένο από την πανδημία σε βιομηχανική περιοχή της Μπογκοτά (Κολομβία).

Γυμναστική στο νοσοκομείο. Νοσοκόμες εθνικού νοσοκομείου Kenyatta, στο Ναϊρόμπι (Κένυα), συμμετέχουν σε πρόγραμμα Ζούμπα για να χαλαρώσουν από το εργασιακό στρες. 

REUTERS / NJERI MWANGI

Νοσοκόμες εθνικού νοσοκομείου Kenyatta, στο Ναϊρόμπι (Κένυα), συμμετέχουν σε πρόγραμμα Ζούμπα για να χαλαρώσουν από το εργασιακό στρες.

Διαδηλώσεις στη Βαρκελώνη . Εργαζόμενοι της Nissan καίνε λάστιχα κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας μπροστά από το εργοστάσιο της εταιρίας στη Βαρκελώνη. Οι εργαζόμενοι διαδηλώνουν κατά του πιθανού κλείσιμου του εργοστασίου στην περιοχή Zona Franca. 

REUTERS / ALBERT GEA

Εργαζόμενοι της Nissan καίνε λάστιχα κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας μπροστά από το εργοστάσιο της εταιρίας στη Βαρκελώνη. Οι εργαζόμενοι διαδηλώνουν κατά του πιθανού κλείσιμου του εργοστασίου στην περιοχή Zona Franca.

Γερμανία: Στους δρόμους τα τρακτέρ . Χιλιάδες τρακτέρ βρίσκονται σήμερα στους δρόμους σε ολόκληρη την Γερμανία, σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της πολιτικής της κυβέρνησης για θέματα αγροτικής οικονομίας και περιβάλλοντος.(Στιγμιότυπο από δρόμο της Βόννης)

EPA / SASCHA STEINBACH

Χιλιάδες τρακτέρ βρίσκονται σήμερα στους δρόμους σε ολόκληρη την Γερμανία, σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της πολιτικής της κυβέρνησης για θέματα αγροτικής οικονομίας και περιβάλλοντος.(Στιγμιότυπο από δρόμο της Βόννης)

Πορεία των εργαζομένων στο κέντρο της Αθήνας. Σε εξέλιξη βρίσκεται πορεία των εργαζομένων στον επισιτισμό – τουρισμό, στο κέντρο της Αθήνας, με τους διαδηλωτές να κατευθύνονται προς το υπουργείο Εργασίας.

Eurokinissi / ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται πορεία των εργαζομένων στον επισιτισμό – τουρισμό, στο κέντρο της Αθήνας, με τους διαδηλωτές να κατευθύνονται προς το υπουργείο Εργασίας.

Οδηγοί ταξί με το... χαμόγελο. Βαμμένοι με χαμόγελα οδηγοί ταξί περιμένουν πελάτες έξω από το Διεθνές Αεροδρόμιο Arturo Merino Benitez στο Σαντιάγο (Χιλή), το οποίο έχει ανοίξει και εξυπηρετεί μόνο εσωτερικές πτήσεις. 

REUTERS / IVAN ALVARADO

Βαμμένοι με χαμόγελα οδηγοί ταξί περιμένουν πελάτες έξω από το Διεθνές Αεροδρόμιο Arturo Merino Benitez στο Σαντιάγο (Χιλή), το οποίο έχει ανοίξει και εξυπηρετεί μόνο εσωτερικές πτήσεις.

ΗΠΑ: Έσπασαν το φράγμα των 100.000 θανάτων. Το φράγμα των 100.000 θανάτων από τον νέο κορωνοϊό ξεπέρασαν οι ΗΠΑ, καταγράφοντας περισσότερους νεκρούς από όσους έχασε η χώρα στους πολέμους του Βιετνάμ και της Κορέας μαζί, ενώ ο απολογισμός πλησιάζει τους νεκρούς του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν 116.000 Αμερικανοί έπεσαν στα πεδία των μαχών. (Στιγμιότυπο από το νεκροταφείο Calvary στο Κουνίς με «θέα» τον ουρανοξύστη του Μανχάταν, Νέα Υόρκη)

REUTERS / MIKE SEGAR

Το φράγμα των 100.000 θανάτων από τον νέο κορωνοϊό ξεπέρασαν οι ΗΠΑ, καταγράφοντας περισσότερους νεκρούς από όσους έχασε η χώρα στους πολέμους του Βιετνάμ και της Κορέας μαζί, ενώ ο απολογισμός πλησιάζει τους νεκρούς του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν 116.000 Αμερικανοί έπεσαν στα πεδία των μαχών. (Στιγμιότυπο από το νεκροταφείο Calvary στο Κουνίς με «θέα» τον ουρανοξύστη του Μανχάταν, Νέα Υόρκη)

Βόλτα στη Θεσσαλονίκη. Κόσμος απολαμβάνει τη βόλτα του στη Θεσσαλονίκη.

INTIME NEWS / ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κόσμος απολαμβάνει τη βόλτα του στη Θεσσαλονίκη.

«Οι ζωές των αυτόχθονων μετράνε». Ο Miqueias Moreira Kokama επισκέπτεται τον τάφο του πατέρα του στο νεκροταφείο Parque Taruma στο Μανάους (Βραζιλία), φορώντας μία μάσκα με γραμμένη τη φράση «Οι ζωές των αυτόχθονων μετράνε». Ο πατέρας του Miqueias, έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό τη στιγμή που φουντώνουν οι ανησυχίες για τους αυτόχθονες του Αμαζονίου και τις συνέπειες της πανδημίας στους πληθυσμούς τους. 

REUTERS / BRUNO KELLY

Ο Miqueias Moreira Kokama επισκέπτεται τον τάφο του πατέρα του στο νεκροταφείο Parque Taruma στο Μανάους (Βραζιλία), φορώντας μία μάσκα με γραμμένη τη φράση «Οι ζωές των αυτόχθονων μετράνε». Ο πατέρας του Miqueias, έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό τη στιγμή που φουντώνουν οι ανησυχίες για τους αυτόχθονες του Αμαζονίου και τις συνέπειες της πανδημίας στους πληθυσμούς τους.

«Μην πυροβολείτε τους μαύρους». Κάτι σάπιο υπάρχει. Άοπλος Αφροαμερικανός ακινητοποιείται από αστυνομικούς στη Μινεσότα και πεθαίνει. Μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο, αποπέμφθηκαν από το σώμα τέσσερις αστυνομικοί στη Μινεάπολις, ενώ χιλιάδες διαδηλωτές στο σημείο που εκτυλίχθηκε η τραγωδία ζητούν το αυτονόητο: «Σταματήστε να σκοτώνετε μαύρους». Ο άτυχος Τζορτζ Φλόιντ, που φέρεται να κυκλοφορούσε μεθυσμένος, διακρίνεται στο βίντεο πεσμένος μπρούμυτα στο έδαφος, με έναν αστυνομικό να τον πιέζει στο λαιμό με το γόνατο. Ο Φλόιντ διαμαρτύρεται ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει. Περαστικοί φωνάζουν. «Δεν κινείται, πάρτε τον σφυγμό του», ακούγεται να επαναλαμβάνει ένας άνδρας, όμως οι αστυνομικοί περιμένουν το ασθενοφόρο. Το FBI ξεκίνησε έρευνα, αν και ο δήμαρχος της Μινεάπολις Τζέικομπ Φρέι δήλωσε ότι ανεξαρτήτως του αποτελέσματός της είναι ξεκάθαρο ότι ο θάνατος του Φλόιντ είναι αδικαιολόγητος. «Το να είσαι μαύρος στην Αμερική δεν θα πρέπει να αποτελεί θανατική ποινή».

REUTERS / ERIC MILLER

Κάτι σάπιο υπάρχει. Άοπλος Αφροαμερικανός ακινητοποιείται από αστυνομικούς στη Μινεσότα και πεθαίνει. Μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο, αποπέμφθηκαν από το σώμα τέσσερις αστυνομικοί στη Μινεάπολις, ενώ χιλιάδες διαδηλωτές στο σημείο που εκτυλίχθηκε η τραγωδία ζητούν το αυτονόητο: «Σταματήστε να σκοτώνετε μαύρους». Ο άτυχος Τζορτζ Φλόιντ, που φέρεται να κυκλοφορούσε μεθυσμένος, διακρίνεται στο βίντεο πεσμένος μπρούμυτα στο έδαφος, με έναν αστυνομικό να τον πιέζει στο λαιμό με το γόνατο. Ο Φλόιντ διαμαρτύρεται ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει. Περαστικοί φωνάζουν. «Δεν κινείται, πάρτε τον σφυγμό του», ακούγεται να επαναλαμβάνει ένας άνδρας, όμως οι αστυνομικοί περιμένουν το ασθενοφόρο. Το FBI ξεκίνησε έρευνα, αν και ο δήμαρχος της Μινεάπολις Τζέικομπ Φρέι δήλωσε ότι ανεξαρτήτως του αποτελέσματός της είναι ξεκάθαρο ότι ο θάνατος του Φλόιντ είναι αδικαιολόγητος. «Το να είσαι μαύρος στην Αμερική δεν θα πρέπει να αποτελεί θανατική ποινή».

naftemporiki.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button